تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,509,045 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,772,313 |
مقایسه افزودنیهای مختلف در جیره حاوی جو با اندازه ذرات متفاوت بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی سکوم و ریخت شناسی رودهی کوچک جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 آذر 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2024.382274.654027 | ||
نویسندگان | ||
لیلی عبدعلی1؛ سمیه سالاری* 1؛ محمدرضا قربانی2؛ شیما حسینی فر3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران | ||
2گروه مهندسی طبیعت، دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران | ||
3گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
استفاده از افزودنیهای مختلف میتواند تا حدی اثرات منفی ناشی از پلیساکاریدهای غیر نشاستهای غلات را کاهش دهد. هدف: پژوهش حاضر بهمنظور بررسی تاثیر افزودنیهای مختلف در جیره حاوی جو با اندازه ذرات متفاوت، بر جمعیت میکروبی سکوم و ریخت شناسی رودهی کوچک جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: در این پژوهش از400 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 و با 8 تیمار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل نوع افزودنی (بدون افزودنی، مولتی آنزیم، مخمر اتولیز شده و مخمر اتولیز شده به همراه مولتی آنزیم) و اندازه ذرات جو (ریز،2 میلیمتر و درشت، 8 میلیمتر) بودند. نتایج: افزودنیها باعث کاهش pH سنگدان و ژژنوم نسبت به تیمار شاهد گردید. مخمر اتولیز شده بههمراه مولتی آنزیم باعث افزایش تعداد کلونیهای باکتریهای لاکتوباسیل و کاهش تعداد کلونیهای باکتریهای ایکلای و کلیفرم سکوم نسبت به سایر تیمارها گردید. مخمر اتولیز شده به همراه مولتی آنزیم ویسکوزیته شیرابه هضمی ایلئوم را نسبت به سایر تیمارها کاهش داد. مدت زمان انتقال مواد هضمی در دستگاه گوارش در جیرههای دارای افزودنی نسبت به جیرهی بدون افزودنی کمتر بود. افزودن مخمر اتولیز شده به همراه مولتیآنزیم و همچنین اندازه ذرات درشت جو باعث بهبود خصوصیات ریخت شناسی رودهی کوچک شد. نتیجهگیری نهایی: در مجموع، میتوان استفاده از مخمر اتولیز شده به همراه مولتیآنزیم در جیرههای حاوی جو را با توجه به تحریک و توسعه جمعیت باکتریایی مفید روده، کاهش ویسکوزیته هضمی و بهبود خصوصیات ریخت شناسی رودهی کوچک، توصیه نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ ضریب تبدیل خوراک؛ مدت زمان انتقال؛ ویسکوزیته | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 40 |