
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,543 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,886,335 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,928,806 |
اثر زمان برداشت و روش بستهبندی بر قابلیت انبارمانی میوه دو رقم جدید ’درخشان‘ و ’سهند 97‘ زردآلو | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 مهر 1403 اصل مقاله (708.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2024.374566.2165 | ||
نویسندگان | ||
محمد زرین بال* 1؛ جابر سلیمانی2؛ حسین فتحی1؛ مهری یوسفی1 | ||
1بخش زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، AREEO، تبریز، ایران | ||
2بخش فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
برای کسب درآمد بیشتر از عرضه میوه تازهخوری زردآلو، توجه به زمان برداشت و روش بستهبندی میوهها اهمیت دارد. این پژوهش بمنظور تعیین مناسبترین زمان برداشت و روش بستهبندی میوه زردآلو انجام شد. میوه رقمهای جدید ’درخشان‘ و ’سهند97‘ به همراه رقم تجاری ’اردوباد 90‘ (شاهد) در سه مرحله رسیدگی میوه بر اساس شاخص رنگ پوست (رنگ پوست میوه زمینه سبز با لکههای زرد، زمینه زرد با لکههای سبز و زمینه زرد با لکههای نارنجی) برداشت شدند. میوهها در جعبههای بدون پوشش یا دارای پوشش پلیاتیلنی بستهبندی و در سردخانه با دمای 2+ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد بمدت صفر (شاهد)، 7، 14، 21 و 28 روز نگهداری شدند. ویژگیهای وزن میوه، سفتی بافت، مواد جامد محلول، pH و هدایت الکتریکی عصاره میوه بررسی شدند. مناسبترین زمان برداشت زردآلو، مرحله دوم برداشت (رنگ پوست میوه زمینه زرد با لکههای سبز) بوده و استفاده از پوشش پلیاتیلنی در بستهبندی میوهها قابلیت انبارمانی آنها را افزایش داد، بطوریکه میوه رقمهای ’درخشان‘ و ’اردوباد 90‘ بترتیب تا 14 و 28 روز با کیفیت مناسب در سردخانه قابل نگهداری بودند. میوه رقم ’سهند97‘ انبارمانی بیشتری داشته و زمان برداشت و پوشش بستهبندی لااقل در 28 روز نگهداری در سردخانه بر انبارمانی آن اثر معنیداری نداشتند. با تاخیر در برداشت زردآلو، چروکیدگی پوست، ژلهای شدن گوشت و فساد میوهها در دوره انبارمانی افزایش یافت. همچنین سفتی میوهها کاهش و TSS، pH و Ec عصاره میوهها افزایش یافت. برداشت زردآلو در زمان مناسب و بستهبندی بهینه میوهها قابلیت انبارمانی آنها را افزایش میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
زردآلو؛ زمان برداشت؛ بستهبندی؛ قابلیت انبارمانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 73 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 54 |