تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,500,811 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,763,870 |
بررسی اثر حفاظتی عصاره پوست انار در مهار آسیبهای اکسیداتیو ناشی از مسمومیت تجربی با کادمیوم در ماهی کپور معمولی | ||
شیلات | ||
دوره 75، شماره 1، فروردین 1401، صفحه 99-109 اصل مقاله (1.24 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2022.325900.1267 | ||
نویسندگان | ||
سیده شهربانو جعفری1؛ راهله رهباریان* 2؛ مجید رجبیان2؛ حسن رامشینی3؛ سید امیر جعفری4 | ||
1دانشجوی دکترای بیوشیمی، دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران. | ||
2استادیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تهران، ایران. | ||
3دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تهران، ایران . | ||
4کارشناس ارشد بیوشیمی، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی اثر افزایش عصاره پوست انار در جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر مهار آسیبهای اکسیداتیو ناشی از مسمومیت تجربی با کادمیوم انجام شد. در این آزمایش، ماهیان با متوسط وزن 70 گرم بصورت تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. گروه دوم کلرید کادمیوم دریافت کردند، در حالیکه گروهای سوم تا پنجم علاوه بر کادمیوم، غلظتهای مختلف (1، 2 و 4 درصد) عصاره پوست انار را نیز دریافت کرده بودند. پس از پایان دوره آزمایش شاخصهای کبدی آلانینآمینوترانسفراز، آسپارتاتآمینوترانسفراز و آلکالینفسفاتاز و کاتالاز در سرم خون نمونهها اندازهگیری شد. یافتهها نشان داد که میزان آنزیمهای فوق در گروههای تیمار شده با کلرید کادمیوم در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری دارد (05/0> p). همچنین، افزودن غلظتهای فزاینده (1، 2 و 4 درصد) عصاره انار، باعث کاهش معنیدار تمام شاخصهای کبدی در مقایسه با گروه تحت درمان با کلرید کادمیوم شده است (05/0> p). آنزیم کاتالاز در گروه تحت تیمار با کادمیوم در مقایسه با شاهد افزایش یافت. براساس یافتهها، میتوان نتیجه گرفت که افزایش عصاره پوست انار در جیره غذایی ماهی کپور معمولی میتواند تأثیرات تعدیل کنندهای بر تغییرات بیوشیمیایی آنزیمهای کبدی و کاتالاز داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
کادمیوم؛ آسیبهای اکسیداتیو؛ آنتی اکسیدانها؛ عصاره؛ انار | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 553 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 397 |