تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,507 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,127,919 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,235,440 |
اثر جایگزین شیر با سطوح مختلف پروتئین خام بر ماده خشک مصرفی و عملکرد رشد بزغالههای شیرخوار نژاد سانن | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 25، شماره 2، تیر 1402، صفحه 145-154 اصل مقاله (500.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2023.352094.623717 | ||
نویسندگان | ||
ساسان قمری1؛ فرهنگ فاتحی* 2؛ کامران رضایزدی3 | ||
1گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران، کرج، البرز، ایران | ||
2گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران، البرز، ایران | ||
3پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه تهران، تخصص: تغذیه نشخوارکنندگان | ||
چکیده | ||
در مطالعه حاضر اثرات سطوح مختلف پروتئینخام در جایگزین شیر بر عملکرد بزغالههای شیرخوار نژاد سانن با استفاده از شانزده راس بزغاله ماده نژاد سانن 10 روزه با میانگین وزن 0/57±4/68 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملا تصادفی با دو تیمار آزمایشی شامل جایگزین شیر با 22 درصد پروتئین خام (CP22) و جایگزین شیر با 28 درصد پروتئین خام (CP28) به مدت 60 روز بررسی شد. در این مطالعه، مقدار جایگزین شیر، خوراک آغازین و همچنین یونجه مصرفی بزغالهها به صورت روزانه ثبت گردید و وزن بزغالهها نیز به صورت هفتگی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین افزایش وزن روزانه برای تیمار CP28 در مقایسه با تیمار CP22 طی ماه اول، ماه دوم و در کل دوره آزمایشی بطور معنی داری بیشتر بود (p<0/05). همچنین وزن پایان دو ماهگی برای بزغالههای تیمار CP28 در مقایسه با تیمار CP22 به طور معنی داری (16/14 در مقابل 14/21 کیلوگرم) بیشتر بود (p<0/05). نتایج نشان داد که مقدار کل ماده خشک مصرفی روزانه طی کل دوره آزمایشی برای تیمار CP28 در مقایسه تیمار CP22 بیشتر بود (p<0/05). با عنایت به اینکه در مدیریت پرورش بزغالههای شیرخوار فراسنجه هایی همچون رشد سریعتر و افزایش وزن بالاتر اولویت بیشتری نسبت به ضریب تبدیل خوراک دارد بنابراین تغذیه جایگزین شیر با سطوح بالای پروتئین خام ( 28 درصد) به دلیل افزایش وزن روزانه بیشتر و متعاقبا وزن از شیرگیری بالاتر در بزغالههای نژاد سانن می تواند توصیه گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بزغاله نژاد سانن؛ پروتئین خام؛ جایگزین شیر؛ عملکرد رشد | ||
مراجع | ||
Association of Official Analytical Chemists. (2007). Official methods of analysis. 18th Edition. AOAC, Gaithersburg, MD, US Bankir, L., Bouby, N., Trinh-Trang-Tan, M. M., Ahloulay, M., & Promeneur, D. (1996). Direct and indirect cost of urea excretion. Kidney international, 49(6), 1598-1607. Beharry, K., Renie, R., Gay, L., Hosein, S., Phillip-Hosein, A. (2012). The Trinidad & Tobago Dairy Goat Manual Breeds, Milking, Herd Health, Records. e-book. Bharathidhasan, A., Narayanan, R., Gopu, P., Subramanian, A., Prabakaran, R., & Rajendran, R. (2009). Effect of nongenetic factors on birth weight, weaning weight and preweaning gain of Barbari goat. Journal of Veterinary and Animal Sciences, 5, 99-103. Blome, R. M., Drackley, J. K., McKeith, F. K., Hutjens, M. F., & McCoy, G. C. (2003). Growth, nutrient utilization, and body composition of dairy calves fed milk replacers containing different amounts of protein. Journal of animal science, 81(6), 1641-1655. Bridges, A. J. (2009). Effect of milk replacer composition on growth and rumen development of neonatal Holstein calves. Louisiana State University and Agricultural & Mechanical College. Brown, E. G., VandeHaar, M. J., Daniels, K. M., Liesman, J. S., Chapin, L. T., Keisler, D. H., & Nielsen, M. W. (2005). Effect of increasing energy and protein intake on body growth and carcass composition of heifer calves. Journal of Dairy Science, 88(2), 585-594. Bugti, A. G., Kaleri, H. A., Shah, M. A., Zaman, S., Iqbal, M. A., Samo, A. K., & Kaleri, R. R. (2016). Effect of milk replacer on the growth of goat kids. Journal of Agriculture Biotechnology, 1(01). Castillo, A. R., Kebreab, E., Beever, D. E., Barbi, J. H., Sutton, J. D., Kirby, H. C., & France, J. (2001). The effect of protein supplementation on nitrogen utilization in lactating dairy cows fed grass silage diets. Journal of Animal Science, 79(1), 247-253. Chapman, C. E., Hill, T. M., Elder, D. R., & Erickson, P. S. (2017). Nitrogen utilization, preweaning nutrient digestibility, and growth effects of Holstein dairy calves fed 2 amounts of a moderately high protein or conventional milk replacer. Journal of Dairy Science, 100(1), 279-292. Davis, M. P., Freetly, H. C., Kuehn, L. A., & Wells, J. E. (2014). Influence of dry matter intake, dry matter digestibility, and feeding behavior on body weight gain of beef steers. Journal of Animal Science, 92(7), 3018-3025. De Wit, J. N. (2001). Lecturer’s handbook on whey and whey products. European whey products association, 91. Delaney, C. (2012). A Guide to Starting a Commercial Goat Dairy. Published by the UVM Center for Sustainable Agriculture a program of UVM Extension. e-book. Dessie, A.S., & Tilahun, G. N. (2021). Factors Affecting Pre-weaning Kid Mortality in Boer Goats and their Cross with Native Ethiopian Goats Under an Intensive Management. Acta Scientific Veterinary Sciences (ISSN: 2582-3183), Volume 4 Issue 5 May 2021 Diao, H., Li, Q. Y., Zhang, N. F., & Fan, Z. Y. (2008). Growth, nutrient utilization and amino acid digestibility of dairy calves fed milk replacers containing different amounts of protein in the preruminant period. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 21(8), 1151-1158. Furini, P. M., Azevedo, R. A., Rufino, S. R. A., Machado, F. S., Campos, M. M., Pereira, L. G. R., ... & Coelho, S. G. (2018). The effects of increasing amounts of milk replacer powder added to whole milk on mammary gland measurements using ultrasound in dairy heifers. Journal of dairy science, 101(1), 767-773. Lesmeister, K. E., Tozer, P. R., & Heinrichs, A. J. (2004). Development and analysis of a rumen tissue sampling procedure. Journal of dairy science, 87(5), 1336-1344. Rincker, L. D., VandeHaar, M. J., Wolf, C. A., Liesman, J. S., Chapin, L. T., & Nielsen, M. W. (2011). Effect of intensified feeding of heifer calves on growth, pubertal age, calving age, milk yield, and economics. Journal of dairy science, 94(7), 3554-3567. Sander, E. G., Warner, R. G., Harrison, H. N., & Loosli, J. K. (1959). The stimulatory effect of sodium butyrate and sodium propionate on the development of rumen mucosa in the young calf. Journal of dairy science, 42(9), 1600-1605. Stamey, J. A., Janovick, N. A., Kertz, A. F., & Drackley, J. K. (2012). Influence of starter protein content on growth of dairy calves in an enhanced early nutrition program. Journal of Dairy Science, 95(6), 3327-3336. Sutton, J. D., Cammell, S. B., Beever, D. E., Humphries, D. J., & Phipps, R. H. (1998). Energy and nitrogen balance of lactating dairy cows given mixtures of urea-treated whole-crop wheat and grass silage. Animal Science, 67, 203-212. Van Soest, P. V., Robertson, J. B., & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of dairy science, 74(10), 3583-3597. Wright, T. C., Moscardini, S., Luimes, P. H., & McBride, B. W. (1998). Effects of rumen-undegradable protein and feed intake on nitrogen balance and milk protein production in dairy cows. Journal of Dairy Science, 81, 784-793. Zhang, N. F., & Fan, Z. Y. (2008). Growth, nutrient utilization and amino acid digestibility of dairy calves fed milk replacers containing different amounts of protein in the preruminant period. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 21(8), 1151-1158. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 247 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 237 |