تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,638 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,224,693 |
تصمیمگیری کارآفرینان در انتخاب صنعت: نقش شهود، احساس و منطق | ||
فصلنامه علمی پژوهشی توسعه کارآفرینی | ||
دوره 16، شماره 2 - شماره پیاپی 60، شهریور 1402، صفحه 21-33 اصل مقاله (1.18 M) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی آمیخته | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jed.2023.345615.654002 | ||
نویسندگان | ||
سیدیعقوب حسینی* 1؛ زعیمه نعمت الهی2؛ ملیکا فلاح زاده2 | ||
1گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. | ||
2گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده کسب و کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف: این پرسش که کارآفرینان برای ورود یک صنعت خاص به چه عناصری توجه میکنند، پرسش مهمی در حوزه کارآفرینی است. از سوی دیگر، سبک تصمیمگیری افراد از سه الگوی منطقی، احساسی و شهودی پیروی میکند. این پژوهش برای پاسخگویی به این پرسش انجام شده است که کارآفرینان با سبک منطقی، احساسی و شهودی، به چه عواملی برای ورود به یک صنعت توجه میکنند؟ روش: این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش دارای رویکردی آمیخته است و تلاش میکند تا به روشنگری بیشتری در نحوه تصمیم راهبردی انتخاب صنعت توسط کارآفرینان کمک کند. در این پژوهش، مدل تصمیمگیری کارآفرینان ابتدا با رویکرد کمی مورد سنجش قرار گرفته است. ابزار گردآوری در این مرحله از پژوهش، پرسشنامه چندگزینهای است. در فاز دوم پژوهش، نحوه تصمیمگیری کارآفرینان برای ورود به یک صنعت با رویکردی کیفی مورد بررسی قرار گرفته است. در این مرحله برای به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز از روش مصاحبه نیمهساختاریافته استفاده شده است. جامعه مورد مطالعه شامل مدیران استارتآپهای مراکز نوآوری دانشگاه شیراز در نیمه دوم سال 1400 است. یافتهها: یافتهها نشان داد که نحوه ورود کارآفرینان با سبک منطقی، احساسی و شهودی، دارای یکسری از مشابهتها و تفاوتها است. خوشهبندی کدهای استخراج شده در این پژوهش، در 21 مضمون دستهبندی شدند. نتیجهگیری: نتایج نشان داد کارآفرینان با سبک منطقی، احساسی و شهودی چه عواملی را برای انتخاب صنعت مورد توجه قرار میدهند. | ||
کلیدواژهها | ||
انتخاب صنعت؛ تصمیمگیری منطقی؛ تصمیمگیری احساسی؛ تصمیمگیری شهودی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 498 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 510 |