تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,694,693 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,924,069 |
تجزیهوتحلیل زنجیره تأمین گوشت با در نظر گرفتن هزینههای انتشار کربن تحت قراردادهای اشتراک درآمد و هزینه | ||
مدیریت صنعتی | ||
دوره 14، شماره 4، 1401، صفحه 618-637 اصل مقاله (538.1 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/imj.2022.345427.1007960 | ||
نویسندگان | ||
سیدحسام الدین ذگردی* 1؛ سید امیر شهیدی2 | ||
1استاد، گروه مهندسیصنایع، دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. | ||
2کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف: زنجیرههای تولید و تأمین موادغذایی، بهخصوص زنجیرۀ تأمین گوشت گاو، بهمیزان چشمگیری در انتشار کربن نقش دارند. در این پژوهش، به بررسی زنجیرۀ تأمین گوشت با در نظرگیری انتشار کربن تحت بررسی قراردادهای هماهنگی و تصمیمهای کلیدی بازیکنان زنجیرۀ تأمین پرداخته شده است. روش: در این پژوهش به بررسی سودآوری زنجیره و تصمیمهای اعضای کانال، در قالب مسائل هماهنگسازی زنجیره تأمین پرداخته شده است که از ابتکارهای زنجیرۀ تأمین سبز قرارداد تبلیغات مشارکتی (CA)، قرارداد اشتراک درآمد (RS) و قرارداد اشتراک هزینه (CS) نشئت گرفته است. یافتهها: این مطالعه نشان میدهد که قرارداد تبلیغات مشارکتی، سرمایهگذاری تبلیغاتی خردهفروش و سود کل زنجیرۀ تأمین را افزایش میدهد که در نتیجه آن، اثربخشی کانال افزایش مییابد. همچنین قرارداد تقسیم یا اشتراک هزینه برای شرکتها و زنجیرۀ تأمین مفید است و به افزایش سطح سبز ، سود بیشتر برای شرکتهای جداگانه و افزایش سود زنجیرۀ تأمین منجر میشود. با بررسی تصمیمهای بازیگران و تحلیل نتایج، اثبات شده است که با افزایش میزان اثرپذیری تبلیغات محصول سبز، متقاضیان خرید محصول سبز نیز افزایش پیدا میکند و زنجیره تأمین، درصدد ارائه محصولی با میزان بالاتری از میزان سبزسازی خواهد بود. نتیجهگیری: قرارداد اشتراک درآمد با اختلاف عملکردی پایین و بَعد از اشتراک هزینه، گزینه مناسبی برای زنجیره تأمین مدنظر است. قرارداد تقسیم درآمد، نهتنها به تولیدکننده و خردهفروش برای دستیابی به وضعیت «برد ـ برد» کمک میکند، بلکه در مقایسه با سیاست نامتمرکز، به سود بیشتر زنجیره تأمین منجر میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اشتراک درآمد؛ اشتراک هزینه؛ انتشار کربن؛ تبلیغات مشارکتی؛ زنجیره تأمین گوشت | ||
مراجع | ||
عینی سرکله، غلامرضا؛ حافظالکتب، اشکان؛ توکلی مقدم، رضا و نجفی، اسماعیل (1401). شناسایی موانعِ اصلیِ پیادهسازی قراردادهای دوطرفه در زنجیره تأمین با استفاده از روش ترکیبی بهترین ـ بدترین و واسپاس با رویکرد فازی (مطالعه موردی: صنعت خودروسازی کشور. مدیریت صنعتی، 14(2)، 310- 336.
References Bai, Q., Jin, M. & Xu, X. (2019). Effects of carbon emission reduction on supply chain coordination with vendor-managed deteriorating product inventory. International Journal of Production Economics, 208, 83-99. Banasik, A., Kanellopoulos, A., Bloemhof-Ruwaard, J. M. & Claassen, G. (2019). Accounting for uncertainty in eco-efficient agri-food supply chains: A case study for mushroom production planning. Journal of cleaner production, 216, 249-256. Dai, R., Zhang, J., & Tang, W. (2017). Cartelization or Cost-sharing? Comparison of cooperation modes in a green supply chain. Journal of cleaner production, 156, 159-173. Daryanto, Y., Wee, H. M., & Astanti, R. D. (2019). Three-echelon supply chain model considering carbon emission and item deterioration. Transportation Research Part E: Logistics and Transportation Review, 122, 368-383. Einy Sarkalleh, Gh., Hafezalkotob, A., Tavakkoli Moghaddam, R. & Najafi, E. (2022). Identifying the Main Obstacles to Carrying Out Bi-directional Contracts in Supply Chains by Adopting the Best-worst Method and Undertaking Weighted Aggregates Sum Product Assessment: A Fuzzy Approach. Industrial Management Journal, 14(2), 310-336. Farshbaf-Geranmayeh, A., & Zaccour, G. (2020). Pricing and advertising in a supply chain in the presence of strategic consumers. Omega, 102239. Ghosh, D., & Shah, J. (2015). Supply chain analysis under green sensitive consumer demand and cost sharing contract. International Journal of Production Economics, 164, 319-329. Jabali, O., Van Woensel, T., & De Kok, A. (2012). Analysis of travel times and CO2 emissions in time‐dependent vehicle routing. Production and Operations Management, 21(6), 1060-1074. Krishnan, R., Agarwal, R., Bajada, C. & Arshinder, K. (2020). Redesigning a food supply chain for environmental sustainability–An analysis of resource use and recovery. Journal of Cleaner Production, 242, 118374. Li, R., & Teng, J.-T. (2018). Pricing and lot-sizing decisions for perishable goods when demand depends on selling price, reference price, product freshness, and displayed stocks. European Journal of Operational Research, 270(3), 1099-1108. Liu, Z. L., Anderson, T. D., & Cruz, J. M. (2012). Consumer environmental awareness and competition in two-stage supply chains. European Journal of Operational Research, 218(3), 602-613. Mohebalizadehgashti, F., Zolfagharinia, H., & Amin, S. H. (2020). Designing a green meat supply chain network: A multi-objective approach. International Journal of Production Economics, 219, 312-327. Roghanian, E., & Cheraghalipour, A. (2019). Addressing a set of meta-heuristics to solve a multi-objective model for closed-loop citrus supply chain considering CO2 emissions. Journal of cleaner production, 239, 118081. Rohmer, S., Gerdessen, J. C. & Claassen, G. (2019). Sustainable supply chain design in the food system with dietary considerations: A multi-objective analysis. European Journal of Operational Research, 273, 1149-1164. Rong, A., Akkerman, R., & Grunow, M. (2011). An optimization approach for managing fresh food quality throughout the supply chain. International Journal of Production Economics, 131(1), 421-429. Singh, A., Mishra, N., Ali, S. I., Shukla, N., & Shankar, R. (2015). Cloud computing technology: Reducing carbon footprint in beef supply chain. International Journal of Production Economics, 164, 462-471. Soysal, M., Bloemhof-Ruwaard, J. M., & Van Der Vorst, J. G. (2014). Modelling food logistics networks with emission considerations: The case of an international beef supply chain. International Journal of Production Economics, 152, 57-70. Tao, Z., Zhang, Z., Peng, D., Shi, Y., & Shi, Y. (2019). Joint advertising and preservation service decisions in a supply chain of perishable products with retailer’s fairness concerns. Procedia CIRP, 83, 461-466. Validi, S., Bhattacharya, A., & Byrne, P. (2014). A case analysis of a sustainable food supply chain distribution system—A multi-objective approach. International Journal of Production Economics, 152, 71-87. Yan, R., Cao, Z., & Pei, Z. (2016). Manufacturer's cooperative advertising, demand uncertainty, and information sharing. Journal of Business Research, 69(2), 709-717. Yang, H., & Chen, W. (2018). Retailer-driven carbon emission abatement with consumer environmental awareness and carbon tax: Revenue-sharing versus cost-sharing. Omega, 78, 179-191. Yu, Y., Han, X., & Hu, G. (2016). Optimal production for manufacturers considering consumer environmental awareness and green subsidies. International Journal of Production Economics, 182, 397-408. Zhou, Y., Bao, M., Chen, X., & Xu, X. (2016). Co-op advertising and emission reduction cost sharing contracts and coordination in low-carbon supply chain based on fairness concerns. Journal of cleaner production, 133, 402-413. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 281 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 399 |