![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,696,861 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,927,683 |
تأثیر اندازه ذرات پوستۀ آفتابگردان در جیرههای حاوی منابع مختلف چربی بر عملکرد رشد، قابلیت هضم ظاهری ایلئومی مواد مغذی و جمعیت میکروبی روده کور جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 26، شماره 1، فروردین 1403، صفحه 45-60 اصل مقاله (1.19 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2024.367011.623764 | ||
نویسندگان | ||
رامین کسایی زاده1؛ سمیه سالاری* 2؛ محمدرضا عبدالهی3؛ فرشاد باغبان4 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. رایانامه: phd.raminkasaeizadeh@asnrukh.ac.ir | ||
2نویسنده مسئول، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. رایانامه: S.Salari@asnrukh.ac.ir | ||
3مرکز تحقیقات تک معدهایها، گروه کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه مسی، نیوزیلند. رایانامه: m.abdollahi@massey.ac.nz | ||
4مرکز پاتولوژی دامپزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. رایانامه: baghibaghban@gmail.com | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثرات استفاده از پوستۀ آفتابگردان با اندازۀ ذرات متفاوت در جیرههای حاوی منابع مختلف چربی بر عملکرد رشد و برخی فراسنجههای فیزیولوژیکی، با استفاده از 360 قطعه جوجۀ گوشتی سویه راس 308 (مخلوط دو جنس) در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار آزمایشی و شش تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. عوامل موردبررسی شامل پوسته آفتابگردان (بدون پوسته، دارای سه درصد پوسته با اندازه ذرات یک میلیمتر و سه درصد پوسته با اندازه ذرات پنج میلیمتر) و دو منبع مختلف چربی (سه درصد پیه و سه درصد روغن کانولا) بودند. نتایج نشان دادند که در کل دورۀ پرورش، استفاده از پوستۀ درشت و ریز آفتابگردان در جیره، باعث افزایش مصرف خوراک و بهبود ضریب تبدیل غذایی شد (05/0>P). تغذیۀ روغن کانولا، مصرف خوراک و افزایش وزن را در مقایسه با پیه بهبود داد (05/0>P). همچنین با استفاده از پوسته درشت آفتابگردان در جیره، قابلیت هضم ظاهری پروتئین خام و چربی خام افزایش یافت (05/0>P). استفاده از پوستۀ درشت آفتابگردان، طول پرزهای دوازدهه و طول و ضخامت پرزها در ایلئوم را افزایش داد (05/0>P). استفاده از پوستۀ درشت آفتابگردان در جیره، جمعیت باکتریهای اشرشیاکلای روده کور را کاهش داد (05/0>P). براساس نتایج حاصل، افزودن پوستۀ درشت آفتابگردان به جیره با افزایش قابلیت هضم پروتئین خام، چربی خام، جمعیت لاکتوباسیلوس و کاهش جمعیت اشرشیاکلای سکوم، عملکرد رشد جوجههای گوشتی را بهبود می بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اشرشیاکلای؛ اضافه وزن؛ پیه؛ جوجههای گوشتی؛ فیبر نامحلول | ||
مراجع | ||
منابع
خادمی شورمستی، داریوش؛ شریعتمداری، فرید؛ کریمی ترشیزی، محمد امیر؛ و لطفالهیان، هوشنگ (1394). تأثیر منبع چربی و نوع افزودنی بر عملکرد، صفات تولیدی و ریختشناسی رودۀ جوجههای گوشتی. تولیدات دامی، 17(2)، 211-221.
References Abazari, A., Navidshad, B., Aghjehgheshlagh, F.M., & Nikbin, S. (2016). The effect of rice husk as an insoluble dietary fiber source on intestinal morphology and Lactobacilli and Escherichia coli populations in broilers. Iranian Journal of Veterinary Medicine, 10 (3), 217-224. Abudabos, A.M. (2014). Effect of fat source, energy level and enzyme supplementation and their interactions on broiler performance. South African Journal of Animal Science, 44, 280-287. AOAC. (2000). Official Methods of Analysis. 17th ed. Association of Official Analytical Chemist, Washington, DC. ASAE. (1995). Method of determining and expressing fineness of feed materials by sieving. ASAE standard S319.2. Pages 461-462 in Agriculture Engineers Yearbook of Standards. American Society of Agricultural Engineers. Baker, S., & Herrman, T. (2002). Evaluating Particle Size. MF-2051 Feed Manufacturing. Kansas State University, Manhattan, KS, USA. Donadelli, R.A., Stone, D.A., Aldrich, C.G., & Beyer, R.S. (2019). Effect of fiber source and particle size on chick performance and nutrient utilization. Poultry Science, 98, 5820-5830. Gonzalez-Alvarado, J.M., Jiménez-Moreno, E., Valencia, D.G., Lázaro, R., & Mateos, G.G. (2008). Effects of fiber source and heat processing of the cereal on the development and pH of the gastrointestinal tract of broilers fed diets based on corn or rice. Poultry Science, 87, 1779-1795. Hafeez, A., Männer, K., Schieder, C., & Zentek, J. (2016). Effect of supplementation of phytogenic feed additives (powdered vs. encapsulated) on performance and nutrient digestibility in broiler chickens. Poultry Science, 95(3), 622-629. Hetland, H., Svihus, B., & Krogdahl, Å. (2003). Effects of oat hulls and wood shavings on digestion in broilers and layers fed diets based on whole or ground wheat. British Poultry Science, 44, 275-282. Huo, W., Li, M., Wang, J., Wang, Z., Huang, Y., & Chen, W. (2019). Effects of dietary lipid sources on growth performance, nutrient digestibility, blood T lymphocyte subsets, and cardiac antioxidant status of broilers. Animal Nutrition, 5, 68-73. Janssen, W. M. M. A., ed. (1989). European Table of Energy Values for Poultry Feedstuffs. 3rd ed. Beekbergen, Netherlands: Spelderholt Center for Poultry Research and Information Services. Jimenez-Moreno, E., Frikha, M., de Coca-Sinova, A., Lázaro, R.P., & Mateos, G.G. (2013). Oat hulls and sugar beet pulp in diets for broilers. 2. Effects on the development of the gastrointestinal tract and on the structure of the jejunal mucosa. Animal Feed Science and Technology, 182, 44-52. Jimenez-Moreno, E., González-Alvarado, J.M., de Coca-Sinova, A., Lázaro, R., & Mateos, G.G. (2009a). Effects of source of fibre on the development and pH of the gastrointestinal tract of broilers. Animal Feed Science and Technology, 154, 93-101. Jimenez-Moreno, E., González-Alvarado, J.M., González-Sánchez, D., Lázaro, R. and Mateos, G.G. (2010). Effects of type and particle size of dietary fiber on growth performance and digestive traits of broilers from 1 to 21 days of age. Poultry Science, 89, 2197-2212. Jimenez-Moreno, E., González-Alvarado, J.M., González-Serrano, A., Lázaro, R., & Mateos, G.G. (2009b). Effect of dietary fiber and fat on performance and digestive traits of broilers from one to twenty-one days of age. Poultry Science, 88, 2562-2574. Kalmendal, R., Elwinger, K., Holm, L., & Tauson, R. (2011). High-fibre sunflower cake affects small intestinal digestion and health in broiler chickens. British Poultry Science, 52, 86-96. Khademi Shurmasti, D., Shariatmadari, F., Karimi-Torshizi, M.A., & Lotfollahian, H. )2016(. Effect of fat source and additive type on performance, productive traits and gut morphology of broiler chickens. Animal Production, 17(2), 211-221. (In Persian). Kheravii, S.K., Morgan, N.K., Swick, R.A., Choct, M., & Wu, S.B. )2018(. Roles of dietary fibre and ingredient particle size in broiler nutrition. World's Poultry Science Journal, 74 (2), 301-316. Krogdahl, Å. (1985). Digestion and absorption of lipids in poultry. The Journal of Nutrition, 115, 675-685. Laflamme, D.P., Xu, H., & Long, G.M. (2011). Effect of diets differing in fat content on chronic diarrhea in cats. Journal of Veterinary Internal Medicine, 25, 230-235. Latshaw, J.D. (2008). Daily energy intake of broiler chickens is altered by proximate nutrient content and form of the diet. Poultry Science, 87, 89-95. Malagelada, J.R., Go, V.L., DiMagno, E.P., & Summerskill, W.H.J. (1973). Interactions between intraluminal bile acids and digestive products on pancreatic and gallbladder function. The Journal of Clinical Investigation, 52, 2160-2165. Mateos, G.G., Jiménez-Moreno, E., Serrano, M.P., & Lázaro, R.P. (2012). Poultry response to high levels of dietary fiber sources varying in physical and chemical characteristics. Journal of Applied Poultry Research, 21, 156-174. Meng, X., Slominski, B.A., Campbell, L.D., Guenter, W., & Jones, O. (2006). The use of enzyme technology for improved energy utilization from full-fat oilseeds. Part I: Canola seed. Poultry Science, 85, 1025-1030. Mirghelenj, S.A., Golian, A., Behroozlak, M.A., & Moradi, S. (2016). Effects of different fat sources in finisher diet of broiler chickens on performance, fat deposition and blood metabolites. Iranian Journal of Applied Animal Science, 6, 143-148. Montagne, L., Pluske, J.R., & Hampson, D.J. (2003). A review of interactions between dietary fibre and the intestinal mucosa, and their consequences on digestive health in young non-ruminant animals. Animal Feed Science and Technology, 108, 95-117. Mroz, Z., Koopmans, S.J., Bannink, A., Partanen, K., Krasucki, W., Øverland, M., & Radcliffe, S. (2006). Carboxylic acids as bioregulators and gut growth promoters in nonruminants. In: Biology of Growing Animals (Vol. 4, pp. 81-133). Elsevier. Naderinejad, S., Zaefarian, F., Abdollahi, M.R., Hassanabadi, A., Kermanshahi, H., & Ravindran, V. (2016). Influence of feed form and particle size on performance, nutrient utilisation, and gastrointestinal tract development and morphometry in broiler starters fed maize-based diets. Animal Feed Science and Technology, 215, 92-104. Pourazadi, Z., Salari, S., Tabandeh, M. R., & Abdollahi, M. R. (2020). Effect of particle size of insoluble fibre on growth performance, apparent ileal digestibility and caecal microbial population in broiler chickens fed barley-containing diets. British Poultry Science, 61(6), 734-745. Ravindran, V., Tancharoenrat, P., Zaefarian, F., & Ravindran, G. (2016). Fats in poultry nutrition: Digestive physiology and factors influencing their utilisation. Animal Feed Science and Technology, 213, 1-21. Rezaei, M., Karimi Torshizi, M.A., & Rouzbehan, Y. (2011). The influence of different levels of micronized insoluble fiber on broiler performance and litter moisture. Poultry Science, 90, 2008-2012. Sabour, S., Tabeidian, S.A. and Sadeghi, G. (2019). Dietary organic acid and fiber sources affect performance, intestinal morphology, immune responses and gut microflora in broilers. Animal Nutrition, 5, 156-162. Saha, D. C., & Gilbreath, R. L. (1991). Analytical recovery of chromium from diet and faeces determined by colorimetry and atomic absorption spectrophotometry. Journal of the Science of Food and Agriculture, 55(3), 433-446. Sarikhan, M., Shahryar, H.A., Gholizadeh, B., Hosseinzadeh, M.H., Beheshti, B., & Mahmoodnejad, A. (2010). Effects of insoluble fiber on growth performance, carcass traits and ileum morphological parameters on broiler chick males. International Journal of Agriculture and Biology, 12, 531-536. Svihus, B. (2011). The gizzard: function, influence of diet structure and effects on nutrient availability. World's Poultry Science Journal, 67, 207-224. Tancharoenrat, P., Ravindran, V., Zaefarian, F., & Ravindran, G. (2014). Digestion of fat and fatty acids along the gastrointestinal tract of broiler chickens. Poultry Science, 93, 371-379. Thanabalan, A., & Kiarie, E.G. (2022). Body weight, organ development and jejunal histomorphology in broiler breeder pullets fed n-3 fatty acids enriched diets from hatch through to 22 weeks of age. Poultry Science, 101, 101514. Van Soest, P.J., Robertson, J.B., & Lewis, B.A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74, 3583-3597. Zeitz, J.O., Fennhoff, J., Kluge, H., Stangl, G.I., & Eder, K. (2015). Effects of dietary fats rich in lauric and myristic acid on performance, intestinal morphology, gut microbes, and meat quality in broilers. Poultry Science, 94, 2404-2413. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 275 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 249 |