تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,121,818 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,229,391 |
مطالعه رشد فاکتوریال هاگهای کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ A با استفاده از مجموعه عوامل رشد حرارت ، غلظت نمک ، PH ، نوع اسید و زمان نگهداری | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 14، دوره 54، شماره 3 - شماره پیاپی 1284، خرداد 1378 اصل مقاله (532.46 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر ودود رضویلر؛ دکتر شهرام شکرفروش* | ||
چکیده | ||
ارزیابی چالش کلستردیوم پرفرینجنس تیپ A که یکی از عوامل مهم مسمومیتهای غذایی در سطح جهان می باشد ، تحت تأثیر عوامل مهم هدف این مطالعه بوده و طی آن تأثیر عوامل حرارت ( 42،35 ،25 و 15 درجه ) غلظت نمک ( 4، 2 و 25/0 درصد ) ، PH ( 2/7، 5/6،9/5 و 3/5) ، اسید مورد استفاده ( اسید کلریدریک و اسید استیک ) و زمان نگهداری ( تا 44 روز) با تلقیح 104 تا هاگ باکتری ، درمحیط مدل برای BHI در شرایط هوازی مورد بررسی قرار گرفت . معیار سنجش رشد باکتری در این مطالعه احتمال جرمینه شدن یک هاگ باکتری ( Log p%) در محیط مدل BHI بود. Log p% باکتری به طور معنی داری تحت تأثیر حرارت ، غلظت نمک ، PH ، نوع اسید و زمان نگهداری قرار گرفت . همچنین تأثیر متقابل غلظت نمک با PH ، حرارت با PH ، غلظت با حرارت و غلظت نمک با زمان نگهداری ، در رشد باکتری معنی دار بود ( 02/0 < P < 0001/0) . با افزایش حرارت ، زمان نگهداری و PH محیط احتمال جرمینه شدن و رشد باکتری افزایش یافته و با افزایش غلظت نمک ، احتمال جرمینه شدن و رشد باکتری کاهش پیدا نمود ( 001/0 < P) . در PH برابر ، استفاده از اسید استیک بیش از اسید کلریدریک احتمال جرمینه شدن و رشد باکتری را کاهش داد. عامل حرارت بیشترین و زمان نگهداری کمترین تأثیر را درمهار رشد باکتری نشان داد و به دنبال آن ، PH و غلظت نمک مورد استفاده در این مطالعه به ترتیب در درجه بعدی اهمیت قرار گرفتند . نتایج مطالعه نشان داد که رشد باکتری در شرایط مطلوب بسیار سریع بوده و درزمان کوتاه به حداکثر رشد خود می رسد در حالی که در شرایط نسبتاً نامطلوب رشد باکتری به طور کامل متوقف می شود و بر عکس بسیاری از باکتریها ، رشد آهسته در شرایط نامطلوب مشاهده نمی شود . بنابراین با استفاده مناسب از عوامل رشد ، می توان از جرمینه شدن و رشد آن در مواد غذایی به طور مؤثر جلوگیری نمود که شرح آن در بحث آمده است . ضمناً ممکن است تکرار این تجربه که در شرایط هوازی ( اتمسفر معمول در نگهداری مواد غذایی ) انجام گرفت ، در شرایط بی هوازی نتایج متفاوتی داشته باشد و رشد میکروب با ممانعت کمتری از شرایط عوامل نامطلوب صورت پذیرد . مدل ریگرسیون که در آن با Log% رشد کلستردیوم پرفرینجنس درمقابل عوامل حرارت ، غلظت نمک ، PH، نوع اسید و زمان نگهداری مورد ارزیابی ریاضی قرار می گیرد و تشکیل گردید . از این مدل تعداد هاگهای مورد نیاز باکتری جهت جوتنه زدن و شروع به رشد قابل محاسبه می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
فاکتورهای رشد؛ کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ A؛ مدلهای ریاضی رشد؛ مطالعه فاکتوریال | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,401 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,003 |