![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,697,941 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,929,633 |
مطالعه و مدل سازی میزان رشد استافیلوکوکوس آرئوس در سوپهای آماده تجاری متاثر از عوامل انتخابی رشد | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 12، دوره 57، شماره 3 - شماره پیاپی 603، آبان 1381 اصل مقاله (427.97 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر ودود رضویلر؛ دکتر علی فضل آرا* | ||
چکیده | ||
هدف: این مطالعه جهت ارایه مدل پیشگوی رشد استافیلوکوکوس آرئوس متاثر از عوامل انتخابی رشد ( حرارت نگهداری، pH و میزان اینوکولوم ) در دو نوع سوپ تجارتی ( سوپ جو و سوپ قاچ ) طراحی شده است. طرح: آنالیز چند فاکتوری. روش: در طی یک مطالعه تلقیحی چند فاکتوری، اثرات مقادیر مختلف pH ( 5، 5/4، 4 )، میزان تلقیح اولیه باکتری ( 102 و 104 در میلی لیتر سوپ )، درجه حرارت نگه داری ( 5، 15، 25، 35 و 45 درجه سانتیگراد ) و نیز نوع سوپ تجارتی ( سوپ قارچ و سوپ جو ) بر روی زمان دو برابر شدن باکتری استافیلوکوکوس آرئوس مورد بررسی قرار گرفته است. تعیین میزان رشد باکتری ( زمان دو برابر شدن ) از طریق کشت نمونه های سوپ تلقیح شده در شرایط مختلف و شمارش باکتری در محیط برد پارکر Baird parker صورت گرفت. تجزیه و تحلیل آماری: آنالیز واریانس جهت ارزیابی اثرات مستقل و تداخلی، pH، حرارت نگهداری، میزان تلقیح باکتری و نوع سوپ و مدل رگرسیون چند فاکتوری نیز جهت تهیه مدل پیشگوی رشد در شرایط آزمایش شده مورد استفاده قرار گرفت.قدرت پیشگویی مدل با محاسبه R2 ( ضریب تعیین ) مشخص گردید. نتایج: مدت زمان دو برابر شدن باکتری به طور معنی داری تحت تاثیر نوع سوپ، حرارت و نیز اثرات تداخلی این دو قرار گرفت ( 05/0 ? P ) ولی میزان تلقیح اولیه باکتری در این مطالعه تاثیر معنی داری در میزان رشد باکتری نداشت ( 182/0 = P ) با استفاده از معادله رگرسیون و ترانسفورماسیونهای مناسب، ارتباط زمان دو برابر شدن باکتری ( g ) به عنوان متغیر وابسته به مقادیر مختلف عوامل مورد نظر رشد و نیز اثرات تداخلی آنها به عنوان متغیرهای مستقل به صورت مدل پیشگو تهیه گردید. نتیجه گیری: با استفاده از مدل تهیه شده در این مطالعه زمان دو برابر شدن استافیلوکوکوس آرئوس در محدوده دامنه مقادیر متغیرهای به کار گرفته شده با قدرت پیشگویی بسیار خوب قابل محاسبه و پیشگویی می باشد. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، ( 1381)، دوره 57، شماره 3، 72-65 . | ||
کلیدواژهها | ||
استافیلوکوکوس آرئوس؛ زمان دو برابر شدن باکتری؛ سوپ؛ مدل سازی ریاضی؛ میزان رشد باکتری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,880 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,000 |