تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,487 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,595 |
تاثیر پپتیدهای استخراج شده از کازئین بر عملکرد، ویژگیهای لاشه و خاصیت آنتی اکسیدانی گوشت سینه جوجه های گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 54، شماره 4، آذر 1402، صفحه 367-378 اصل مقاله (1.5 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2022.346173.653900 | ||
نویسندگان | ||
راضیه مختاری؛ منصور رضایی* ؛ محمد کاظمی فرد؛ عیسی دیرنده | ||
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر پپتیدهای حاصل از کازئین، بر عملکرد، ویژگیهای لاشه و خاصیت آنتیاکسیدانی گوشت سینه روی350 قطعه جوجه گوشتی نر در قالب طرح کاملا تصادفی با هفت تیمار، پنج تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه بدون افزودنی (شاهد)، جیره پایه + آنتی بیوتیک آویلامایسین و جیره پایه + سطوح 200 ، 400، 600، 800 و 1000 میلیگرم در هر کیلوگرم پپتید بود. نتایج نشان داد که استفاده از پپتید تاثیر معنی دار بر مصرف خوراک جوجه ها در هیچ یک از دورههای پرورش نداشت. همچنین افزودن پپتید در دوره آغازین تاثیری بر افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی نداشت. در دوره رشد، تیمارهای حاوی سطوح 600، 800 و 1000 میلیگرم پپتید و در دوره پایانی و کل دور پرورش نیز تیمارهای حاوی 800 و 1000 میلیگرم پپتید افزایش وزن بیشتری نسبت به تیمار شاهد را نشان دادند. همچنین استفاده از پپتیدها در سطوح فوق سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی در دورههای رشد، پایانی و کل دوره پرورش شد (05/0> .(Pاستفاده از پپتید در سطوح 600، 800 و 1000 میلیگرم سبب کاهش درصد چربی محوطه شکمی و افزایش درصد قلب شد. درصد روده، دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم در تیمارهای حاوی پپتید نسبت به تیمار شاهد و تیمار حاوی آنتیبیوتیک کاهش یافت (05/0>.( P همچنین استفاده از پپتیدهای حاصل از کازئین باعث بهبود خاصیت آنتیاکسیدانی گوشت سینه شد (05/0>.(P بهطور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد استفاده از پپتیدهای استخراج شده از کازئین سبب بهبود عملکرد، کاهش درصد چربی محوطه شکمی، درصد روده و افزایش پایداری گوشت سینه جوجههای گوشتی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش وزن؛ پپتید زیستفعال؛ پرنده؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ مصرف خوراک | ||
مراجع | ||
Abdollahi, M. R., Zaefarian, F., Gu, Y., Xiao, W., Jia, J., & Ravindran, V. (2017). Influence of soybean bioactive peptides on growth performance, nutrient utilisation, digestive tract development and intestinal histology in broilers. Journal of Applied Animal Nutrition, 5.1-7. Abdollahi, M. R., Zaefarian, F., Gu, Y., Xiao, W., Jia, J., & Ravindran, V. (2018). Influence of soybean bioactive peptides on performance, foot pad lesions and carcass characteristics in broilers. Journal of Applied Animal Nutrition, 6. Amarowicz, R., Troszynska, A., & Shahidi, F. (2005). Antioxidant activity of almond seed extract and its fractions. Journal of food lipids, 12(4), 344-358. AOAC, Official Methods of Analysis, 15th edn Association of Official Analytical Chemists, Washington DC,1990. Banerjee, R., Verma, A. K., Das, A. K., Rajkumar, V., Shewalkar, A. A., & Narkhede, H. P. (2012). Antioxidant effects of broccoli powder extract in goat meat nuggets. Meat science, 91(2), 179-184. Bao, H., She, R., Liu, T., Zhang, Y., Peng, K. S., Luo, D., & Zhai, L. (2009). Effects of pig antibacterial peptides on growth performance and intestine mucosal immune of broiler chickens. Poultry science, 88(2), 291-297. Bevins, C. L., & Salzman, N. H. (2011). Paneth cells, antimicrobial peptides and maintenance of intestinal homeostasis. Nature Reviews Microbiology, 9(5), 356-368. Botsoglou, N. A., Fletouris, D. J., Florou-Paneri, P., Christaki, E., & Spais, A. B. (2003). Inhibition of lipid oxidation in long-term frozen stored chicken meat by dietary oregano essential oil and α-tocopheryl acetate supplementation. Food research international, 36(3), 207-213. Chen, L., Chen, J., Ren, J., & Zhao, M. (2011). Modifications of soy protein isolates using combined extrusion pre-treatment and controlled enzymatic hydrolysis for improved emulsifying properties. Food Hydrocolloids, 25(5), 887-897. Dahal, I. M., & Farran, M. T. (2011). Effect of dried medicinal crops on the performance and carcase flavour of broilers. International Journal of Poultry Science, 10(2), 152-156. Duncan, D.B. (1955). Multiple range and multiple F test. Biometrics, 11: 1-42. Easssawy, M. M. T., Abdel-Moneim, M. A., & El-Chaghaby, G. A. (2016). The use of quinoa seeds extract as a natural antioxidant in broilers’ diets and its effect on chickens’ performance and meat quality. Journal of Animal and Poultry Production, 7(5), 173-180. Frikha, M., Mirzaie, S., Irandoust, H., Mohiti-Asli, M., Chetrit, C., & Gonzalez Mateos, G. (2011). Growth response of broilers to lysine levels and hydrolyzed porcine digestive mucosa (Palbio) inclusion in diet from 1 to 21 d of age. Frikha, M., Mohiti-Asli, M., Chetrit, C., & Mateos, G. G. (2014). Hydrolyzed porcine mucosa in broiler diets: effects on growth performance, nutrient retention, and histomorphology of the small intestine. Poultry science, 93(2), 400-411. Fasseas, M. K., Mountzouris, K. C., Tarantilis, P. A., Polissiou, M., & Zervas, G. (2008). Antioxidant activity in meat treated with oregano and sage essential oils. Food chemistry, 106(3), 1188-1194. Feng, J., Liu, X., Xu, Z. R., Wang, Y. Z., & Liu, J. X. (2007). Effects of fermented soybean meal on digestive enzyme activities and intestinal morphology in broilers. Poultry science, 86(6), 1149-1154. Gardner, M. L., & Wood, D. (1989). Transport of peptides across the gastrointestinal tract. Biochemical Society Transactions, 17(5), 934-937 Heydarian, M. T., Jebelli Javan, A., & Jokar, M. (2015). Antimicrobial and antioxidant effects of rosemary extract on quality and shelf life of raw chicken during refrigerated storage. Research and Innovation in Food Science and Technology, 4(2), 131-142. Hou, Y., Wu, Z., Dai, Z., Wang, G., & Wu, G. (2017). Protein hydrolysates in animal nutrition: Industrial production, bioactive peptides, and functional significance. Journal of Animal Science and Biotechnology, 8(1), 1-13. Hwang, K. E., Choi, Y. S., Choi, S. M., Kim, H. W., Choi, J. H., Lee, M. A., & Kim, C. J. (2013). Antioxidant action of ganghwayakssuk (Artemisia princeps Pamp.) in combination with ascorbic acid to increase the shelf life in raw and deep fried chicken nuggets. Meat Science, 95(3), 593-602. Karimzadeh, S., Rezaei, M., & Teimouri Yansari, A. T. (2016). Effects of canola bioactive peptides on performance, digestive enzyme activities, nutrient digestibility, intestinal morphology and gut microflora in broiler chickens. Poultry Science Journal, 4(1), 27-36. Kim, S. K., Kim, Y. T., Byun, H. G., Nam, K. S., Joo, D. S., & Shahidi, F. (2001). Isolation and characterization of antioxidative peptides from gelatin hydrolysate of Alaska pollack skin. Journal of agricultural and food chemistry, 49(4), 1984-1989. Landy, N., Kheiri, F., & Faghani, M. (2021). Effects of periodical application of bioactive peptides derived from cottonseed on performance, immunity, total antioxidant activity of serum and intestinal development of broilers. Animal Nutrition, 7(1), 134-141. Liu, T., She, R., Wang, K., Bao, H., Zhang, Y., Luo, D., & Peng, K. (2008). Effects of rabbit sacculus rotundus antimicrobial peptides on the intestinal mucosal immunity in chickens. Poultry science, 87(2), 250-254. McCalla, J., Waugh, T., & Lohry, E. (2008). Protein hydrolysates/peptides in animal nutrition. Protein hydrolysates in biotechnology, 179-190. Mateos, G. G., Mohiti-Asli, M., Borda, E., Mirzaie, S., & Frikha, M. (2014). Effect of inclusion of porcine mucosa hydrolysate in diets varying in lysine content on growth performance and ileal histomorphology of broilers. Animal Feed Science and Technology, 187, 53-60. Oyaizu, M. (1986). Studies on products of browning reaction: Antioxidative activities of products of browning reaction prepared from glucosamine. Jpn J Nutr, 44:307-315. Parveen, R., Khan, M. I., Anjum, F. M., & Sheikh, M. A. (2015). Antioxidant potential and storage stability of broiler leg meat fed on extruded flaxseed and α-tocopherol acetate. Pak J Life Soc Sci, 13, 170-176. Prior, R. L., Wu, X., & Schaich, K. (2005). Standardized methods for the determination of antioxidant capacity and phenolics in foods and dietary supplements. Journal of agricultural and food chemistry, 53(10), 4290-4302. SAS (Statistical Analysis System), (2004). SAS/STAT users gulde: statistics. Version 9.2. Ed. SAS institute., Inc Cary, Nc. USA. Shahidi, F., & Zhong, Y. (2015). Measurement of antioxidant activity. Journal of functional foods, 18, 757-781. Wang, Y., Li, J., Dai, X., Wang, Z., Ni, X., Zeng, D., ... & Pan, K. (2022). Effects of antimicrobial peptides Gal-13 on the growth performance, intestinal microbiota, digestive enzyme activities, intestinal morphology, antioxidative activities, and immunity of broilers. Probiotics and Antimicrobial Proteins, 1-12. Wang, Y., Li, J., Dai, X., Wang, Z., Ni, X., Zeng, D., & Pan, K. (2022). Effects of Antimicrobial Peptides Gal-13 on the Growth Performance, Intestinal Microbiota, Digestive Enzyme Activities, Intestinal Morphology, Antioxidative Activities, and Immunity of Broilers. Probiotics and Antimicrobial Proteins, 1-12. Yasin, M., Asghar, A., Anjum, F. M., Butt, M. S., Khan, M. I., Arshad, M. S., ... & Shibamoto, T. (2012). Oxidative stability enhancement of broiler bird meats with α-lipoic acid and α-tocopherol acetate supplemented feed. Food Chemistry, 131(3), 768-773. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 331 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 316 |