
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,693 |
تعداد مقالات | 72,239 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,227,847 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,059,305 |
تأثیر افزودن پودر خولنجان و پروبیوتیک بر ویژگیهای لاشه، سلولهای خونی، جمعیت باکتریهای روده کور و مورفولوژی ایلئوم بلدرچین ژاپنی در شرایط تنش گرمایی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 1، دوره 27، شماره 1، فروردین 1404، صفحه 57-69 اصل مقاله (1.59 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2025.385108.623814 | ||
نویسندگان | ||
مریم محمودی نژاد1؛ بهرام شهره2؛ زربخت انصاری پیرسرائی* 3؛ سهیل یوسفی4 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. رایانامه: m.mahmoudinejad@stu.sanru.ac.ir | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. رایانامه: b.shohreh@sanru.ac.ir | ||
3نویسنده مسئول، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. رایانامه: z.ansari@sanru.ac.ir | ||
4گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. رایانامه: s.yousefi@sanru.ac.ir | ||
چکیده | ||
هدف: استفاده از پروبیوتیکها و گیاهان دارویی بهعنوان محرک رشد و جایگزین آنتیبیوتیکها در جیره جوجههای گوشتی منجر به جلوگیری از رشد باکتریهای مضر روده از جمله کلیفرمها، افزایش مقاومت در برابر عوامل بیماریزا، سنتز آنتیاکسیدانها و آنتی باکتریالها، تحریک ایمنی موضعی، بهبود عملکرد سیستم ایمنی میشود. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثر افزودن پودر خولنجان و پروبیوتیکها بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه، جمعیت سلول های خونی، جمعیت باکتریهای سکوم و مورفولوژی بافت ایلئوم بلدرچین ژاپنی در شرایط تنش گرمایی انجام شد. روش پژوهش: مطالعه حاضر با استفاده از 480 قطعه جوجه بلدرچین یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 واحد آزمایشی با شش تیمار و چهار تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1- شاهد (جیره پایه بدون پودر خولنجان و پروبیوتیک)؛ 2- جیره پایه بههمراه 50 میلیگرم پودر خولنجان؛ 3- جیره پایه بههمراه 100 میلیگرم پودر خولنجان؛ 4- جیره پایه بههمراه 50 میلیگرم پودرخولنجان+ 2/0 گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید؛ 5- جیره پایه بههمراه 100 میلیگرم پودر خولنجان+ 2/0گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید؛ 6- جیره پایه بههمراه 2/0 گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید بود. صفات عملکردی (افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک) جوجههای بلدرچین در کل دوره آزمایش موردبررسی قرار گرفت. ویژگیهای لاشه، سلولهای خونی، جمعیت باکتریهای روده کور و مورفولوژی ایلئوم موردبررسی قرار گرفت. یافتهها: استفاده از پودر خولنجان و پروبیوتیک باعث بهبود خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در شرایط تنش گرمایی شد. بازده لاشه در جوجههایی که پودر خولنجان+ پروبیوتیک دریافت کردند بیشتر بود (05/0>P). مقدار هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت و مقدار لنفوسیتها در بلدرچینهای تغذیهشده با جیرههای حاوی پودر خولنجان و پروبیوتیک کمتر از گروه شاهد در شرایط تنش گرمایی بود (05/0>P). جمعیت باکتریهای اسیدلاکتیک روده کور پرندگانی که با جیره حاوی پودر خولنجان و پروبیوتیک تغذیه شدند، بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). در شرایط تنش گرمایی جمعیت کل باکتری و جمعیت کلیفرم روده کور در تیمار شاهد نسبت به سایر گروههای آزمایشی بالاتر بود. ارتفاع پرز، ضخامت کریپت و ارتفاع پرز به عمق کریپت بافت ایلئوم در پرندگان تغذیهشده با 50 میلیگرم پودر خولنجان+ 2/0گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک نسبت به تیمار شاهد در شرایط تنش گرمایی بالاتر بود (05/0>P)، درحالیکه بیشترین عمق کریپت در پرندگان تغذیهشده با تیمار شاهد مشاهده شد. فراسنجههای قطر کریپت، ضخامت لایه عضلانی داخلی و خارجی بافت ایلئوم در شرایط تنش گرمایی تحت تأثیر هیچکدام از تیمارهای آزمایش قرار نگرفت. نتیجهگیری: براساس نتایج این پژوهش، استفاده از سطح 50 میلیگرم پودر خولنجان+ 2/0گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید در شرایط تنش گرمایی باعث بهبود بازده لاشه، جمعیت باکتریهای روده کور، سلولهای خونی و مورفولوژی ایلئوم بلدرچین ژاپنی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ آنتیبیوتیک؛ کلیفرم؛ گیاهان دارویی | ||
مراجع | ||
ابراهیمی، حسین؛ هوشمند، محمد؛ خواجوی، مختار و نقیها، اصغر (1395). اثرات پریبیوتیک، پروبیوتیک و مخلوط آنها بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فلور میکروبی دستگاه گوارش جوجههای گوشتی. پژوهشهای تولیدات دامی، 7 (13)، 69-60.
جهانبانی، حسین؛ حسینی واشان، سیدجواد؛ غیاثی، سید احسان و محمدی، عباس (1394). اثر انتروکوکوس فاسیوم مجرای گوارشی سبزقبا و لاکتوفید بر عملکرد، فراسنجههای خونی و جمعیت میکروبی روده جوجههای گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی، 4 (4)، 61-47.
محمدی ساعی، محسن؛ یاراحمدی، بهروز؛ فرجانی کیش، قاسم و نوروزیان، حسن (1399). تأثیر سطوح مختلف پروبیوتیک جیره بر شاخصهای ریختشناسی و میکروبشناسی روده بلدرچینهای ژاپنی. پژوهشهای تولیدات دامی، 11(29)، 17-10.
وحدتپور، توحید (1397). اثرات افزودنیهای خوراکی بر شاخصهای بیوشیمیایی و ایمونولوژیک خون و عملکرد بلدرچینهای ژاپنی (Coturnix coturnix Japonica). پژوهشهای تولیدات دامی، 9(22)، 40-51.
ReferencesAbd El‐Hack, M. E., El‐Saadony, M. T., Shafi, M. E., Qattan, S. Y., Batiha, G. E., Khafaga, A. F., ... & Alagawany, M. (2020). Probiotics in poultry feed: A comprehensive review. Journal of animal physiology and animal nutrition, 104(6), 1835-1850. Abdel-Azeem, A. A. S., & Basyony, M. M. (2019). Some blood biochemical, antioxidant biomarkers, lipid peroxidation, productive performance and carcass traits of broiler chicks supplemented with Alpinia galangal rhizomes extract during heat stress. Egyptian Poultry Science Journal, 39(2), 345-363. Abu Taleb, A. M., Salah, H. M., Ezzat, I. E., & El Barkouky, E. (2003). Effect of feeding camphor (Eucalyptus globules) levels on some immunity characteristics, growth and gut microflora of Japanese quails. Isotope and Radiation Research, 35(4), 701-711. Burel, C. (2007). Feeding animal or microflora: the nutritional dilemma. Dalólio, F. S., Albino, L. F. T., Lima, H. J. D. A., Silva, J. N. D., & Moreira, J. (2015). Heat stress and vitamin E in diets for broilers as a mitigating measure. Acta Scientiarum. Animal Sciences, 37(4), 419-427. De Souza, L. F., Araújo, D. N., Stefani, L. M., Giometti, I. C., Cruz-Polycarpo, V. C., Polycarpo, G., & Burbarelli, M. F. (2018). Probiotics on performance, intestinal morphology and carcass characteristics of broiler chickens raised with lower or higher environmental challenge. Austral journal of veterinary sciences, 50(1), 35-41. Ebrahimi, H., Houshmand, M., Khajavi, M., & Naghiha, A. (2016). Single or combined effects of prebiotic and probiotic on performance, immunity response and gut flora of broiler chickens. Research on Animal Production, 7(13), 69-60. (In Persian). Elghalid, O.A., El-Tahawy, W.S., Abdel Salam, H., & Elnaggar, A.S. (2021). Effect of dietary inclusion of galangal (Alpinia galanga) on growth performance and some physiological parameters of broiler chicks. Egyptian Poultry Science Journal, 41(4), 723-737. Ghaedi, H., Nasr, J., Kheiri, F., Miri, Y., & Rahimian, Y. (2013). Effect of use virginiamycin as probiotic, black pepper extract as phytogenic feed additive on performance of broiler chicks. Scholarly Journal of Agricultural Science, 3(12), 521-525. Hafeez, A., Männer, K., Schieder, C., & Zentek, J. (2016). Effect of supplementation of phytogenic feed additives (powdered vs. encapsulated) on performance and nutrient digestibility in broiler chickens. Poultry Science, 95(3), 622-629. Jahanbani, H., Hosseini-Vashan, S. J., Ghiasi, S. E., & Mohammadi, A. (2015). Effect of Enterococcus facium isolates from Coracias garrulus and lactofeed probiotic on performance, blood parameters and intestine microflora of broiler chickens., 4 (4), 47-61. (In Persian). Menne, L., Mazzuoli-Weber, G., & Elfers, K. (2024). Effects of Chinese ginger Alpinia officinarum-based phytopharmaceutical compound on gastric motility. Phytomedicine Plus, 4(2), 100552. Mohammadi Saei, M., Yarahmadi, B., Farjanikish, G., & Norouzian, H. (2020). Effects of Different Dietary Levels of Probiotic on Morphological and Microbiological Indices of Intestine in Japanese Quails. Research On Animal Production, 11(29), 10-17. (In Persian). Nadhifah, N., Masu, M. E., Mulyati, M., Hartantyo, R. Y., Trihastuti, A., & Widiyanto, S. (2020, September). The effects of addition MarolisTM probiotics for broiler performance and meat quality. In AIP Conference Proceedings, 2260, 1. Oladokun, S., Dridi, S., & Adewole, D. (2023). An evaluation of the thermoregulatory potential of in ovo delivered bioactive substances (probiotic, folic acid, and essential oil) in broiler chickens. Poultry Science, 102(5), 102602. Olfati, A., Mojtahedin, A., Sadeghi, T., Akbari, M., & Martínez-Pastor, F. (2018). Comparison of growth performance and immune responses of broiler chicks reared under heat stress, cold stress and thermoneutral conditions. Spanish Journal of Agricultural Research, 16(2), e0505-e0505. Pourtaheri, M., F.B. Kasmani, M. Mehri and H.M. Emarat. 2017. The effect of ginger and probiotic soner formance, hemoral immune response and microbiological populations of intestine in Japanesequail. Animal production, 19(1), 189-200. Prihambodo, T. R., Sholikin, M. M., Qomariyah, N., Jayanegara, A., Batubara, I., Utomo, D. B., & Nahrowi, N. (2020). Effects of dietary flavonoids on performance, blood constituents, carcass composition and small intestinal morphology of broilers: a meta-analysis. Animal Bioscience, 34(3), 434-442. Rahimi, S. H., & Khaksefidi, A. (2006). A comparison between the effects of a probiotic (Bioplus 2B) and an antibiotic (virginiamycin) on the performance of broiler chickens under heat stress condition. Iranian Journal of veterinary research, 7(3), 23-28. Regnier, J. A., & Kelley, K. W. (1981). Heat-and cold-stress suppresses in vivo and in vitro cellular immune responses of chickens. American Journal of Veterinary Research, 42(2), 294-299. Tavakolinasab, F., & Taherpour, K. (2017). The Comparative Effect of Berberis Voulgaris Seed, Symbiotic and Virginiamycin (VM) on Performance and Immune Response of Broilers. Iranian Journal of Animal Science Research, 9(2), 196-209. Upadhaya, S. D., & Kim, I. H. (2017). Efficacy of phytogenic feed additive on performance, production and health status of monogastric animals–a review. Annals of Animal Science, 17(4), 929-948. Vahdatpour, T. (2018). Effects of feed additives on biochemical and immunological indices of blood and performance of Japanese quails (Coturnix coturnix Japonica). Research on Animal Production, 9(22), 40-51. (In Persian). Yarmohammadi Barbarestani, S., Samadi, F., Hassani, S., & Asadi, G. (2017). Effects of encapsulated nano-and microparticles of peppermint (Mentha piperita) alcoholic extract on the growth performance, blood parameters and immune function of broilers under heat stress condition. Iranian Journal of Applied Animal Science, 7(4), 669-677. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 93 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 23 |