تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,507,219 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,771,033 |
ورود سطوح مختلف پروبیوتیک باسیلوس سوبتیلیس (Bacillus subtilis) و لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) به صورت مجزا در آب مخازن پرورشی و تاثیر آنها بر شاخصهای لاروی و فاکتورهای کیفیت آب در میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii) | ||
شیلات | ||
دوره 75، شماره 3، شهریور 1401، صفحه 329-342 اصل مقاله (1.65 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2021.317757.1225 | ||
نویسندگان | ||
یاسین دستار1؛ کامران رضایی توابع* 2؛ غلامرضا رفیعی3؛ زهره ابراهیمی4 | ||
1دانشجو دانشگاه تهران | ||
2گروه مهندسی شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
4کارشناس ارشد پژوهشی، ادارة کل شیلات استان لرستان | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف دو پروبیوتیک Bacillus subtilis وLactobacillus plantarum در یک سازگان نیمه بسته بر شاخصهای کیفی لارو و شرایط کیفی آب مخازن پرورش میگوی بزرگ آبشیرین (Macrbrachium rosenbergii) صورت گرفت. برای انجام تحقیق، مجموع تعداد 24000 لارو تازه تفریخ شدة میگوی بزرگ آبشیرین با تراکم 40 لارو در هر لیتر برای مدت یک ماه در مرکز تکثیر قصر شیرین تحت تیمار پروبیوتیکی قرار گرفتند. این آزمایش در مخازن 25 لیتری با چهار تیمار؛ تیمار اول شاهد (بدون پروبیوتیک)، تیمار دوم (cfu/g106)، تیمار سوم (cfu/g107) و تیمار چهارم (cfu/g108) با سه تکرار برای هر کدام از پروبیوتیکها بصورت مجزا طراحی گردید. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت پروبیوتیک Bacillus subtilis تا میزان 107 باکتری در هر گرم، فاکتورهای DO، ORP، TDS، LSI و LCI روند افزایش معنیداری را نشان دادند (05/0p<). اما در غلظتهای بالاتر این روند کاهش پیدا کرد. همچنین نتایج نشان داد که تراکم باکتری B. subtilis میتواند بعنوان عامل محدود کننده باشد و در غلظتهای بالاتر از 107 نتایج منفی بر فاکتورهای رشد لاروی و کیفیت آب دارد. برای پروبیوتیک Lactobacillus plantarum افزایش تعداد باکتری در تیمارها، فاکتورهای کیفیت لارو و کیفیت آب به طور معنیداری روند افزایشی نشان دادند و در تیمار 108 بهترین عملکرد پروبیوتیک L. plantarum مشاهده شد که همراه با بهبود معنیداری در فاکتورهای کیفیت لارو و کیفیت آب بود(05/0p<). بطور کلی، بر اساس نتایج به دست آمده، تنظیم غلظت 107 و 108 باکتری به ترتیب برای پروبیوتیکهای B. subtilis و L. plantarum در مخازن پرورشی میگوی بزرگ آب شیرین تاثیر مثبتب بر شاخص های رشد و کیفیت آب خواهد داشت و این مقادیر در مراکز تکثیر این میگو توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
میگوی بزرگ آبشیرین؛ پروبیوتیک؛ دوره لاروی؛ کیفیت لارو؛ کیفیت آب | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 297 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 274 |