تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,756 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,224,839 |
بررسی اهمیت رضایت گردشگران در ارائه خدمات گردشگری و عوامل مؤثر بر آن (مطالعه موردی: هتل های استان سمنان) | ||
پژوهشهای جغرافیای انسانی | ||
دوره 56، شماره 3، تیر 1403، صفحه 73-89 اصل مقاله (1.64 M) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jhgr.2023.305040.1008133 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه محمدی1؛ خلیل صفری2؛ هوشمند باقری قره بلاغ* 3 | ||
1گروه مدیریت، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه قم، قم، ایران. | ||
2گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. | ||
3دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
چکیده | ||
صنایع هتلداری یکی از صنایع خدماتی است که برای ایجاد مزیت رقابتی، رضایت مشتریان و بهتبع آن وفاداری اهمیت زیادی دارد. طبیعی است که صنعت هتلداری منابع عظیمی را برای جلب رضایت مشتریان خود سرمایهگذاری کنند. ازآنجاییکه رضایت مشتری یک فشارسنج حیاتی برای ارزیابی عملکرد هتل است، درک عمیق عواملی که به مشتریان راضی و ناراضی کمک میکنند برای مدیریت هتل بسیار مهم است. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر واکاوی عوامل مؤثر بر رضایت گردشگران در ارائه خدمات گردشگری هتلهای استان سمنان است و هیجانات مصرف را بهعنوان یک عامل کلیدی مهم و اثرگذار بر رضایت گردشگران موردبررسی قرار داده است. پژوهش حاضر، ازنظر هدف، کاربردی و بر اساس روش گردآوری دادهها، توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل گردشگران مراجعهکننده به هتلهای استان سمنان است. به علت عدم دسترسی به آمار دقیق گردشگران داخلیِ واردشده به استان سمنان در زمان انجام پژوهش، 205 گردشگر با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شد که از پرسشنامههای برگردانده شده حدود 189 پرسشنامه قابلاستفاده بود. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه و برای تجزیهوتحلیل دادهها از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. در این پژوهش، تنها معنیدار بودن رابطه بین کیفیت خدمات و رضایت مشتری بهصورت مستقیم مورد تائید قرار نگرفت؛ که این امر میتواند ناشی از تفاوت در جامعه موردبررسی و همچنین شرایط اقتصادی و فرهنگی حاکم بر جامعه باشد. میتوان نتیجه گرفت که مدل شاخص رضایت مشتریان با کمک هیجانات مصرف اثر قویتری برای بررسی سطح رضایت مشتریان دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
رضایت مشتری؛ هیجانات مصرف؛ رفتار شکایت آمیز؛ هتل های گردشگری؛ سمنان | ||
مراجع | ||
ابراهیمزاده، عیسی؛ رضازاده، معصومه و دارائی، مرضیه (1393). برنامهریزی و مکانیابی بهینه تسهیلات و زیرساختهای گردشگری شهری با استفاده از Gis موردشناسی: شهر سمنان. نشریه جغرافیا و توسعه، (35)4، 48-33. رکنالدین افتخاری، عبدالرضا؛ رمضاننژاد، یاسر، پورطاهری، مهدی. (1396). سنجش رضایت گردشگران از مقاصد گردشگری ساحلی مناطق روستایی استان گیلان. پژوهشهای جغرافیای انسانی، 49(3)، 571-585. زیاری، کرامتاله؛ اشنویی، امیر و مولایی قلیچی، محمد. (1393). سنجش رضایت گردشگران از کیفیت خدمات هتلداری با استفاده از شاخص CSM (مطالعه موردی: کلانشهر شیراز). مجله گردشگری شهری، 1(1)، 1-15. سبکرو، مهدی؛ باقری قرهبلاغ، هوشمند، غلامی، محمدرضا. (1397). عوامل مؤثر بر ناهمسانی شناختی پس از خرید و قصد خرید مجدد مصرفکنندگان. کاوشهای مدیریت بازرگانی، 10(20)، 215-242. شیرمحمدی، یزدان؛ جلالیان، سید اسحاق؛ عابدی، فرزانه و نصیری هندخاله، اسماعیل. (1399). اثر سواد جغرافیایی گردشگری راهنمایان تور بر رضایتمندی گردشگران. پژوهشهای جغرافیای انسانی، 52(4)، 1217-1233. فیض، داود؛ باقری قرهبلاغ، هوشمند و رادفر، ثمین. (1397). واکاوی عوامل مؤثر بر رفتار شکایتآمیز مشتریان: با نقش میانجی افسوس پس از خرید در صنعت پوشاک مد. تحقیقات بازاریابی نوین، 8(2)، 199-216. متانی، مهرداد و محمدی، محمدباقر. (1397). اولویتبندی عوامل مؤثر بر رضایتمندی گردشگران از دفاتر خدمات سیاحتی و جهانگردی استان مازندران با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی. فصلنامه جغرافیا (برنامهریزی منطقهای)، 8(2)، 81-106.
References Asadi, A., Khazaei Pool, J., & Reza Jalilvand, M. (2014). The effect of perceived price fairness through satisfaction and loyalty on international tourists’ price acceptance of Islamic-Iranian art products. Education, Business and Society: Contemporary Middle Eastern Issues, 7(4), 201-215. https://doi.org/10.1108/EBS-10-2013-0045. Brunner-Sperdin, A., Peters, M., & Strobl, A. (2012). It is all about the emotional state: Managing tourists’ experiences. International Journal of Hospitality Management, 31(1), 23-30. https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2011.03.004. Chen, S-Ch. (2012). The customer satisfaction–loyalty relation in an interactive e-service setting: The mediators. Journal of Retailing and Consumer Services, 19(2), 202-210. https://doi.org/10.1016/j.jretconser.2012.01.001 Crawford, E. C. (2018). A More Personalized Satisfaction Model: Including the BFI-44 in the American Customer Satisfaction Model. Journal of Consumer Satisfaction, Dissatisfaction and Complaining Behavior, 30, 33. Deng, W., Yeh, M., & Sung, M. (2013). A customer satisfaction index model for international tourist hotels: Integrating consumption emotions into the American Customer Satisfaction Index. International Journal of Hospitality Management, 35, 133-140. https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2013.05.010. El-Adly, M. I. (2019). Modelling the relationship between hotel perceived value, customer satisfaction, and customer loyalty. Journal of Retailing and Consumer Services, 50, 322-332. https://doi.org/10.1016/j.jretconser.2018.07.007. Fornell, C., & Larcker, D. F. (1981). Evaluating structural equation models with unobservable variables and measurement error. Journal of marketing research, 18(1), 39-50. https://doi.org/10.1177/002224378101800104. Getty, Juliet M., & Getty, Robert L. (2003). Lodging quality index (LQI): assessing customers’ perceptions of quality delivery. International Journal of Contemporary Hospitality Management, 15(2), 94-104. Han, H., & Jeong, Ch. (2013). Multi-dimensions of patrons’ emotional experiences in upscale restaurants and their role in loyalty formation: Emotion scale improvement. International Journal of Hospitality Management, 32, 59-70. https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2012.04.004. Han, H., Back, K-J., & Barrett, B. (2010). A consumption emotion measurement development: a full-service restaurant setting. The Service Industries Journal, 30(2), 299-320. Hien, N. T., Su, Y. L., Sann, R., & Thanh, L. T. P. (2022). Analysis of Online Customer Complaint Behavior in Vietnam’s Hotel Industry. Sustainability, 14(7), 37-70. https://doi.org/10.3390/su14073770. James, K. W., James, H., Babin, B. J., & Parker, J. M. (2019). Is Customer Satisfaction Really a Catch-All? The Discrepancy between Financial Performance and Survey Results. Journal of Managerial Issues, 31(2). 137-150. Jang, SooCheong Sh., & Namkung, Y. (2009). Perceived quality, emotions, and behavioral intentions: Application of an extended Mehrabian–Russell model to restaurants. Journal of Business Research, 62(4), 451-460. https://doi.org/10.1016/j.jbusres.2008.01.038. Johnson, Michael D., Gustafsson, A., Andreassen, T. W., Lervik, L., & Cha, J. (2001). The evolution and future of national customer satisfaction index models. Journal of economic Psychology, 22(2), 217-245. https://doi.org/10.1016/S0167-4870(01)00030-7. Jung, H. S., & Yoon, H. H. (2011). The effects of nonverbal communication of employees in the family restaurant upon customers’ emotional responses and customer satisfaction. International Journal of Hospitality Management, 30(3), 542-550. https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2010.09.005. Kandampully, J., & Suhartanto, D. (2000). Customer loyalty in the hotel industry: the role of customer satisfaction and image. International journal of contemporary hospitality management, 12(6), 346-351. https://doi.org/10.1108/09596110010342559. Ladhari, R. (2009). Service quality, emotional satisfaction, and behavioural intentions: A study in the hotel industry. Managing Service Quality: An International Journal, 19(3), 308-331. https://doi.org/10.1108/09604520910955320. Lewis, B. R., & McCann, P. (2004). Service failure and recovery: evidence from the hotel industry. International Journal of Contemporary Hospitality Management, 16(1), 6-17. https://doi.org/10.1108/09596110410516516. Mattila, A. S., & Enz, C. A. (2002). The role of emotions in service encounters. Journal of Service research, 4(4), 268-277. https://doi.org/10.1177/1094670502004004004. Min, H., & Min, H. (2006). The comparative evaluation of hotel service quality from a managerial perspective. Journal of Hospitality & Leisure Marketing, 13(3-4), 53-77. https://doi.org/10.1300/J150v13n03_04. Mohamad, H. A. D., Ab Yazid, M. S., Khatibi, A., & Azam, S. F. (2017). Service quality, customer satisfaction and customer loyalty of the hotel industry in United Arab Emirates (UAE): A measurement model. European Journal of Management and Marketing Studies. 2(4). 1-26. https://doi.org/10.5281/zenodo.1066572. O’Sullivan, S. R. (2016). The branded carnival: the dark magic of consumer excitement. Journal of Marketing Management, 32(9-10), 1033-1058. https://doi.org/10.1080/0267257X.2016.1161656. Oriade, A., & Schofield, P. (2019). An examination of the role of service quality and perceived value in visitor attraction experience. Journal of destination marketing & management, 11, 1-9. https://doi.org/10.1016/j.jdmm.2018.10.002. Prebensen, N. K., & Xie, J. (2017). Efficacy of co-creation and mastering on perceived value and satisfaction in tourists' consumption. Tourism Management, 60, 166-176. https://doi.org/10.1016/j.tourman.2016.12.001. Quintal, V. A., & Polczynski, A. (2010). Factors influencing tourists' revisit intentions. Asia Pacific Journal of Marketing and Logistics, 22(4), 554-578. https://doi.org/10.1108/JIMA-02-2024-0053. Ranjbarian, B., & Pool, J. K. (2015). The impact of perceived quality and value on tourists’ satisfaction and intention to revisit Nowshahr city of Iran. Journal of Quality Assurance in Hospitality & Tourism, 16(1), 103-117. https://doi.org/10.1080/1528008X.2015.966295. Shamsudin, M. F. M. F., Esa, S. A. S. A., & Ali, A. M. A. M. (2019). Determinants of customer loyalty towards the hotel industry in Malaysia. International Journal of Innovation, Creativity and Change, 6(9), 21-29. Singjai, K., Winata, L., & Kummer, T. F. (2018). Green initiatives and their competitive advantage for the hotel industry in developing countries. International Journal of Hospitality Management, 75, 131-143. https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2018.03.007. Sann, R., Lai, P. C., Liaw, S. Y., & Chen, C. T. (2022). Predicting online complaining behavior in the hospitality industry: Application of big data analytics to online reviews. Sustainability, 14(3), 1800. 1-22. https://doi.org/10.3390/su14031800. Su, A. Y-L. (2004). Customer satisfaction measurement practice in Taiwan hotels. International Journal of Hospitality Management, 23(4), 397-408. https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2004.02.002. Su, L., Cheng, J., & Huang, Y. (2021). How do group size and group familiarity influence tourist satisfaction? The mediating Role of perceived value. Journal of Travel Research, 60(8), 1821-1840. https://doi.org/10.1177/0047287520966384. Terblanche, NS. (2006). An application of the American customer satisfaction index (ACSI) in the South African motor vehicle industry. South African Journal of Business Management, 37(4), 29-38. Türkyılmaz, A., & Özkan, C. (2007). Development of a customer satisfaction index model: An application to the Turkish mobile phone sector. Industrial Management & Data Systems, 107(5), 672-687. Vujić, M., ĐorĎević, S., & Lakićević, M. (2019). Service quality and customer satisfaction in the hotel industry in Serbia. Менаџмент у хотелијерству и туризму, 7(1), 61-70. Ebrahimzadeh, I., Hafezrezazadeh, M., & Daraei, M. (2014). Optimum Planning and Locating the Urban Tourism Facilities and Infrastructures by Using GIS, Case study: Semnan city. Geography and Development, 12(35), 33-48 [In Persian]. Feiz, D., bagheri garbollagh, H., & radfar, S. (2018). Examining the factors affecting on customer complaint behavior: with the mediator role of post-purchase regret in the fashion clothing Industry. New Marketing Research Journal, 8(2), 199-216. [In Persian]. https://doi.org/10.22108/nmrj.2018.109676.1613 Matani, M., & Mohammadi, M. B. (2018). Prioritizing the factors affecting the satisfaction of tourists From Tourism Offices of Mazandaran province by using factor analysis technique. Geography (Regional Planning), 8(2), 81-106. https://dorl.net/dor/20.1001.1.22286462.1397.8.2.6.5. [In Persian]. Rokneddin Eftekhari, A., Ramezannejad, Y., & Pourtaheri, M. (2017). Measuring of tourists satisfaction of coastal tourist destinations in rural areas of Guilan Province. Human Geography Research, 49(3), 571-585.https://doi.org/10.22059/jhgr.2016.56925. [In Persian]. Sabokro, M., Bagheri Gara Bolagh, H., Gholami, M. (2019). Factors Affecting Cognitive Dissonance after Purchase and Intent for Repurchase. Journal of Business Administration Researches, 10(20), 215-242. [In Persian]. shirmohammadi, Y., jalaliyan, E., abedi, F., & nasiri, E. (2020). The Tourism Literacy Impact of Tour Guides on the Satisfaction of Tourists. Human Geography Research, 52(4), 1217-1233.https://doi.org/10.22059/jhgr.2019.280940.1007933. [In Persian]. Ziyari, K., Oshnooei, A., & Molaei Qelichi, M. (2014). Measuring tourist satisfaction with the quality of hotel services using the CSM index Case Study: Shiraz. urban tourism, 1(1), 1-15. https://doi.org/10.22059/jut.2014.53140. [In Persian]. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 347 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 173 |