تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,507,220 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,771,035 |
کاربرد وزیکول های پروبیوتیک Bacillus licheniformis بهعنوان عامل ضدباکتریایی طبیعی جهت افزایش کیفیت فیلة ماهی قزل آلای رنگینکمان | ||
شیلات | ||
دوره 76، شماره 3، مهر 1402، صفحه 409-421 اصل مقاله (707.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2023.345860.1339 | ||
نویسندگان | ||
مجید طاهرپور1؛ لاله رومیانی* 2؛ هومن رجبی اسلامی3؛ مهدی شمسایی مهرجان3 | ||
1دانشجوی دکتری شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
2دانشیار گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
3دانشیار گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه کاربرد وزیکول های خارج سلولی پروبیوتیک Bacillus licheniformis جهت افزایش کیفیت فیلة ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. وزیکول های پروبیوتیک با استفاده از روش اولتراسانتریفیوژ جداسازی شدند. تفاوت معنی داری در تعداد وزیکول های مشتق شده از پروبیوتیک بعد از 48 ساعت انکوباسیون وجود داشت، به شکلی که 16 ساعت بعد از انکوباسیون، تعداد سلول ها تا Log CFU/mL 108×8/9 افزایش پیدا کرد، سپس روند تقریباً ثابتی داشت (0.05>P). نتایج نشان داد که pH تا 24 ساعت روند کاهشی داشت و به 4/002 رسید. وزیکول های پروبیوتیک B.licheniformis بهمنظور تأیید فعالیت ضد باکتریایی با غلظت های1011-107 وزیکول در هر میلی لیتر، در معرض باکتری Shewanella putrefaciens قرار گرفتند و 1011 وزیکول در هر میلیلیتر، با 44/34 درصد بالاترین قدرت مهار رشد باکتری را داشت. فیلة ماهی بعد از پوشش دادن با وزیکول های مشتق شده از پروبیوتیک و سدیم اریتوربات 0/5 درصد بهمدت 5 روز نگهداری و سپس شاخص های قرمزی و شاخص های کیفیت فیلة آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که شاخص های کیفیت ماهی شامل پراکسید (PV)، بازهای نیتروژنی آزاد فرار کل (TVBN)، باکتری های کل فیله (TVC) و تیوباربیتیوریک اسید (TBA) در دو گروه دریافتکنندة وزیکول های مشتق شده از پروبیوتیک با دوزها یا میزان بالا (1011 وزیکول در هر میلی متر) و متوسط (1010 وزیکول در هر میلی متر) مقادیر پایین تری در مقایسه با گروه شاهد و گروه با دوز پایین (109وزیکول در هر میلی متر) داشت. با توجه به نتایج این مطالعه وزیکول های غشایی جدا شده از پروبیوتیک B. licheniformis میتوانند بهعنوان یک عامل ضد باکتریایی برای افزایش ماندگاری فیلة ماهی مطرح باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
Bacillus licheniformis؛ وزیکول خارج سلولی؛ Shewanella putrefaciens؛ فیلة قزلآلای رنگینکمان؛ ماندگاری | ||
مراجع | ||
Arashisar, S., Hisar, O., Kaya, M., Yanik, T., 2004. Effects of modified atmosphere and vacuum packaging on microbiological and chemical properties of rainbow trout (Oncorynchus mykiss) fillets. International Journal of Food Microbiology 97(2), 209-214. DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2004.05.024 Behzadi, E., Hosseini, H.M., Imani-Fooladi, A.A., 2017. The inhibitory impacts of Lactobacillus rhamnosus GG-derived extracellular vesicles on the growth of hepatic cancer cells. Microbial Pathogenesis 110(1), 1-6. DOI: 10.1016/j.micpath.2017.06.016 Ceylan, Z., Meral, R., Karakas¸, C.Y., Dertli, E., Yilmaz, M.T., 2018. A novel strategy for probiotic bacteria: ensuring microbial stability of fish fillets using characterized probiotic bacteria-loaded nanofibers. Innovative Food Science and Emerging Technologies 48(3), 212-218. DOI: 10.1016/j.ifset.2018.07.002 Chen, H.H., Chiu, E.M., Huang, J.R., 1997. Color and gel-forming properties of horse mackerel (Trachurus japonicus) as related to washing conditions. Journal of Food Science 62(1), 985-991. DOI: 10.1111/J.1365-2621.1997.TB15021.X Conway, E.J., Byrne, A., 1933. An absorption apparatus for the micro-determination of certain volatile substances I the micro- determination of ammonia. Biochemistry Journal 27(2), 419-429. DOI: 10.1042/bj0300716 Dominguez-Rubio, A.P., Martinez, J.H., Martinez, D.C., Coluccio-Leskow, F., Piuri, M., Perez, O.E., 2017. Lactobacillus casei BL23 produces micro-vesicles carrying proteins that have been associated with its probiotic effect. Frontiers in Microbiology 20(8), 1783. DOI: 10.3389/fmicb.2017.01783 Gram, L., Huss, H.H., 2000. Fresh and processed fish and shell fish. InB. Lund, A.C. Baird-Parker, G.W. Gould (Vol.Eds.), The Micro biological Safety and Quality of Food (2) 472–506. Gaithersburg, Maryland: Aspen Publisher (chapter 21). Green, D., Wakeley, P.R., Page, A., Barnes, A., Baccigalupi, L., Rica, E., Cutting, S., 1999. Characterization of two Bacillus probiotics. Applied and Environmental Microbiology 65(9), 4288-4291. DOI: 10.1128/aem.65.9.4288-4291.1999 Hamre, K., Micallef, G., Marie Hillestad Johansen, J., Remø, S., Zhang, W., Ødegård, E., Araujo, P., Prabhu Philip, A., Waagbø, R., 2022. Changes in daylength and temperature from April until August for Atlantic salmon (Salmo salar) reared in sea cages, increase growth, and may cause consumption of antioxidants, onset of cataracts and increased oxidation of fillet astaxanthin. Aquaculture 551(737950), 1-10. DOI: org/10.1016/j.aquaculture.2022.737950 Heikhpour, M, Barani, L, Kasaeian, A., 2017. Biomimetics in drug delivery systems: A critical review. Journal of Controlled Release 253, 97-109. DOI: 10.1016/j.jconrel.2017.03.026 Holt, J.G., Krieg, N.R., Sneath, P.H.A., Stanley, J.T., William, S.T., 1994. Bergey’s Manual of Determinative Bacteriology. Williams and Wilikins, Baltimore 786-788. Horng, Y.B., Yu, Y.H., Dybus, A., Hsiao, F.S., Cheng, Y.H., 2019. Antibacterial activity of Bacillus species-derived surfactin on Brachyspira hyodysenteriae and Clostridium perfringens. AMB Express 9(1), 188-193. DOI: 10.1186/s13568-019-0914-2 Hua, O., Wong, C.H., Li, Dan., 2022. Postbiotics enhance the functionality of a probiotic edible coating for salmon fillets and the probiotic stability during simulated digestion. Food Packaging and Shelf Life 34(100954). DOI: 10.1016/j.fpsl.2022.100954 Johnstone, R.M., 2005. Revisiting the road to the discovery of exosomes. Blood Cells, Molecules and Disease 34(3), 214-219. DOI: 10.1016/j.bcmd.2005.03.002 Kim, J.H., Jeun, E.J., Hong, C.P., Kim, S.H., Jang, M.S., Lee, E.J., 2016. Extracellular vesicle-derived protein from Bifidobacterium longum alleviates food allergy through mast cell suppression. Journal of Allergy and Clinical Immunology 137(2), 507-516. DOI: 10.1016/j.jaci.2015.08.016 Kim, M.H., Choi, S.J., Choi, H.I., Choi, J.P., Park, H.K., Kim, E.K., 2018. Lactobacillus plantarum-derived extra cellular vesicles protect atopic dermatitis induced by Staphylococcusaureus-derived extracellular vesicles. Allergy Asthma and Immunology Research 10 (5), 516-532. DOI: 10.4168/aair.2018.10.5.516 Kung, H.F., Wang, T.Y., Huang, Y.R., Lin, C.S., Wu, W.S., Lin, C.M., 2009. Isolation and identification of histamine-forming bacteria in tuna sandwiches. Food Control 20(11), 1013-1017. DOI: 10.1016/j.foodcont.2008.12.001 Kwon, J.H., Won, S.J., Moon, J. H., Lee, U., Park, Y., Maung, C.E.H., Ajuna, H.B., Ahn, Y.S., 2021. Bacillus licheniformis PR2 controls fungal diseases and increases production of Jujube fruit under field conditions. Horticulture 7(49). DOI: 10.3390/horticulturae7030049 Lee, B.H., Chen, B.R., Huang, C.T., Lin. C.H., 2019. The immuneactivity of PT peptide derived from anti-lipopolysaccharide factor of the swimming crab Portunus trituberculatus is enhanced when encapsulated in milk-derived extracellular vesicles. Marine Drugs 17 (5), 248 -253. DOI: 10.3390/md17050248 Lee, B.H., Huang, Y.Y., Duh, P.D., Wu, S.C., 2012. Hepatoprotection of emodin and Polygonum multiflorum against CCl4-induced liver injury. Pharmaceutical Biology 50(3), 351-359. DOI: org/10.3109/13880209.2011.604335 Lee, B.H., Wu, S.C., Shen, T., Hsu, Y., Chen, C.H., Hsu, W., 2021. The applications of Lactobacillu plantarum-derived extracellular vesicles as a novel natural antibacterial agent for improving quality and safety in tuna fish. Food Chemistry 15(340), 128104. DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.128104 Li, M., Lee, K., Hsu, M., Nau, G., Mylonakis, E., Ramratnam, B., 2017. Lactobacillus derived extracellular vesicles enhance host immune responses against vancomycin resistant enterococci. BMC Microbiology, 17, 66. DOI: 10.1186/s12866-017-0977-7 Li, Y., Pei, X., Yan, J., Liu, D., Zhang, H., Yu, B., Li, N., Yang, D., 2019. Prevalence of foodborne pathogens isolated from retail freshwater fish and shellfish in China. Food Control 99, 131-136. DOI: org/10.1016/j.foodcont.2018.12.024 Liao, Y., Du, X., Lonnerdal, B., 2017. Human milk exosomes nd thei rmicroRNAs survive digestion in vitro and are taken up by human intestinal cells. Molecular Nutrition and Food Research 61(11). DOI:org/10.1002/mnfr.201700082. Lin, C.M., Kung, H.F., Huang, Y.L., Huang, C.Y., Su, Y.C., Tsai, Y.H. 2016. Histamine production by Raoultella ornithinolytica in canned tuna fish at various storage temperatures. Food and Drug Analysis 24(2), 305-310. DOI: 10.1016/j.jfda.2014.06.010 Lin, E.R., Cheng, Y.H., Hsiao, F.S.H., Proskura, W.S., Dybus, A., Yu. Y.H., 2019. Optimization of solid-state fermentation conditions of Bacillus licheniformis and its effects on Clostridium perfringens-induced necrotic enteritis in broilers. Revista Brasileira de Zootecnia, 48, e20170298-20170396. DOI: org/10.1590/rbz4820170298 Lutfi, E., Berge, G.M., Baeverfjord, G., Sigholti, T., Bou, M., Larsson, T., Mqrkqre, T., Evenesen, Q., Sissener, N.H., Rosenlund, G., Sveen, L., Qstbye, T., Ruyter,B., 2022. Increasing dietary levels of the n-3 long-chain PUFA, EPA and DHA, improves the growth, welfare, robustness and fillet quality of Atlantic salmon in sea cages. British Journal of Nutrition 3(129), 1-48. DOI: 10.1017/S0007114522000642 Mozaffarzogh, M., Misaghi, A., Shahbazi, Y., Kamkar, A., 2020. Evaluation of probiotic carboxymethyl cellulose-sodium caseinate films and their application in extending shelf life quality of fresh trout fillets. LWT, 126, 109305. DOI: 10.1016/j.lwt.2020.109305 Mu, J., Zhuang, X., Wang, Q., Jiang, H., Deng, Z.B., Wang, B., 2014. Interspecies communication between plant and mouse gut host cells through edible plant derived exosome-like nanoparticles. Molecular Nutrition and Food Research 58(7), 1561-1573. DOI: 10.1002/mnfr.201300729 Nirmal, N.P., Benjakul, S., 2011. Retardation of quality changes of Pacific white shrimp by green tea extract treatment and modified atmosphere packaging during refrigerated storage. International Journal of Food Microbiology 149(3), 247-253. DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2011.07.002 Otsuka, K., Yamamoto, Y., Matsuoka, R., Ochiya, T., 2018. Maintaining good miRNAs in the body keeps the doctor away?: Perspectives on the relationship between food derived natural products and microRNAs in relation to exosomes/extracellular vesicles. Molecular Nutrition and Food Research 62(1). DOI: 10.1002/mnfr. 201700080 Raeisi, M., Tajik, H., Aliakbarlu, J., Mirhosseini, S.H., Hosseini, S.M.H., 2015. Effect of carboxy methyl cellulose-based coatings incorporated with Zataria multiflora Boiss. Essential oil and grape seed extraction the shelf life of rainbow trout fillets. LWT– Food Science and Technology 64(2), 898-904. DOI: 10.1016/j.lwt.2015.06.010 Ruiz-Capillas, C., Moral, A., 2005. Sensory and biochemical aspects of quality of whole bigeye tuna (Thunnus obesus) during bulk storage in controlled atmospheres. Food Chemistry 89(3), 347-354. DOI: 10.1016/j.foodchem.2004.02.041 Samiullah, K., Mehroz, R., Yasin, R., Hussain, S., 2020. Combined effect of probiotics on prolonging the shelf life of GIFT tilapia fillets. Aquaculture Research 51(12), 1-11. DOI: 10.1111/are.14853 Thaniyavarn, J., Roongsawang, N., Kameyama, T., Haruki, M., Imanaka, T., Morikawa, M., Kanaya, S., 2003. Production and characterization of biosurfactant from Bacillus licheniformis F2.2. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry 67(6), 1239-1244. DOI: 10.1271/bbb.67.1239 Yu, S., Zhao, Z., Sun, L.M., Li, P., 2017. Fermentation results in quantitative changes in milk-derived exosomes and different effects on cell growth and survival. Journal of Agricultural and Food Chemistry 15(6), 1220-1228. DOI: 10.1021/acs.jafc.6b05002 Yu, Y., Hsu, T., Chen, W., Horng, Y., Cheng, Y., 2020. The Effect of Bacillus licheniformis-Fermented Products and Postpartum Dysgalactia Syndrome on Litter Performance Traits, Milk Composition, and Fecal Microbiota in Sows. Animals 10(11), 1-13. DOI: 10.3390/ani10112044 Yuan, G., Lv, H., Tang, W., Zhang, X., Sun, H., 2016. Effect of chitosan coating combined with pomegranate peel extract on the quality of Pacific white shrimp during iced storage. Food Control 59, 818-823. DOI: 10.3390/ani10112044 Zhao, N., Deng, Q., Zhu, C., Zhang, B., 2021. Application of Extracellular Vesicles in Aquatic Animals: A Review of the Latest Decade. Reviews in Fisheries Science and Aquaculture 12, 23-29. DOI:10.1080/23308249.2021.1985429 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 238 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 204 |