![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,749 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,188 |
تحلیل ارتباط علّی عوامل مؤثر بر عملکرد زنجیره تأمین پایدار گوشت مرغ | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
دوره 53، شماره 3، مهر 1401، صفحه 231-248 اصل مقاله (1008.12 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2022.335980.665465 | ||
نویسندگان | ||
عباداله جهان آبادی1؛ سید نعمت اله موسوی* 2؛ محمدهاشم موسوی حقیقی3؛ محمدرضا اسلامی4 | ||
1دانشجو دکتری، دانشکده اقتصاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، شیراز، ایران | ||
2دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، شیراز، ایران. | ||
3استادیار، دانشکده کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی فارس، شیراز، ایران. | ||
4استادیار، گروه اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، یزد، ایران. | ||
چکیده | ||
در این مطالعه با استفاده از رویکرد دیمتیل فازی ارتباطات علّی بین عوامل و معیارهای مدیریت زنجیره تأمین پایدار گوشت مرغ از سه دیدگاه خوشبینانه، بدبینانه و میانه ارزیابی شد. برای این هدف گروهی از متخصصان برای پاسخهای ذهنی به این تأثیرات در قالب پرسشنامههای مقایسه زوجی در نظر گرفته شد. در این راستا، 16 عامل یا معیار مؤثر بر زنجیره تأمین پایدار گوشت مرغ از طریق مرور ادبیات موضوع در این زمینه و همچنین نظرات کارشناسان استخراج شد. این عوامل در چهار دسته بحرانی، تأثیرگذار، وابسته و حذفی تقسیمبندی شدند. نتایج ارزیابی علیت نشان داد که در دیدگاه خوشبینانه بیشتر این عوامل بحرانی و در دیدگاه بدبینانه بیشتر عوامل از نوع حذفی میباشند. نتایج نشان داد رشد سود حاصل از اجرای زنجیره تأمین پایدار، هزینه بازیافت مواد در فرایند زنجیره تأمین پایدار و سرمایهگذاری محافظت زیست محیطی در فرایند زنجیره تأمین پایدار سه عاملی هستند که در هر سه دیدگاه خوشبینانه، بدبینانه و میانه جزء عوامل بحرانی محسوب میشوند. بازیافت منابع استفاده شده در فرایند زنجیره تأمین پایدار نیز از جمله متغیرهای تأثیرگذار بر سایر عوامل است. بر این اساس، حمایت دولت از گسترش فناوریها و تکنولوژیهای نوین، توسعه زیرساختهای لجستیکی و افزایش بهرهوری مصرف انرژی و آب در طول زنجیره تأمین گوشت مرغ میتواند ضمن افزایش سود به کاهش هزینه بازیافت مواد و گسترش سرمایهگذاری محیط زیستی نیز کمک کند. | ||
کلیدواژهها | ||
گوشت مرغ؛ ارتباط علّی؛ زنجیره تأمین پایدار؛ دیمتیل فازی | ||
مراجع | ||
Ali, S. M., Moktadir, M. A., Kabir, G., Chakma, J., Rumi, M. J. U., & Islam, M. T. (2019). Framework for evaluating risks in food supply chain: Implications in food wastage reduction. Journal of Cleaner Production, 228, 786-800. Amani, M., Ashrafi, A., & Dehghanan, H. (2017). Assessing the barriers to green supply chain adoption using fuzzy DEMATEL technique. Journal of Business Intelligence Management Studies, 5, 147-179. An, D., Yang, Y., Chai, X., Xi, B., Dong, L., & Ren, J. (2015). Mitigating pollution of hazardous materials from WEEE of China: portfolio selection for a sustainable future based on multi-criteria decision making. Resources, Conservation & Recycling, 105, 198-210. Asan, U., Kadaifci, C., Bozdag, E., Soyer, A., & Serdarasan, S. (2018). A new approach to DEMATEL based on interval-valued hesitant fuzzy sets. Applied Soft Computing, 66, 34-49. Ashfaq, M., Hassan, S., Abbas, A., Razzaq, A., Mehdi, M., Ariyawardana, A., & Anwar, M. (2019). Critical issues at the upstream level in sustainable supply chain management of agri-food industries: Evidence from Pakistan’s citrus industry. Sustainability, 11(5), 1326. Azizi, S. (2018). Identify and prioritize the factors affecting the performance of the sustainable supply chain. 2nd International Conference on New Developments in Management, Economics and Accounting, Tehran, Iran. Behdani, B., Adhitya, A., Lukszo, Z., & Srinivasan, R. (2012). Mitigating supply disruption for a global chemical supply chain-Application of agent-based modeling. In Computer Aided Chemical Engineering, 31, 1070-1074. Benis, K., & Ferrão, P. (2017). Potential mitigation of the environmental impacts of food systems through urban and peri-urban agriculture (UPA) - a life cycle assessment approach. Journal of Cleaner Production, 140, 784-795. Bloemhof, J. M., van der Vorst, J. G. A. J., Bastl, M., & Allaoui, H. (2015). Sustainability assessment of food chain logistics. International Journal of Logistics Research and Applications, 18(2), 101-117. Chiffoleau, Y., Millet-Amrani, S., & Canard, A. (2016). From short food supply chains to sustainable agriculture in urban food systems: food democracy as a vector of transition. Agriculture, 6(4), 1-18. Chopra, S., & Meindl, P. (2007). Supply chain management. Strategy, planning & operation. In Das summa summarum des management (pp. 265-275). Gabler. Country Livestock Support Company. (2016). from http://www.iranslal.com (In Farsi) Dunne, J. B., Chambers, K. J., Giombolini, K. J., & Schlegel, S. A. (2011). What does 'Local' mean in the Grocery Store? Multiplicity in food retailers' perspectives on sourcing and marketing local foods. Renewable Agriculture and Food Systems, 26(1), 46-59. Erfanifar, S., Bakhshoodeh, M., & Zibaei, M. (2020). Valuing the Quality of Chicken Meat from Consumers' Viewpoint in Shiraz City of Iran. Agricultural Economics and Development, 28(1), 143-169. (In Farsi) Gabus, A., & Fontela, E. (1973). Perceptions of the world problematique: communication procedure. Communicating with Those Bearing Collective Responsibility, 1. Jeng, D. J. F. (2015). Generating a causal model of supply chain collaboration using the fuzzy DEMATEL technique. Computers & Industrial Engineering, 87, 283-295. Kuo, R. J., Wang, Y. C., & Tien, F. C. (2010). Integration of artificial neural network and MADA methods for green supplier selection. Journal of Cleaner Production, 18(12), 1161-1170. Lin, C. J., & Wu, W. W. (2004). A fuzzy extension of the DEMATEL method for group decision-making. In Proceedings of the 1st operations research society of Taiwan annual conference, 843-852. Lin, K. P., Tseng, M. L., & Pai, P. F. (2018). Sustainable supply chain management using approximate fuzzy DEMATEL method. Resources, Conservation and Recycling, 128, 134-142. Mardani Najafabadi, M., Mirzaei, A., Abdeshahi, A., & Azarm, H. (2020). Determining the efficiency of broiler chicken units in Sistan region, using interval data envelopment analysis and Mont Carlo simulation approach. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 2, 179-194. (In Farsi) Maye, D., & Kirwan, J. (2010). Alternative food networks. Sociology of Agriculture and Food, 20(3), 383-389. Mirzaei, A., Azarm, H., Noshad, M., & Behbahani, B. A. (2021). Identifying Barriers and Problems in the Sustainable Supply Chain of the Chicken Meat Industry Using Grounded Theory. Iranian Journal of Biosystems Engineering, 52(2), 271-285. Nsamzinshuti, A., Janjevic, M., Rigo, N., & Ndiaye, A. B. (2017). Logistics collaboration solutions to improve short food supply chain solution performance. In Proceedings of the World Conference on Supply Chain Management, 2(1), 57-69. Paciarotti, C., & Torregiani, F. (2021). The logistics of the short food supply chain: A literature review. Sustainable Production and Consumption, 26, 428-442. Rizou, M., Galanakis, I. M., Aldawoud, T. M., & Galanakis, C. M. (2020). Safety of foods, food supply chain and environment within the COVID-19 pandemic. Trends in Food Science & Technology, 102, 293-299. Seuring, S., & Müller, M. (2008). Core issues in sustainable supply chain management–a Delphi study. Business strategy and the environment, 17(8), 455-466. Simatupang, T. M., & Sridharan, R. (2008). Design for supply chain collaboration. Business Process Management Journal, 14(3), 401-418 Srivastava, S. K. (2007). Green supply‐chain management: a state‐of‐the‐art literature review. International Journal of Management Reviews, 9(1), 53-80. Su, C. M., Horng, D. J., Tseng, M. L., Chiu, A. S. F., Wu, K. J., & Chen, H. P. (2016). Improving sustainable supply chain management using a novel hierarchical grey-DEMATEL approach. Journal of Cleaner Production, 134, 469–481. Todorovic, V., Maslaric, M., Bojic, S., Jokic, M., Mircetic, D., & Nikolicic, S. (2018). Solutions for more sustainable distribution in the short food supply chains. Sustainability, 10(10), 1-27. Torra, V., & Narukawa, Y. (2009, August). On hesitant fuzzy sets and decision. In 2009 IEEE International Conference on Fuzzy Systems (pp. 1378-1382). IEEE. Tseng, M. L., Lin, Y. H., Tan, K., Chen, R. H., & Chen, Y. H. (2014). Using TODIM to evaluate green supply chain practices under uncertainty. Applied Mathematical Modelling, 38, 2983-2995. Wei, P. L., Huang, J. H., Tzeng, G. H., & Wu, S. I. (2010). Causal modeling of web advertising effects by improving SEM based on DEMATEL technique. International Journal of Information Technology & Decision Making, 9(5), 799-829. Wu, K. J., Liao, C. J., Tseng, M. L., & Chiu, A. S. F. (2015). Exploring decisive factors in green supply chain practices under uncertainty. International Journal of Production Economics, 159, 147-157. Yang, J., Liu, H., Xiao, F., & Wang, J. (2021). Identification of Key Drivers for Sustainable Supply-Chain Management of Fresh Food Based on Rough DEMATEL. International Journal of Information Systems and Supply Chain Management (IJISSCM), 14(2), 1-29. Zadeh, L. A. (1975). The concept of a linguistic variable and its application to approximate reasoning—I. Information Science, 8(3), 199-249. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 462 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 343 |