تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,841 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,939 |
بهینه سازی فرآیند برشته کردن تخمه آفتابگردان در دستگاه برشتهکن سیلندری با استفاده از سامانههای حسگری | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
دوره 54، شماره 4، دی 1402، صفحه 1-17 اصل مقاله (1.8 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2024.375189.665544 | ||
نویسندگان | ||
عماد امیری1؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی* 1؛ مجتبی نادری بلداجی2؛ زهرا ایزدی1؛ اسماعیل میرزائی قلعه3 | ||
1گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
2گروه مهندسی مکانیک بیوسستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد- ایران | ||
3گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
چکیده | ||
برشته کردن یک فرآیند حرارتی است و عوامل مختلفی از جمله دما و مدت زمان برشته کردن نقش مهمی در خصوصیات بافتی و حسی محصول دارند. در این تحقیق یک دستگاه برشتهکن برای فرآیند برشته کردن تخمه آفتابگردان طراحی و ساخته شد. با استفاده از بینی الکترونیک، بو و رایحه حاصل از فرآیند برشته شدن نمونهها بررسی و با استفاده از روش سطح پاسخ (طرح مرکب مرکزی) در محدوده دمایی 80 تا 160 درجه سلسیوس و محدوده زمانی 10 تا 30 دقیقه بهینهیابی شد. پاسخ حسگرهای بینی الکترونیک، پارامترهای رنگی شامل (L*، a*، b*، ΔE، BI) و ارزیابی حسی برای توسعه مدلهای پیشگویی و بهینهسازی فرآیند برشته کردن تخمه آفتابگردان مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش دما و مدت زمان برشتهکردن بر روی پاسخ حسگرهای بینی الکترونیک تأثیر معنیداری دارد. با افزایش دما و مدت زمان برشته شدن مقدار L* روند کاهشی داشت اما a*، b*، ΔE و BI روند افزایشی داشتند، همچنین بیشترین مقدار پذیرش کلی ارزیابان برای نمونهی با دمای 120 درجه سلسیوس و مدت زمان 20 دقیقه حاصل شد. نقطه بهینه برای برشته کردن تخمه آفتابگردان با دستگاه ساخته شده دمای 116 درجه سلسیوس و مدت زمان 18 دقیقه به دست آمد. نتایج حاصل از تحقیق نشان دهنده کارایی مفید دستگاه ساخته شده بود و برای مدلهای ارائه شده به روش سطح پاسخ برای پیشبینی مقادیر متغیرهای وابسته، نتایج بسیار نزدیکی با یافتههای آزمایش به دست آمد. در تمامی ارقام مورد مطالعه (05/0<P) بود که نشان دهنده مناسب بودن مدلهای پیشنهادی بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پارامترهای رنگی؛ بینی الکترونیک؛ روش سطح پاسخ؛ برشته کردن؛ تخمه آفتابگردان | ||
مراجع | ||
AOAC. (1990). Official methods analyses th Ed., Association of official 14 analytical chemists: Washington. DC. USA. ASAE. (2000). ASAE Standard S352.2: Moisture measurement-unground grain and kernels in ASAE standards 2000. St. Joseph, MI. Banerjee, S., & Shrivastava, S. L. (2018). Design and development of mini roaster for cashew nut processing. Journal of Food Process Engineering, 41(1), e12604. Barea-Ramos, J. D., Cascos, G., Mesías, M., Lozano, J., & Martín-Vertedor, D. (2022). Evaluation of the olfactory quality of roasted coffee beans using a digital nose. Sensors, 22(22), 8654. Brosnan, T., & Sun, D. W. (2002). Inspection and grading of agricultural and food products by computer vision systems a review. Computers and Electronics in Agriculture, 36(2-3), 193-213. Butz, P., Hofmann, C., & Tauscher, B. (2005). Recent developments in non-invasive techniques for fresh fruit and vegetable internal quality analysis. Journal of Food Science .70: 131–134. Cai, J. S., Zhu, Y. Y., Ma, R. H., Thakur, K., Zhang, J. G., & Wei, Z. J. (2021). Effects of roasting level on physicochemical, sensory, and volatile profiles of soybeans using electronic nose and HS-SPME-GC–MS. Journal Food Chemistry, 340, 127880. Chung, H. S., Kim, J. K., Moon, K. D., & Youn, K. S. (2014). Changes in color parameters of corn kernels during roasting. Food Science and Biotechnology, 23, 1829-1835. Ghasemi-Varnamkhasti, M., Mohtasebi, S. S., Siadat, M., Lozano, J., Ahmadi, H., Razavi, S. H., & Dicko, A. (2011). Aging fingerprint characterization of beer using electronic nose. Sensors and Actuators B: Chemical, 159(1), 51-59. Goszkiewicz, A., & Kołodziejczyk, E. (2020). Comparison of microwave and convection method of roasting sunflower seeds and its effect on sensory quality, texture and physicochemical characteristics. Food Structure, 25, 100144. Hojjati, M., Calín‐Sánchez, Á., Razavi, S. H., & Carbonell‐Barrachina, Á. A. (2013). Effect of roasting on colour and volatile composition of pistachios (P istacia vera L.). International Journal of Food Science & Technology, 48(2), 437-443. Jia, W., Liang, G., Jiang, Z., & Wang, J. (2019). Advances in electronic nose development for application to agricultural products. Food Analytical Methods, 12(10), 2226-2240. Kahyaoglu, T. (2008). Optimization of the pistachio nut roasting process using response surface methodology and gene expression programming. LWT-Food Science and Technology, 41(1), 26-33. Kita, A., & Figiel, A. (2007). Effect of roasting on properties of walnuts. Pol. J. Food Nut. Sci., 57(2), 89- 94. Kong, F., & Singh, R. P. (2009). Digestion of raw and roasted almonds in simulated gastric environment. Food Biophysics, 4, 365-377. Kumar, S., Debnath, S., & Hebbar, U. H. (2009). Pulsed infrared roasting of groundnuts and its quality. International Journal of Food Engineering, 5(4). Leon, K., Mery, D., Pedreschi, F., & Leon, J. (2006). Color measurement in L∗ a∗ b∗ units from RGB digital images. Food research international, 39(10), 1084-1091. Liu, Z., Wang, W., Huang, G., Zhang, W., & Ni, L. (2016). In vitro and in vivo evaluation of the prebiotic effect of raw and roasted almonds (Prunus amygdalus). Journal of the Science of Food and Agriculture, 96(5), 1836-1843. Loutfi, A., Coradeschi, S., Mani, G. K., Shankar, P., & Rayappan, J. (2015). Electronic noses for food quality: A review. Journal of Food Engineering, 144, 103-111. Marzocchi, S., Pasini, F., Verardo, V., Ciemniewska-Zytkiewicz, H., Caboni, M. F., & Romani, S. (2017). Effects of different roasting conditions on physical-chemical properties of Polish hazelnuts (Corylus avellana L. var. Kataloński). LWT-Food Science and Technology, 77, 440-448. Maskan, M. (2001). Kinetics of colour change of kiwifruits during hot air and microwave drying. Journal of food engineering, 48(2), 169-175. Olaniyan, A. M., Karim, O. R., Emmanuel, O., & Eromosele, E. O. (2017). Design and development a small-scale peanut roaster. The Journal of the Association of Professional Engineers of Trinidad and Tobago, 45(2), 34-39. Ozdemir, M. (2001). Mathematical Analysis of Color Changes and Chemical Parameters of Roasted Hazelnuts (PhD Thesis), stanbul Technical University. Institute of Science and Technology, Department of Food Engineering, Istanbul. Salehi, F., Kashaninejad, M., Asadi, F., & Najafi, A. (2016). Improvement of quality attributes of sponge cake using infrared dried button mushroom. Journal of food science and technology, 53, 1418-1423. Schlormann, W., Birringer, M., Bohm, V., Lober, K., Jahreis, G., Lorkowski, S., & Glei, M. (2015). Influence of roasting conditions on health-related compounds in different nuts. Food Chemistry, 9, 77-85. Shakerardekani, A., Karim R, Mohd Ghazali, H., & Chin, N. L. (2011). Effect of roasting conditions on hardness, moisture content and colour of pistachio kernels. International Journal Food Research, 18, 723-729. Shi, X., Davis, J. P., Xia, Z., Sandeep, K., Sanders, T. H., & Dean, L. O. (2017). Characterization of peanuts after dry roasting, oil roasting, and blister frying. LWT-Food Science and Technology, 75, 520-528. Soleimanieh, S. M., Eshaghi, M., & Vanak, Z. P. (2015). The effect of roasting method and conditions on physic chemicals and sensory properties of sunflower seed kernels. International Journal of Biosciences, 6(7), 7-17. Tenyang, N., Ponka, R., Tiencheu, B., Tonfack Djikeng, F., & Womeni, H. M. (2022). Effect of boiling and oven roasting on some physicochemical properties of sunflower seeds produced in Far North, Cameroon. Food Science & Nutrition, 10(2), 402-411. Tohidi, M., Ghasemi-Varnamkhasti, M., Ghafarinia, V., Bonyadian, M., & Mohtasebi, S. S. (2018). Development of a metal oxide semiconductor-based artificial nose as a fast, reliable and non-expensive analytical technique for aroma profiling of milk adulteration. International dairy journal, 77, 38-46. Yam, K.L., & Papadakis, S. E., 2004. A simple digital imaging method for measuring and analyzing color of food surfaces. Journal of Food Engineering, 61, 137-142. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 185 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 141 |