تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,684 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,330 |
مقایسه تاثیرتزریق درون تخممرغی L و DL متیونین بر رشد جنین، درصد جوجهدرآوری و عملکرد جوجه های گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 54، شماره 2، تیر 1402، صفحه 151-160 اصل مقاله (1.29 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2022.345914.653898 | ||
نویسندگان | ||
مرتضی غلامی1؛ زربخت انصاری پیرسرائی* 2؛ حمید دلدار2؛ محمد کاظمی فرد3 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
پژوهش کنونی با هدف بررسی تاثیر تزریق درون تخممرغی سطوح مختلف اسیدآمینه L و DL-متیونین بر درصد جوجهدرآوری، عملکرد و فراسنجههای بیوشیمیایی خون جوجهها تا سن هفت روزگی انجام شد. به این منظور در روز 16 جوجهکشی، 800 عدد تخممرغ نطفهدار سویه راس 308 بهطور تصادفی بین 8 تیمار (4 تکرار) بهصورت 3 سطح L-متیونین (10، 20 و 30 میلیگرم)، 3 سطح DL-متیـونین (10، 20 و 30 میلیگرم) و 2 تیمار شاهد، شامل شاهد منفی (بدون تزریق) و مثبت (تزریق 200 میکرولیتر سالین) تقسیم شدند. تزریق تیمارها بهطور معنیداری درصد جوجهدرآوری را کاهش داد (05/0(P<، اما اثری بر وزن جوجههای تفریخ شده، نسبت وزن جوجه به وزن تخممرغ و مصرف خوراک در هفته نخست دوره پرورش نداشت. بیشترین افزایش وزن روزانه (3/27 گرم) و بهترین ضریب تبدیل خوراک مصرفی (62/0) در تیمار 30 میلیگرم L-متیـونین دیده شد. نسبت وزن لاشه به وزن زنده (5/50) در تیمار 30 میلیگرم L-متیونین به طور معنیداری (05/0P<) افزایش یافت. سطح تریگلیسرید خون جوجهها در 7 روزگی در همهی تیمارها نسبت به تیمار شاهد بدونتزریق به طور معنیداری کاهش یافت. بهطورکلی نتیجهی این پژوهش نشان داد که تزریق 30 میلیگرم L-متیونین در مقایسه با DL-متیونین می تواند منجر به افزایش عملکرد و بهبود نسبت لاشه در 7 روزگی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آمینه؛ تزریق درون تخممرغی؛ جوجهگوشتی؛ L-متیونین؛ DL- متیونین | ||
مراجع | ||
Al‐Murrani, W. K. (1982). Effect of injecting amino acids into the egg on embryonic and subsequent growth in the domestic fowl. British Poultry Science, 23, 171–174. Bhanja, S. K. & Mandal, A. B. (2005). Effect of in ovo injection of critical amino acids on pre and post hatch growth, immunocompetence and development of digestive organs in broiler chickens. Asian-australasian journal of animal Sciences, 18, 524–531. Bigot, K., Mignon-Grasteau, S., Picard, M., & Tesseraud, S. (2003). Effects of delayed feed intake on body, intestine, and muscle development in neonate broilers. Poultry Science, 82, 781–788. Binder M. 2003. Life cycle analysis of DL-methionine in broiler meat production. In: Information for the feed industry. Degussa feed additives.( pp: 1-8). Hanau-Wolfgang, Germany. Coşkun, İ., Erener, G., Şahin, A., Karadavut, U., Altop, A. & Okur, A. A. (2014). Impacts of in ovo feeding of DL-methionine on hatchability and chick weight. Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, 2, 47–50. Dang, D. X., Zhou, H., Lou, Y. & Li, D. (2022). Effects of in ovo feeding of disaccharide and/or methionine on hatchability, growth performance, blood hematology, and serum antioxidant parameters in geese. Journal of Animal Science, 100 (2), skac014. Decuypere, E., Tona, K., Bruggeman, V. & Bamelis, F. (2001). The day-old chick, a crucial hinge between breeders and broilers. World’s Poultry Science Journal, 57, 127–138. Dibner, J. & Richards, J. D. (2004). The digestive system: challenges and opportunities. The Journal of Applied Poultry Research, 13, 86–93. Dibner, J. J., Richards, J. D. & Knight, C. D. (2008). Microbial Imprinting in Gut Development and Health. The Journal of Applied Poultry Research, 17, 174–188. Dilger, R. N. & Baker, D. H. (2007). DL-Methionine Is as Efficacious as L-Methionine, but Modest L-Cystine Excesses Are Anorexigenic in Sulfur Amino Acid-Deficient Purified and Practical-Type Diets Fed to Chicks. Poultry Science, 86, 2367–2374. Fardost, B., Ebrahimi, M., Moghaddam, Gh., Olyayee, M., Adibmoradi, M. & Alijani, S. (2019). The effect of in ovo feeding of L- methionine on carcass traits, small intestine morphology, and blood metabolites of day-old broiler chicks. Animal Science Researches, 29 (1), 175-188 (In Farsi). Freeman, B. N. and Vince M. A. (1974). Development of Avian Embryo. Chapman and Hall, London, England. 362pp. Ghochkhani1, R., Ebrahimi, M., Daghigh Kia, H. & Rafat, S.A. (2017). Effects of in ovo feeding with different ratios of D-L methionine to L- lysine on carcass parameters and blood metabolite concentrations in day-old Ross broiler chicks. Animal Science Researches, 27 (1), 143-158 (In Farsi). Halevy, O., Nadel, Y. & Barak, M. (2003). Early posthatch feeding stimulates satellite cell proliferation and skeletal muscle growth in turkey poults. Journal of Nutrition, 133, 1376–1382. Kadam, M. M., Bhanja, S. K., Mandal, A. B., Thakur, R., Vasan, P., Bhattacharyya, A. & Tyagi, J. S. (2008). Effect of in ovo threonine supplementation on early growth, immunological responses and digestive enzyme activities in broiler chickens. British Poultry Science, 49, 736–741. Keralapurath, M. M., Corzo, A., Pulikanti, R., Zhai, W., & Peebles, E. D. (2010). Effects of in ovo injection of L-carnitine on hatchability and subsequent broiler performance and slaughter yield. Poultry Science, 89, 1497–501. Kermanshahi, H., Golian, A., Khodambashi Emami, N., Daneshmand, A., Ghofrani Tabari, D. & Ibrahim, S. A. (2017). Effects of in ovo injection of threonine on hatchability, intestinal morphology, and somatic attributes in Japanese quail ( Coturnix japonica ). Journal of Applied Animal Research, 45, 437–441. Kingori, A. M. (2011). Review of the factors that influence egg fertility and hatchability in poultry. International Journal of Poultry Science. 10, 438-492. Moore, D. T., Ferket, P. R., & Mozdziak, P. E. (2005). The effect of early nutrition on satellite cell dynamics in the young turkey. Poultry Science, 84, 748–756. Rupe, C. O., & Farmer, C. J. (1955). Amino acid studies in the transformation of proteins of the hen’s egg to tissue proteins during incubation. J. Biol. Chem, 213, 899–906. Saki, A., Haghighat, M. & Khajali, F. (2013). Supplemental arginine administered in ovo or in the feed reduces the susceptibility of broilers to pulmonary hypertension syndrome. British Poultry Science, 54, 575–580. Salmanzadeh, M., Ebrahimnezhad, Y., Aghdam Shahryar, H. & Ghiasi Ghaleh-Kandi, J. (2016). The effects of in ovo feeding of glutamine in broiler breeder eggs on hatchability, development of the gastrointestinal tract, growth performance and carcass characteristics of broiler chickens. Archives Animal Breeding, 59, 235–242. Tahmasebi, S. & Toghyani, M. (2016). Effect of arginine and threonine administered in ovo on digestive organ developments and subsequent growth performance of broiler chickens. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 100, 947–956. Tripathi, K. D. (2013). Essentials of medical pharmacology (7th ed). Jaypee Brothers Medical. Uni, Z. & Ferket, R. P. (2004). Methods for early nutrition and their potential. World’s Poultry Science Journal, 60, 101–111. Uni, Z., Ferket, P. R., Tako, E., & Kedar, O. (2005). In ovo feeding improves energy status of late-term chicken embryos. Poultry Science, 84, 764–70. Uni, Z.; Ferket, P. 2003. Enhancement of development of oviparous species by in ovo feeding of enteric modulators. U.S. Patent No. 8,734,837. Vieira, S. L. & Moran, E. T. (1999). Effects of egg of origin and chick post-hatch nutrition on broiler live performance and meat yields. World’s Poultry Science Journal, 55, 125-142. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 315 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 306 |