تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,191 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,555 |
تاثیر تورین بر بازده رشد و تغذیه، آنزیمهای گوارشی و ایمنی فیل ماهی (Huso huso) در دمای پایین آب | ||
شیلات | ||
دوره 75، شماره 1، فروردین 1401، صفحه 49-62 اصل مقاله (957.28 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2021.329862.1279 | ||
نویسندگان | ||
معصومه بحرکاظمی* 1؛ محبوبه اسلامی2 | ||
1استادیار گروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران. | ||
2دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران | ||
چکیده | ||
فیل ماهی از گونههای مهم رو به انقراض دریای خزر و گونه اصلی پرورشی ماهیان خاویاری در ایران محسوب میشود. لذا ایده استفاده از محرک تغذیه و رشد در دمای پایین میتواند در بهبود بازده پرورش آن مفید باشد. در این پژوهش 120 قطعه ماهی با وزن 23 ± 15/440 گرم در دمای 1 ± 10 درجه سانتیگراد به مدت 56 روز با غذایی حاوی پروتئین حیوانی (درصد پروتئین: 48 درصد)، و دارای صفر، 5، 10، و 15گرم در کیلوگرم تورین تغذیه شدند (با احتساب تورین موجود در جیره پایه، مقدار تورین کل جیرهها به ترتیب: 1/3، 3/8، 0/13، و 1/18 گرم در کیلوگرم بود). نتایج مربوط به شاخصهای رشد نشان دهنده اثر معنیدار مثبت تورین در مقایسه با گروه شاهد بود. در واقع هر سه غلظت اضافه شده توانستند بازده تغذیه و رشد را در ماهیان بهبود دهند و بیشترین درصد افزایش وزن و ضریب رشد ویژه و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 3/8 گرم تورین (تیماری که 5 گرم در کیلوگرم تورین اضافه دریافت کرد)، بهدست آمد. در شاخص وضعیت و شاخصهای کبدی و احشایی تفاوت معنیدار نبود (05/0<p). در هیچ یک از تیمارهای آزمایشی نیز تلفاتی مشاهده نشد. همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای آمیلاز، لیپاز، و پروتئاز در تیمار 3/8 گرم تورین اندازهگیری شد. با افزایش غلظت تورین در جیره، درصد چربی و خاکستر لاشه کاهش و درصد پروتئین و رطوبت آن افزایش یافت که تنها تفاوت درصد پروتئین لاشه بین تیمارها معنیدار نبود (05/0<p). غلظتهای متفاوت تورین تاثیر ناچیزی بر ایمنی غیر اختصاصی ماهی داشت. در حالی که در هیچ یک از شاخصهای فعالیت آنزیم لیزوزیم، ایمونوگلوبولین کل و کمپلمان C3 تفاوت معنیدار مشاهده نشد (05/0<p)، بیشترین میزان کمپلمان C4 در تیمار 3/8 گرم تورین اندازه گیری شد که با سایر تیمارها دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>p). لذا افزودن تورین بهعنوان محرک تغذیه و رشد به غذای فیل ماهی در دمای پایین آب میتواند بازده رشد را بهبود دهد و افزودن 5 گرم تورین به هر کیلوگرم غذای دارای پروتئین حیوانی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
فیل ماهی؛ تورین؛ آنزیم گوارشی؛ درجه حرارت پایین؛ ایمنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 349 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 282 |