
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,788 |
تعداد مقالات | 73,130 |
تعداد مشاهده مقاله | 133,140,417 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 104,160,127 |
مقایسه افزودنیهای مختلف در جیره حاوی جو با اندازه ذرات متفاوت بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی سکوم و ریخت شناسی رودهی کوچک جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 56، شماره 2، تیر 1404، صفحه 427-464 اصل مقاله (2.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2024.382274.654027 | ||
نویسندگان | ||
لیلی عبدعلی1؛ سمیه سالاری* 1؛ محمدرضا قربانی2؛ شیما حسینی فر3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران | ||
2گروه مهندسی طبیعت، دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران | ||
3گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: استفاده از افزودنیهای مختلف میتواند تا حدی اثرات منفی ناشی از پلیساکاریدهای غیر نشاستهای غلات را کاهش دهد. هدف: پژوهش حاضر بهمنظور بررسی تاثیر افزودنیهای مختلف در جیره حاوی جو با اندازه ذرات متفاوت، بر جمعیت میکروبی سکوم و ریخت شناسی رودهی کوچک جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: در این پژوهش از400 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 و با 8 تیمار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل نوع افزودنی (بدون افزودنی، مولتی آنزیم، مخمر اتولیز شده و مخمر اتولیز شده به همراه مولتی آنزیم) و اندازه ذرات جو (ریز،2 میلیمتر و درشت، 8 میلیمتر) بودند. نتایج: استفاده از مخمر اتولیز شده به همراه آنزیم در جیره حاوی ذرات درشت جو باعث افزایش معنیدار مصرف خوراک در 1 تا 10 روزگی شد (05/0>P). در حالیکه استفاده از مخمر اتولیز شده در جیره حاوی جو درشت، باعث بهبود معنیدار ضریب تبدیل خوراک در 25 تا 35 روزگی شد (05/0>P). مخمر اتولیز شده بهتنهایی و نیز همراه با مولتی آنزیم باعث کاهش pH سنگدان و ژژنوم نسبت به تیمار شاهد گردید (05/0>P). مخمر اتولیز شده بههمراه مولتی آنزیم باعث افزایش تعداد کلونیهای باکتریهای لاکتوباسیل و کاهش تعداد کلونیهای باکتریهای ایکلای و کلیفرم سکوم نسبت به سایر تیمارها گردید (05/0>P). مخمر اتولیز شده به همراه مولتی آنزیم ویسکوزیته شیرابه هضمی ایلئوم را نسبت به سایر تیمارها کاهش داد (05/0>P). مدت زمان انتقال مواد هضمی در دستگاه گوارش در جیرههای دارای آنزیم و نیز مخمراتولیز شده نسبت به جیرهی بدون افزودنی کمتر بود (05/0>P).. افزودن مخمر اتولیز شده به همراه مولتیآنزیم و همچنین اندازه ذرات درشت جو باعث بهبود خصوصیات ریخت شناسی رودهی کوچک شد (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: در مجموع، میتوان استفاده از مخمر اتولیز شده به همراه مولتیآنزیم در جیرههای حاوی جو را با توجه به بهبود ضریب تبدیل خوراک، تحریک و توسعه جمعیت باکتریایی مفید روده، کاهش ویسکوزیته هضمی و بهبود خصوصیات ریخت شناسی رودهی کوچک، توصیه نمود | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ ضریب تبدیل خوراک؛ مدت زمان انتقال؛ ویسکوزیته | ||
مراجع | ||
منابع هوشمندی، علی محمد؛ بوجارپور، محمد؛ یعقوبفر، اکبر؛ سالاری، سمیه و رکنی، حسن (1396). اثر شکل فیزیکی خوراک، رقم جو و افزودن آنزیم بر قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی و انرژی قابل متابولیسم جیره جوجههای گوشتی. تولیدات دامی، 19 (1)، 159-174. RERERENCES Abdollahi, M.R., Zaefarian, F., Hunt, H., Anwar, M.N., Thomas, D.G. & Ravindran, V., 2019. Wheat particle size, insoluble fibre sources and whole wheat feeding influence gizzard musculature and nutrient utilisation to different extents in broiler chickens. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 103(1):146-161. Ahiwe, E. U., Omede, A. A., Abdallh, M. E., Chang’a, E. P., Al-Qahtani, M., Gausi, H., Graham, H., & Iji, P. A. (2019). Response of broiler chickens to dietary supplementation of enzymatically hydrolyzed glucan or mannan yeast products. Journal of Applied Poultry Research, 28, 892-901. Amerah, A.M., Ravindran, V., Lentle, R.G. & Thomas, D.G., 2008. Influence of feed particle size on the performance, energy utilization, digestive tract development, and digesta parameters of broiler starters fed wheat-and corn-based diets. Poultry Science 87(11): 2320-2328. American Society of Agricultural Engineers. 2003. “Method of Determining and Expressing Fineness of Feed Materials by Sieving.” In Agricultural Engineers Yearbook, 589. St. Joseph, MI: American Society of Agricultural Engineers Angelovicova, M., Mendle, J., Angelouc, M. & Kacaniova, M. 2005. Effect of enzyme addition to wheat baseddiets in broilers. Trakya University Journal of Natural Sciences. 6: 29-33. AOAC International. 1990. Official Methods of Analysis. 12th ed. AOAC, Washington. DC, USA, 267-273. Baker, S.; Herrman, T. 2002. Evaluating Particle Size. In MF-2051 Feed Manufacturing; Department of Grain Science and Industry, Kansas State University: Manhattan, KS, USA. Baurhoo, B., Ferket, P., Ashwell, C. M., de Oliviera, J., & Zhao, X. 2012. Cell walls of Saccharomyces cerevisiae differentially modulated innate immunity and glucose metabolism during late systemic inflammation. PLoS One, 7(1), e30323. Bornaei, L., Salari, S. & Erfani majd, N., 2022. Effect of electron beam irradiated barley grains on growth performance, blood parameters, nutrient digestibility, microbial population, and intestinal histomorphometry in broiler chickens. Journal of Applied Animal Research, 50(1): 408-419. Bortoluzzi, C., Barbosa, J.G.M., Pereira, R., Fagundes, N.S., Rafael, J.M. & Menten, J.F.M., 2018. Autolyzed yeast (Saccharomyces cerevisiae) supplementation improves performance while modulating the intestinal immune-system and microbiology of broiler chickens. Frontiers in Sustainable Food Systems, 2:85. Choct, M., 2002. Non-starch polysaccharides: effect on nutritive value. Poultry feedstuffs: supply, composition and nutritive value, pp.221-235. Garcıa, M., Lazaro, R., Latorre, M. A., Gracia, M. I. & Mateos, G. G. 2008. Influence of enzyme supplementation and heat processing of barley on digestive traits and productive performance of broilers. Poultry Science. 87: 940–948. Houshmandi. A. M., Bojarpour. M., Yaqoub Far. A., Sa1lari. S., & Rukni. H. 2017. Effect of physical form, barley variety and enzyme addition on nutrient ileal digestibility and apparent metabolizable energy of broiler diets. Animal Production 19: 159-174 (In Persian). Jacob, J. P. & Pescatore, A. J. 2012. Using barley in poultry diets. A-review. Journal of Applied Poultry Research. 21: 915–940. Kheravii, S. K., Swick, R. A., Choct, M., & Wu, S. 2017. Coarse Particle inclusion and lignocellulose-rich fiber addition in feed benefit Performance and health of broiler chickens. Poultry Science. 96, 3272– 3281. Knudsen, K. E. B. 2014. Fiber and nonstarch polysaccharide content and variation in common crops used in broiler diets. Poultry Science. 93: 2380–2393. Lazaro, R., Garcia, M., Aranibar, M. J., & Mateos, G. G. (2003). Effect of enzyme addition to wheat, barley and rye-based on nutrient digestibility and Performance of laying hens. British Poultry Science, 44,256-265. Mateo, E. D., Dave, R. I., & Stein, H. H. 2004. Effect of supplemental nucleosides for newly weaned pigs. Animal Science. 82(Suppl. 2):71. Mathlouthi, N., Lallès, J. P., Lepercq, P., Juste, C., & Larbier, M. 2002. Xylanase and β-glucanase supplementation improve conjugated bile acid fraction in intestinal contents and increase villus size of small intestine wall in broiler chickens fed a rye-based diet. Journal of Animal Science, 80, 2773-2779. Meng, X., Slominski, B. A., Ngachati, C. M., CamPbell, L. D., & Guenter, W. 2005. Degradation of cell wall Polysaccharide by combinations of carbohydrate enzymes and their effect on nutrient utilization and broiler chicken Performance. Poultry Science, 84,37–43. Montagne, L., Pluske, J. R., & Hampson, D. J. 2003. A review of interactions between dietary fibre and the intestinal mucosa, and their consequences on digestive health in young non-ruminant animals. Animal Feed Science and Technology, 108, 95-117. Naderinejad, S., Zaefarian, F., Abdollahi, M.R., Hassanabadi, A., Kermanshahi, H. & Ravindran, V., 2016. Influence of feed form and particle size on performance, nutrient utilisation, and gastrointestinal tract development and morphometry in broiler starters fed maize-based diets. Animal Feed Science and Technology 215:92-104. Nguyen, H. T., M. R. Bedford & N. K. Morgan. 2021. Importance of considering non-starch polysaccharide content of poultry diets, World's Poultry Science Journal, 77:3, 619-637. Onderci, M., Sahin, N., Cikim, G., Aydin, A., Ozercan, I., Ozkose, E., Ekinci, S., Hayirli, A. & Sahin, K. 2008. β-Glucanase -producing bacterial culture improves performance and nutrient utilization and alters gut morphology of broilers fed a barley-based diet. Animal Feed Science and Technology. 146: 87–97. Perera, W.N.U., Abdollahi, M.R., Zaefarian, F., Wester, T.J. & Ravindran, V., 2020. The interactive influence of barley particle size and enzyme supplementation on growth performance, nutrient utilization, and intestinal morphometry of broiler starters. Poultry Science, 99(9): 4466-4478. Pourazadi, Z., Salari, S., Tabandeh, M.R. & Abdollahi, M.R., 2020. Effect of particle size of insoluble fibre on growth performance, apparent ileal digestibility and caecal microbial population in broiler chickens fed barley-containing diets. British Poultry Science 61(6):734-745. Rebole, A., Ortiz, L. T., Rodríguez, M. L., Alzueta, C., Trevino, J., & Velasco, S. 2010. Effects of inulin and enzyme complex, individually or in combination, on growth Performance, intestinal microflora, cecal fermentation characteristics, and jejunal histomorphology in broiler chickens fed a wheat- and barley-based diet. Poultry Science, 89, 276–286. Rezaei, M., Karimi- Torshizi. M., &. Rouzbehan, Y. 2011. The influence of different levels of micronized insoluble fiber on broiler performance and litter moisture. Poultry Science, 90, 2008-2012. Rodríguez, M.L., Rebolé, A., Velasco, S., Ortiz, L.T., Treviño, J. & Alzueta, C., 2012. Wheat‐and barley‐based diets with or without additives influence broiler chicken performance, nutrient digestibility and intestinal microflora. Journal of the Science of Food and Agriculture, 92(1): 184-190. Shang, Y., Kumar, S., Thippareddi, H., & Kim W. K. 2018. Effect of dietary fructooligosaccharide (FOS) supplementation on ileal microbiota in broiler chickens. Poultry Science, 97: 3622–3634. Singh,Y., Ravindran, V., Wester, T. J., Molan, A. L., & Ravindran, G. 2014. Influence of feeding coarse corn on performance, nutrient utilization, digestive tract measurements, carcass characteristics and cecal microflora counts of broilers. Poultry Science, 93: 607–616. Sirisopapong, M., Shimosato, T., Okrathok, S., & Khempaka, S. 2023. Assessment of lactic acid bacteria isolated from the chicken digestive tract for potential use as poultry probiotics. Animal Bioscience, 36(8), 1209. Svihus, B., 2011. The gizzard: function, influence of diet structure and effects on nutrient availability. World's Poultry Science Journal 67(2): 207-224. Van Soest, P.J., Robertson, J. B., & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fibre, neutral detergent fibre and non-starch Polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74(2), 3583–3597. Wu, C., Yang, Z., Song, C., Liang, C., Li, H., Chen, W., Lin, W., & Xie, Q. (2018). Effects of dietary yeast nucleotides supplementation on intestinal barrier function, intestinal microbiota, and humoral immunity in specific pathogen free chickens. Poultry Science, 97, 3837-3846. Xu, Y., Stark, C.R., Ferket, P.R., Williams, C.M., Pacheco, W.J. & Brake, J., 2015. Effect of dietary coarsely ground corn on broiler live performance, gastrointestinal tract development, apparent ileal digestibility of energy and nitrogen, and digesta particle size distribution and retention time. Poultry Science 94(1): 53-60. Yang, Y.I.N.G., Iji, P.A., Kocher, A., Thomson, E., Mikkelsen, L.L. & Choct, M., 2008. Effects of mannanoligosaccharide in broiler chicken diets on growth performance, energy utilisation, nutrient digestibility and intestinal microflora. British Poultry Science, 49(2): 186-194. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 132 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 57 |