![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,684,449 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,913,917 |
اثر افزودن امولسیفایر و مولتیآنزیم در جیرههای حاوی کنجاله کلزا با سطوح متفاوت انرژی بر عملکرد، ریختشناسی روده و گرانروی محتویات گوارشی در جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 آذر 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2024.379324.654020 | ||
نویسندگان | ||
سپیده گزانی1؛ منصور رضایی* 2؛ محمد کاظمی فرد1 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
دریک آزمایش فاکتوریل 2×2×2، اثر دو سطح مولتیآنزیم وموزایم (صفر و 01/0 درصد) و دو سطح امولسیفایر (صفر و 05/0 درصد) در جیره حاوی کنجاله کلزا با دو سطح انرژی (توصیه شده و 100 کیلو کالری کمتر) بر عملکرد، ریختشناسی روده و گرانروی محتویات گوارشی، 800 جوجه گوشتی نر سویه راس 308 به مدت 42 روز بررسی شد. استفاده از آنزیم در دورههای آغازین، رشد و کل دوره سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک، مساحت پرز و کاهش گرانروی محتویات هضمی در ژوژنوم و ایلئوم شد. افزودن امولسیفایر به جیره، سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک در دورههای آغازین، پایانی و کل دوره و افزایش ارتفاع پرز در ژوژنوم و کاهش گرانروی محتویات هضمی در ژوژنوم شد. سطح انرژی توصیه شده، سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک در دورههای رشد، پایانی و کل دوره آزمایش و افزایش ارتفاع پرز در دئودنوم شد. اثرا متقابل آنزیم و امولسیفایر سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک در دورههای آغازین، پایانی و کل دوره در مقایسه با جیرههای بدون افزودن آنزیم و امولسیفایر شد. اثر متقابل آنزیم و امولسیفایر در جیره با سطح پایین انرژی در دوره پایانی در مقایسه با جیرههای با سطح توصیه شده انرژی با استفاده از آنزیم و یا امولسیفایر تاثیر معنی دار بر ضریب تبدیل خوراک نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد، استفاده از مولتیآنزیم وموزایم و امولسیفایر در جیرههای حاوی کلزا ، با سطح انرژی پایینتر از مقدار توصیه شده سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک در دوره پایانی و کل دوره، افزایش مساحت پرز و کاهش گرانروی محتویات هضمی در ژوژنوم شد. | ||
کلیدواژهها | ||
امولسیفایر؛ جوجههای گوشتی؛ عملکرد؛ گرانروی؛ مولتی آنزیم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 35 |