تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,656 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,283 |
تعیین مکانهای مناسب برای ایجاد ظرفیتهای جدید تولید گوشت مرغ با هدف کاهش هزینه جابجایی این محصول در شبکه تولید و توزیع | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
دوره 54، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 305-316 اصل مقاله (1.27 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2022.333855.669102 | ||
نویسندگان | ||
مرجان طاهری صفار1؛ حبیب اله سلامی* 1؛ وحیده انصاری2؛ سید صفدر حسینی2 | ||
1گروه اقتصادکشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
2گروه اقتصادکشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
گوشت مرغ یک منبع مهم تامین پروتئین در سبد غذایی خانوارها است. لذا، برنامهریزی برای تامین مقدار کافی و به موقع این فرآورده غذایی بسیار ضروری و با اهمیت است؛ اما ساخت ظرفیتهای تولیدی جدید سرمایهگذاری زمانبر است که میبایست به صورت تدریجی و بر اساس پیشبینی تقاضا در طول زمان صورت پذیرد. هدف از این مطالعه تعیین مکانهای مناسب ساخت ظرفیتهای جدید برای تامین تقاضای این محصول در افق 1415 در کشور با هدف حداقلسازی هزینه حمل و نقل در شبکه تولید و توزیع گوشت مرغ است. برای تامین این هدف، مکانهای واحدهای پرورش مرغ با استفاده از الگوی برنامهریزی حمل و نقل باید به گونهای تعیین شود که گوشت مرغ مورد نیاز در هر شهرستان از نزدیکترین کشتارگاه تامین و مرغ زنده تولیدی مرغداریها نیز به نزدیکترین کشتارگاه ارسال شود. نتایج این مطالعه نشان میدهد، برای تامین تقاضای گوشت مرغ در افق 1415 نیاز به ایجاد ظرفیت جدید برای پرورش 113 میلیون جوجه یکروزه است. بر اساس نتایج این مطالعه، برای کمک به تکمیل زنجیره تولید گوشت مرغ و به حداقل رساندن هزینه حمل و نقل در زنجیره، ظرفیتهای جدید میبایست در 22 شهرستان در 6 استان کشور شامل استانهای خراسان رضوی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان احداث شود. این نتایج میتواند راهنمای خوبی برای سیاستگذاران و برنامهریزان بخش برای توسعه ظرفیتهای جدید تولید گوشت مرغ در کشور باشد. همچنین، مکانهای مشخص شده در این مطالعه برای توسعه مرغداریهای جدید میتواند مورد استفاده نهادهای مالی برای تامین اعتبار سرمایهگذاری در این زمینه باشد؛ بنابراین، ارزش دارد که هم برنامهریزان و هم تامینکنندگان منابع مالی به این نتایج توجه داشته باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
مکانیابی؛ الگوی حمل نقل؛ مکانیابی بهینه؛ ایران | ||
مراجع | ||
Agricultural Jihad Organization in Iran. (2020). Agricultural Statistics of 2019 (2th) edition. www.maj.ir. (In Persian) Aslam, H. B., Alarcon, P., Yaqub, T., Iqbal, M., & Häsler, B. (2020). A value chain approach to characterize the chicken sub-sector in Pakistan. Journal Frontiers in Veterinary Science, 7(3), 361-375. Baecke, E., Rogiers, G., De Cock, L., & Van Huylenbroeck, G. (2002). The supply chain and conversion to organic farming in Belgium or the story of the egg and the chicken. British Food Journal, 104(3/4/5), 163-174. Bravo, J. J., & Vidal, C. J. (2013). Freight transportation function in supply chain optimization models: A critical review of recent trends. Expert Systems with Applications, 40(17), 6742-6757. Ganji Zahraei, H. (2018). Presenting the demand model for transporting perishable goods on the country's roads and estimating it using panel data. Journal of Road Research, 25 (4), 67-74.(In Persian) Ghorbani, M. Dehghanian, S. (2003). Investigating the marketing efficiency of broiler in Khorasan province. Agricultural Sciences and Industries, 17(1), 125-134. (In Persian) Heydari, J., Zreiyan Khosro Mazrae, R., Heydari, E., Hezarkhani, B., & Karimi, R. (2019). Modeling the factors affecting on price fluctuations in the chicken meat supply Chain: A system dynamics approach. Journal of Agricultural Economics Research. 12(2). 237-262. (In Persian). Jacxsens, L., Uyttendaele, M., Devlieghere, F., Rovira, J., Gomez, S. O., & Luning, P. A. (2010). Food safety performance indicators to benchmark food safety output of food safety management systems. International Journal of Food Microbiology, 141(3), 180-187. Khatun, R., Ahmed, S., Hasan, M. A., Islam, M. S., Uddin, A. S. M. A., & Mahmud, M. S. (2016). Value chain analysis of processed poultry products (egg and meat) in some selected areas of Bangladesh. American Journal of Rural Development, 4(3), 65-70. Lubandi, C., Lwasa, S., Kugonza, D., Brian, B. M., Nadiope, G., & Okot, M. W. (2019). Analysis of indigenous chicken value chain in Uganda. African Journal of Rural Development, 3(3), 895-912. Mack, O, N. Donald, D, B. (1990). Commercial chicken production manual (4th). New York, Van Nostrand Reinhol. Mohtashami, T. (2011). Forecasting the gap between supply and demand of Iran's major agricultural products. Ph. D. Thesis. University of Tehran, Iran. (In Persian) Oguttu, J. W., McCrindle, C. M., Makita, K., & Grace, D. (2014). Investigation of the food value chain of ready-to-eat chicken and the associated risk for staphylococcal food poisoning Tshwane Metropole, South Africa. Food Control, 45, 87-94. Paluch, M, Lavaei Adriani, R.(2020). Pathology of integrated chicken meat production chains: A case study in Mazandaran province. Iranian Agricultural Economics and Development Research, 2016; 51 (3): 531-550. (In Persian) Porookani, kh. (2019). Hen Industrial Supply Chain Study in Kermanshah Province. (Determination of lost Segments, Economic Size of every segment and Projecting). M.A.Thesis. Razi University, Iran. (In Persian) Riahi daricheh, F. (2015). Investigating the structure of chicken meat transportation and supply pattern in Tehran (Case study: Tehran Municipality Fruit and Vegetable Markets Organization). M.A.Thesis .University of Tehran, Iran. (In Persian) Statistical Center of Iran (2019), General census of population and housing in 2016.www.amar.org.ir. Statistical Center of Iran (2020), household expenditure-income plan for 2019. www.amar.org.ir. (In Persian) Zanjani, A., & Karimi, S. M. (2015). Factors affecting of vertical integration of the poultry industry, Case study: Sari city. Animal Science Journal, 109(28), 163–174. (In Persian). | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 500 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 259 |