تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,519 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,135,528 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,241,021 |
اثر مکمل غذایی کوآنزیم Q10 بر کیفیت لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان | ||
شیلات | ||
دوره 75، شماره 3، شهریور 1401، صفحه 343-353 اصل مقاله (1.59 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2022.339346.1316 | ||
نویسندگان | ||
هاجر عسگری1؛ سید محمد علی جلالی2؛ مصطفی فغانی1؛ آذر همت زاده3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3محقق مدرسه علوم دامی و دامپزشکی دانشکده علوم، دانشگاه آدلاید، استرالیا | ||
چکیده | ||
کوآنزیم Q10 Coenzyme Q10)) به عنوان یک ترکیب آنتیاکسیدان، در زنجیره انتقال الکترون در سلولهای جانوری نقش دارد. برای بررسی اثر این آنتیاکسیدان طبیعی بر ترکیب و کیفیت لاشه ماهی، ماهیان قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن 10 گرم با پنج جیره غذایی مکمل شده با کوآنزیم Q10 در سطوح صفر، 25، 50 ، 100 و200میلیگرم در کیلوگرم جیره به مدت ۸ هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که کوآنزیم Q10سبب افزایش pH و کاهش پراکسید لاشه در روز اول نگهداری در یخچال شد (05/0p<) اما شاخص اسید تیوباربیتوریک در زمانهای مختلف نگهداری در یخچال تحت تاثیر قرار نگرفت. خواص ارگانولپتیک گوشت ماهی تحت تاثیر مکمل کوآنزیم Q10 بهبود یافت (05/0p<). تغذیه ماهی قزل آلا با سطوح مختلف کوآنزیم Q10 در جیره، کل اسیدهای چرب امگا-۳، اسید ایکوزاپنتانوئیک و دکوزاهگزانوئیک، و کل اسیدهای چرب بلند زنجیره غیراشباع با چند پیوند دوگانه لاشه ماهیها را نسبت به گروه شاهد افزایش داد. در مجموع نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مکمل غذایی کوآنزیم Q10 به مقدار ۱۰۰-۲۰۰ میلیگرم در کیلوگرم جیره، سبب بهبود کیفیت لاشه ماهی قزل آلا میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
کوآنزیم Q10؛ پراکسید؛ pH؛ ارگانولپتیک؛ اسید چرب؛ جیره | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 345 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 293 |