
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,693 |
تعداد مقالات | 72,239 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,228,590 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,060,275 |
تأثیر انواع خمیرهای حاوی شربت ذرت زرنام بر روی شاخصهای عملکردی، جمعیت کلنی و مصرف خوراک زنبورعسل | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 56، شماره 1، فروردین 1404، صفحه 95-106 اصل مقاله (1.09 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2024.372792.654000 | ||
نویسندگان | ||
بهروز دستار* 1؛ عبدالحکیم توغدری1؛ شهرام کتوک1؛ روح اله مستانی1؛ بهاره برهانی2؛ آرش ارشادی3 | ||
1گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
2گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، مرکز نوآوری، تهران. ایران | ||
3گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، مرکز نوآوری، تهران. ایران. رایانامه | ||
چکیده | ||
در این آزمایش شربت ذرت با مواد خوراکی گیاهی مختلف ترکیب و به صورت خمیر تهیه و با خمیر تجاری فوندانت ساکارز مقایسه شد. تیمارهای آزمایشی شامل خمیر تجاری فوندانت ساکارز، خمیر شربت ذرت زرنام، خمیر شربت ذرت زرنام غنی شده (تیمار 2 که به آن 5/0 درصد مکمل ویتامینی و معدنی اضافه شد)، خمیر گیاهی شربت ذرت زرنام، خمیر گیاهی غنی شده شربت ذرت زرنام (تیمار 4 که به آن 5/0 درصد مکمل ویتامینی و معدنی اضافه شد) و خمیر ساکارز بودند. نتایج نشان داد تیمار خمیر تجاری بیشترین میزان جمعیت و تیمار خمیر شربت زرنام غنی شده کمترین جمعیت را داشتند (05/0P<). جمعیت لارو به استثنای تیمار خمیر شربت ذرت زرنام غنی شده، در سایر تیمارهای حاوی شربت ذرت زرنام مشابه با تیمار خمیر تجاری بودند (05/0P<). بیشترین میزان جمعیت شفیره مربوط به تیمار خمیر تجاری بود که بیشتر از خمیر شربت ذرت زرنام غنی شده و خمیر ساکارز بود (05/0P<). نرخ تخمگذاری ملکه در تیمارهای خمیر گیاهی غنی شده و خمیر ساکارز از نظر آماری مشابه خمیر تجاری بود، در حالیکه در سایر تیمارهای شربت ذرت زرنام کمتر بود (05/0P<). کمترین مقدار ذخیره گرده مربوط به تیمار خمیر شربت زرنام بود که کمتر از سایر تیمارها بود (05/0P<) و بین سایر تیمارها تفاوت معنیدار وجود نداشت. نتایج این بررسی نشان داد میتوان از ترکیب شربت ذرت زرنام با مواد گیاهی و مواد معدنی و ویتامینی ترکیب خمیری شکل تهیه کرد که عملکرد تولیدی زنبوران عسل تغذیه شده با آن مشابه به خمیر تجاری فوندانت ساکارز باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
زنبور عسل؛ شربت ذرت؛ عملکرد کلنی؛ خمیر شیرین؛ ساکارز | ||
مراجع | ||
Abdel-Aal E-SM, Ziena HM, & Youssef MM. (1993). Adulteration of honey with high-fructose corn syrup: Detection by different methods. Food Chemistry, 48(2), 209-212. https://doi.org/10.1016/0308-8146(93)90061-J. Ahmadi A, Nehzati-paghale GA, Amiri Zandi M, & Abbasi S. (2014). Effect of different levels of vitamin C on queen laying rate and body protein percentage of worker in honey bee colonies (Apis mellifera L.). Iranian Journal of Animal Science, 45(1), 37-42. https://doi.org/10.22059/ijas.2014.51747. (In Persian). Bailey L. (1966). The effect of acid-hydrolyzed sucrose on honeybees. Journal of Picultural Research, 5(3), 127-136. https://doi.org/10.1080/00218839.1966.11100146. Barker RJ. (1971). Shouldn't a minimum food supply be specified for bee colonies rented for pollination? Gleanings in Bee Culture, 99, 299-315. Barker R, & Lehner Y. (1974). Acceptance and sustenance value of naturally occurring sugars fed to newly emerged adult workers of honey bees (Apis mellifera L.). Journal of Experimental Zoology, 187(2), 277-285. https://doi.org/10.1002/jez.1401870211. Barker RJ, & Lehner Y. (1978). Laboratory comparison of high fructose corn syrup, grape syrup, honey, and sucrose syrup as maintenance food for caged honey bees. Apidologie, 9(2), 111-116. https://www.apidologie.org/articles/apido/pdf/1978/02/Apidologie_0044-8435_1978_9_2_ART0003.pdf. Bogdanov S, Jurendic T, Sieber R, & Gallmann P. (2008). Honey for nutrition and health: a review. Journal of the American College of Nutrition, 27(6), 677-689. https://doi.org/10.1080/07315724.2008.10719745. Dufault R, LeBlanc B, Schnoll R, Cornett C, Schweitzer L, Walling D, Hightower J, Patrick L, & Lukiw WJ. (2009). Mercury from chlor-alkali plants: measured concentrations in food product sugar. Environmental Health, 8(2), 1-6. https://doi.org/10.1186/1476-069X-8-2. Free JB, & Spencerbooth Y. (1961). Effect of feeding sugar syrup to honey-bee colonies. Journal of Agricultural Science, 57(2), 147-151. https://doi.org/10.1017/S0021859600047614. Frizzera D, del Fabbro S, Ortis G, Zanni V, Bortolomeazzi R, Nazzi F, & Annoscia D. (2020). Possible side effects of sugar supplementary nutrition on honey bee health. Apidologie, 51(4), 594-608. https://doi.org/110.1007/s13592-020-00745-6. Goodwin RM. (1997). Feeding sugar syrup to honey bee colonies to improve pollination: a review. Bee World, 78(2), 56-62. https://doi.org/10.1080/0005772X.1997.11099335. Hanover LM, & White JS. (1993). Manufacturing, composition, and applications of fructose. American Journal of Clinical Nutrition, 58(5), 724S-732S. https://doi.org/10.1093/ajcn/58.5.724S. Herbert EW. (1992). Honey bee nutrition. In: Graham JM. (Eds.), The hive and the honey bee. (pp. 197-233). Hamilton. Dadant and Sons. Huang Z. (2019). Honey bee nutrition. A National Research and Extension Initiative to Reverse Pollinator Decline. https://bee-health.extension.org/honey-bee-nutrition. Johansson TSK, & Johansson MP. (1976). Feeding sugar to bees. Bee World, 57(4), 137-143. https://doi.org/10.1080/0005772X.1976.11097616. Johansson TSK, & Johansson MP. (1977). Feeding sugar to bees. Bee World, 58(2), 49-52. https://doi.org/10.1080/0005772X.1977.11097641. Karimi Saeed Abadi HR, Aghdam Shahryar H, Shaddel Teli AA, & Salamatdoust Nobar R. (2018). Impact of various carbohydrate sources on functional attributes, colny population, feed intake, and quality of honey produced by the honeybee. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 24(4), 503-510. https://doi.org/10.9775/kvfd.2018.19445. Khan KA, Ghramh HA, & Ahmad Z. (2022). Honey bee (Apis mellifera jemenitica) colony performance and queen fecundity in response to different nutritional practices. Saudi Journal of Biological Sciences, 29(5), 3151-3156. https://doi.org/10.1016/j.sjbs.2022.01.056. LeBlanc BW, Eggleston G, Sammataro D, Cornett C, Dufault R, Deeby T, & St Cyr E. 2009. Formation of hydroxymethylfurfural in domestic high-fructose corn syrup and its toxicity to the honey bee (Apis mellifera). Journal of Agriculture and Food Chemistry, 57(16), 7369-7376. https://doi.org/10.1021/jf9014526. Linko YY, Pohjola L, & Linko P. 1977. Entrapped glucose isomerase for high fructose syrup production. Process Biochemistry. 12, 14-17. Long JE. (1986). High fructose corn syrup. Cereal Foods World, 31(12), 862-865. Megherbi M, Herbreteau B, Faure R, & Salvador A. (2009). Polysaccharides as a marker for detection of corn sugar syrup addition in honey. Journal of Agriculture and Food Chemistry. 57(6), 2105-2111. https://doi.org/10.1021/jf803384q. Rinderer TE, & Baxter JR. (1980). Honeybee hoarding of high fructose corn syrup and cane sugar syrup. American Bee Journal, 120(12), 817-818. Ruiz-Matute A, Weiss M, Sammataro D, Finley J, & Luz Sanz M. (2010). Carbohydrate composition of high-fructose corn syrups (HFCS) used for bee feeding: effect on honey composition. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 58(12), 7317-7322. https://doi.org/10.1021/jf100758x. Sammataro D, & Weiss M. (2013). Comparison of productivity of colonies of honey bees, Apis mellifera, supplemented with sucrose or high fructose corn syrup. Journal of Insect Science, 13(19): 1-12. https://doi.org/10.1673/031.013.1901. Schorin MD. (2005). High fructose corn syrups, Part 1: Composition, consumption, and metabolism. Nutrition Today, 40(6), 248-252. Severson DW, & Erickson EH. (1984). Honey bee (Hymenoptera: Apidae) colony performance in relation to supplemental carbohydrates. Journal of Economic Entomology, 77(6). 1473-1478. https://doi.org/10.1093/jee/77.6.1473. Szczesna T, Was E, Semkiw P, Skubida P, Jaskiewicz K, & Witek M. (2021). Changes of physiochemical properties of starch syrups recommended for winter feeding of honey bees during storage. Agriculture, 11(4), 1-17. https://doi.org/10.3390/agriculture11040335. Weiss M. (2009). Supplemental carbohydrates in apiculture: Effects upon honey bee (Apis mellifera) health and productivity. (M.S. thesis, Department of Entomology, University of Arizona, Tucson). White JS. (2008). Straight talk about high-fructose corn syrup: what it is and what it isn’t. The American Journal of Clinical Nutrition, 88(supplement 1), 1716S-1721S. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 154 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 130 |