تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,179 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,222,399 |
تأثیر تغذیه تلفیقی کودهای زیستی و آلی بر عملکرد، میزان جذب و کارایی فیزیولوژیک فسفر در یونجه همدانی | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 7، دوره 54، شماره 4، دی 1402، صفحه 93-104 اصل مقاله (1.73 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijfcs.2023.353074.654967 | ||
نویسندگان | ||
هادی کشایی آرانی1؛ محمد میرزاخانی* 2؛ کریم نوزاد نمین3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی واحد نراق، دانشگاه آزاد اسلامی، نراق، ایران. | ||
2عضو هیأت علمی و دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، واحد فراهان، دانشگاه آزاد اسلامی، فراهان، ایران. | ||
3عضو هیأت علمی و استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، واحد نراق، دانشگاه آزاد اسلامی، نراق، ایران. | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تأثیر تغذیه تلفیقی حاصلخیزکنندههای زیستی و آلی بر میزان جذب و کارایی فیزیولوژیک فسفر در یونجه همدانی آزمایشی در شهرستان آران و بیدگل در سال 1392 به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل چهار سطح کود زیستی (شاهد، کود نیتروکسین، کود فسفات بارور-2 و ترکیب نیتروکسین و فسفات بارور-2) و چهار سطح کود آلی (شاهد، کود گاوی، کود گوسفندی و کود مرغی) به میزان 10 تن در هکتار بود. نتایج نشان داد که استفاده از کودهای زیستی تأثیر معنیداری بر صفات ارتفاع بوته، وزن خشک ساقه، وزن خشک برگ، نسبت برگ به ساقه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت در سطح یک درصد معنیداری داشت. همچنین تأثیر کاربرد کودهای آلی بر صفات ارتفاع بوته، وزن خشک ساقه، وزن خشک برگ، نسبت برگ به ساقه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، کارایی فیزیولوژیک و کارایی مصرف فسفر در سطح یک درصد معنیدار بود. در بین مقایسه میانگینهای اثرات متقابل بیشترین کارایی فیزیولوژیک فسفر مربوط به تیمار (عدم تلقیح باکود زیستی + مصرف 10 تن در هکتار کود گاوی) با میانگین 78/35 کیلوگرم دانه تولید شده بر کیلوگرم فسفر مصرف شده و کمترین مقدار کارایی فیزیولوژیک فسفر نیز متعلق به تیمار (عدم مصرف کود زیستی + عدم مصرف کود آلی) بود. بنابراین کاربرد توأم کودهای زیستی و آلی که موجب بهبود وضعیت رشد و نمو گیاه شده و تأثیر افزایشی بر اکثر صفات یونجه خواهد داشت، توصیه میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بارور-2؛ درصد فسفر؛ شاخص برداشت؛ عملکرد دانه؛ عملکرد زیستی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 134 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 148 |