تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,692 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,216,401 |
ارزیابی تأثیر اسانس آویشن و دارچین بر عملکرد، الگوی تخمیر و جمعیت میکروبی شکمبه در شرایط آزمایشگاهی و حیوان زنده | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 26، شماره 3، مهر 1403، صفحه 263-277 اصل مقاله (1.47 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2024.375614.623792 | ||
نویسندگان | ||
بهزاد خرمی* 1؛ سید علیرضا وکیلی2؛ محسن دانش مسگران3 | ||
1نویسنده مسئول، گروه علوم دام و طیور، دانشکده فناوری کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. رایانامه: bkhorrami@ut.ac.ir | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. رایانامه: sarvakili@um.ac.ir | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. رایانامه: danesh@um.ac.ir | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثرات اسانس آویشن و دارچین بر تخمیر میکروبی شکمبه موردارزیابی قرار گرفت. در آزمایش برونتنی، غلظتهای صفر، 125، 250، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر اسانس آویشن و دارچین بهمدت 24 ساعت در یک محیط کشت بسته مورد انکوباسیون قرار گرفتند. در آزمایش حیوانی، 18 رأس گوساله هلشتاین در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار شاهد (جیره پایه)، آویشن و دارچین (بهترتیب جیره پایه+ 5 گرم اسانس آویشن و دارچین بهازای هر رأس گوساله در روز) استفاده شد. غلظت 1000 میلیگرم در لیتر اسانسها، کل گاز تولیدی، ناپدیدشدن ماده خشک و غلظت اسیدهای چرب فرّار کل را کاهش داد (05/0P<). غلظتهای 125 و 250 میلیگرم در لیتر، نسبت استات به پروپیونات را کاهش داد (05/0P<). اسانسهای گیاهی تأثیری بر ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، pH، غلظت نیتروژن آمونیاکی و اسیدهای چرب فرّار کل شکمبه گوسالهها نداشتند؛ درحالیکه نسبت مولی استات و پروپیونات را بهترتیب کاهش و افزایش دادند (05/0P<). غلظت بوتیرات شکمبه با افزودن اسانس دارچین افزایش یافت (05/0P<). جمعیت پروتوزوآ و باکتریهای متانوژنز شکمبه گوسالههای دریافتکننده اسانس کاهش یافت (05/0P<). جمعیت باکتریهای فیبروباکتر سوکسینوژنز تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت، اما جمعیت باکتریهای رومینوکوکوس آلبوس و فلاوفسینس کاهش یافت (05/0P<). براساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر، اگرچه افزودن اسانس آویشن و دارچین به جیره بر عمکرد گوسالههای پرواری تأثیر معنیداری نداشت، اما خصوصیات تخمیری شکمبه را بهبود بخشید که ممکن است بتوان از آنها بهعنوان جایگزینهای بالقوه آنتیبیوتیکها در جیرههای پرواری استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس آویشن؛ اسانس دارچین؛ آزمون تولید گاز؛ تخمیر میکروبی شکمبه؛ گوساله پرواری | ||
مراجع | ||
رحمتیزاده، مرضیه؛ هژبری، فردین؛ و کفیلزاده، فرخ (1401). تأثیر افزودن مخلوطی از اسانسهای نعناع فلفلی، آویشن و رزماری به جیره بر عملکرد رشد، فراسنجههای تخمیر شکمبه و متابولیتهای خون برههای پرواری. علوم دامی ایران، 53 (4)، 285-273.
References Anassori, E., Dalir-Naghaden, B., Pirmohammadi, R., Taghizedeh, A., Asri-Rezaei, S., Maham, M., Farahmand-Azar, S., & Farhoomand, P. (2011). Garlic: A potential alternative for monensin as a rumen modifier. Livestock Science, 142, 276-287. Benchaar, C. (2021). Diet supplementation with thyme oil and its main component thymol failed to favorably alter rumen fermentation, improve nutrient utilization, or enhance milk production in dairy cows. Journal of Dairy Science, 104, 324-336. Benchaar, C., Lettat, A., Hassanat, F., Yang, W. Z., Forster, R. J., Petit, H. V., & Chouinard, P. Y. (2012). Eugenol for dairy cows fed low or high concentrate diets: Effects on digestion, ruminal fermentation characteristics, rumen microbial populations and milk fatty acid profile. Animal Feed Science and Technology, 178, 139-150. Busquet, M., Calsamiglia, S., Ferret, A., & Kamel, C. (2006). Plant extracts affect in vitro rumen microbial fermentation. Journal of Dairy Science, 89, 761-771. Calsamiglia, S., Busquet, M., Cardozo, P., Castillejos, L., & Ferret, F. (2007). Essential oils as modifiers of rumen microbial fermentation: a review. Journal of Dairy Science, 90, 2580-2595. Cardozo, P. W., Calsamiglia, S., Ferret, A., & Kamel, C. (2006). Effects of alfalfa extract, anise, capsicum, and a mixture of cinnamaldehyde and eugenol on ruminal fermentation and protein degradation in beef heifers fed a high-concentrate diet. Journal of Animal Science, 84, 2801-2808. Castillejos, L., Calsamiglia, S., & Ferret, A. (2006). Effect of essential oils active compounds on rumen microbial fermentation and nutrient flow in in vitro systems. Journal of Dairy Science, 89, 2649-2658. Castro Filho, E. S., Júnior, L. C. R., Ezequiel, J. M. B., Salles, M. S. V., Almeida, M. T. C., Perez, H. L., & van Cleef, E. H. C. B. (2021). Effect of thyme essential oil supplementation on feed intake, apparent digestibility, rumen fermentation, blood parameters and in vitro methane yield of Nellore cattle. Livestock Science, 244, 104349. Chaves, A.V., He, M.L., Zang, W.Z., Hristov, A.N., McAllister, T.A., & Benchaar, C. (2008b). Effects of essential oils on proteolytic, deaminative and methanogenic activities of mixed ruminal bacteria. Canadian Journal of Animal Science, 88, 117-122. Chaves, A.V., Stanford, K., Dugan, M. E. R., Gibson, L. L., McAllister, T. A., Van Herk, F., & Benchaar, C. (2008a). Effects of cinnamaldehyde, garlic and juniper berry essential oils on rumen fermentation, blood metabolites, growth performance, and carcass characteristics of growing lambs. Livestock Science,117, 215-224. Cieslak, A., Szumacher-Strabel, M., Stochmal, A., & Oleszek, W. (2013). Plant components with specific activities against rumen Methanogens. Animal, 7, 253-265. Fandino, I., Calsamiglia, S., Ferret, A., & Blanch, M. (2008). Anise and capsicum as alternatives to monensin to modify rumen fermentation in beef heifers fed a high concentrate diet. Animal Feed Science and Technology, 145, 409-417. Fraser, G. R., Chaves, A. V., Wang, Y., McAllister, T. A., Beauchemin, K. A., & Benchaar, C. (2007). Assessment of the effects of cinnamon leaf oil on rumen microbial fermentation using two continuous culture systems. Journal of Dairy Science, 90, 2315-2328. Helander, I. M., Alakomi, H. L., Latva-Kala, K., Mattila-Sandholm, T., Pol, L., Smid, E. J., Gorris, L. G. M., & von Wright, A. (1998). Characterization of the action of selected essential oil components on gram negative bacteria. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 46, 3590-3595. Jahani-Azizabadi, H., Danesh Mesgaran, M., Vakili, A. R., Rezayazdi, K., & Hashemi, M. (2011). Effect of various medicinal plant essential oils obtained from semi-arid climate on rumen fermentation characteristics of a high forage diet using in vitro batch culture. African Journal of Microbiology Research, 5, 4812-4819. Klieve, A. V., & Hegarty, R. S. (1999). Opportunities for biological control of ruminal methanogenesis. Australian Journal of Agricultural Research, 50, 1315-1319. Lin, B., Lu, Y., Salem, A. Z. M., Wang, J. H., & Liang, Q. J. X. (2013). Effects of essential oil combinations on sheep ruminal fermentation and digestibility of a diet with fumarate included. Animal Feed Science and Technology, 184, 24-32. Macheboeuf, D., Morgavi, D. P., Papon, Y., Mousset, J. L., & Arturo-Schaan, M. (2008). Dose-response effects of essential oils on in vitro fermentation activity of the rumen microbial population. Animal Feed Science and Technology, 145, 335-350. McIntosh, F. M., Williams, P., Losa, R., Wallace, R. J., Beever, D. A., & Newbold, C. J. (2003). Effects of essential oils on ruminal microorganisms and their protein metabolism. Applied and Environmental Microbiology, 69, 5011-5014. Menke, K. H., & Steingass, H. (1988). Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal research and development, 28, 7-55. Moss, A. R., Jouany, J. P., & Newbold, J. (2000). Methane production by ruminants: its contribution to global warming. Review article. Annales de zootechnie, 49, 231-253. Orzuna-Orzuna, G. F., Dorantes-Iturbide, G., Lara-Bueno, A. Miranda-Romero, L. A., Mendoza-Martínez, G. D., & Santiago-Figueroa, I. (2023). Meta-Analysis of Essential Oils Use for Beef Cattle Feed: Rumen Fermentation, Blood Metabolites, Meat Quality, Performance and, Environmental and Economic Impact. Fermentation, 8, 254. Rahmatizadeh, M., Hozhabri, F., & Kafilzadeh, F. (2023). The effect of adding a mixture of peppermint, thyme and rosemary essential oils to diet on growth performance, rumen fermentation parameters and blood metabolites of fattening lambs. Iranian Journal of Animal Science, 53(4), 273-285. (In persian). Van Soest, P. J., Robertson, J. B., & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and no starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74, 3583-3597. Yang, W. Z., Ametaj, B. N., Benchaar, C., & Beauchemin, K. A. (2010a). Dose response to cinnamaldehyde supplementation in growing beef heifers: ruminal and intestinal digestion. Journal of Animal Science, 88, 680-688. Yang, W. Z., Ametaj, B. N., Benchaar, C., & Beauchemin, K. A. (2010b). Cinnamaldehyde in feedlot cattle diets: intake, growth performance, carcass characteristics, and blood metabolites. Journal of Animal Science, 88, 1082-1092. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 142 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 93 |