تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,110,699 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,328 |
تعیین میزان pH مرز رشد و عدم رشد و مرز بقا و مرگ استافیلوکوکوس ارئوس با استفاده از اسیدهای آلی و معدنی در حرارتهای مختلف نگهداری | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 9، دوره 57، شماره 2 - شماره پیاپی 606، مرداد 1381 اصل مقاله (420.98 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر ودود رضویلر؛ دکتر عبداله جمشیدی؛ دکتر بهار شمشادی* | ||
چکیده | ||
هدف: مقایسه خاصیت ضد میکروبی ( pH مرز رشد و عدم رشد و مرز بقا و مرگ ) سه اسید آلی ( استیک، لاکتیک، سیتریک ) و اسید معدنی ( هیدروکلریک ) در مقابل استافیلوکوکوس آرئوس. طرح: رفتار استافیلوکوکوس آرئوس از نظر رشد در pH های مختلف ( 6 تا 4 با اختلافهای 2/0 واحد ) با استفاده از سه اسید آلی ( استیک، لاکتیک، سیتریک ) و یک اسید معدنی ( هیدروکلریک ) در محیط آبگوشت BHI ( Brain Heart Infusion Broth )، در حرارتهای مختلف ( 15، 25، 35 درجه سانتیگراد ) به مدت 14 روز جهت تعیین مرزهای رشد و عدم رشد و نیز مرزهای بقا و مرگ سلول باکتری مورد مطالعه آنالیز چند فاکتوری قرار گرفت. مرز رشد و عدم رشد بر اساس مشاهده کدورت در محیطهای کشت ( BHI ) به عنوان نشانه رشد و شفافیت آن به عنوان عدم رشد باکتری و مرز بقا و مرگ سلول باکتری نیز بر اساس کشت سطحی از محیطهای شفاف ( بدون رشد ) در محیط Bairal Parker در پیان روز چهاردهم تعیین گردید. نتایج: بالاترین pH حد مرز رشد و عدم رشد در مورد اسید استیک، به مقادیر 5 و 2/5، 2/5و 4/5، 6/5 و 8/5 به ترتیب در حرارتهای 35، 25 و 15 درجه سانتیگراد مشاهده گردید. پایینترین pH حد مرز رشدو عدم رشد در مورد اسید هیدروکلریک در حرارتهای 35 و 25 درجه سانتیگراد برابر با 4 > و 4 و در حرارت 15 درجه سانتیگراد برابر با 8/4 و 5 تعیین گردید. در این مطالعه قدرت باکتری اسیدی اسید استیک بیش از سایر اسیدها بود و پس از آن بیشترین خاصیت ضد باکتری اسیدهای آزمایش شده را به ترتیب اسیدهای لاکتیک، سیتریک، و هیدروکلریک نشان دادند طوری که pH مرز بقا و مرگ سلول باکتری در استفاده از اسید استیک بین 5 و 2/5 در حرارتهای 15 و 25 درجه سانتیگراد تعیین گردیده و در حرارت 35 درجه سانتیگراد، مقدار pH جلوگیری کننده از رشد pH مرگ باکتری هر دو برابر با 5 تعیین گردید. کاهش درجه حرارت نگهداری در تمامی اسیدهای مورد استفاده باعث افزایش pH مرز رشد وعدم رشد و بقا و مرگ سلول باکتری گردید. نتیجه گیری: از یافته های حاصل از این بررسی می توان نتیجه گیری نمود که بالاترین خاصیت ضد میکروبی استافیلوکوکوس ارئوس در اسید استیک و پایینترین آن در اسید هیدروکلریک رخ می دهد. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1381)، دوره 57، شماره 2، 41-37 . | ||
کلیدواژهها | ||
استافیلوکوکوس ارئوس؛ اسیدهای هیدروکلریک؛ پاسخ رشد؛ حرارت؛ سیتریک؛ لاکتیک واستیک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,566 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 834 |