تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,105,082 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,210,660 |
مروری کوتاه بر مباحث تغذیهای ماهیهای آکواریومی | ||
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک | ||
دوره 21، شماره 2 - شماره پیاپی 20، آذر 1400، صفحه 60-63 اصل مقاله (603.88 K) | ||
نوع مقاله: حیوانات خانگی | ||
نویسندگان | ||
سامان حسین آبادی* 1؛ امین کاظمی2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی گروه مهندسی علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
مقدمهای کوتاه تغذیۀ صحیح ماهیان آکواریومی یکی از اصلیترین نکات مورد توجه برای نگهداری این حیوانات زینتی و زیبا است که باید توسط افراد مرتبط با صنعت آبزیان زینتی و همچنین افرادی که از این حیوانات در منازل نگهداری میکنند به خوبی رعایت شود. بسیاری از بیماریهای شناخته شده و یا ناشناختۀ ماهیها عمدتاً در اثر سوء تغذیه و یا مصرف خوراکهای آلوده به انواع عوامل بیماریزا ایجاد میشود. منظور از سوء تغذیه، ناهنجاریهای ناشی از قرار دادن خوراک بیش از حد و آلوده، خوراکهای حاوی کمبودهای پروتئین، چربی، مواد معدنی و ویتامین و یا خوراکهایی که به دلایلی طی نگهداری طولانی مدت ارزش تغذیهای خود را از دست دادهاند، در اختیار این حیوانات است (عمادی، ۱۳۸۹). در این سری از شماره نشریه علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک، سعی شده است تا مطالبی در رابطه با مقدار و انواع تغذیۀ ماهیهای آکواریومی به اشتراک گذاشته شود که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد. میزان خوراکدهی اساساً آبزیان را باید با توجه به رفتار و نوع تغذیۀ آنها تغذیه نمود. بر اساس تجربیات پرورشدهندگان، گرسنه نگه داشتن ماهیها برای مدت زمان بسیار کم بهتر از سیرکردن بیش از حد آنها یا به عبارت بهتر خوراکدهی بیش از حد است. مصرف خوراک بالا و تغذیۀ ناسالم باعث چاقی بیش از حد، ورم روده، جمعشدن چربی دور قلب، داخل کبد، کلیهها و اطراف اندامهای داخلی بدن میگردد که این امر نهایتاً منجر به اختلال در عملکرد هر یک از ارگانهای درگیر میشود (عمادی، ۱۳۸۹). در این رابطه یک قانون عمومی وجود دارد که شامل دو اصل است: ١- خوراکدهی یکبار در روز و ۲- پرهیز از خوراکدهی با استفاده از اقلام خوراکی که مصرف آنها توسط ماهیها بیش از یک دقیقه به طول میانجامد (فاضلی، ۱۳۸۹). | ||
مراجع | ||
پیغان، ر. (1388)،" آبزی پروری برای دامپزشکان" انتشارات دانشگاه شهید چمران، چاپ دوم، اهواز، ایران. عمادی، ح. (1389)،" آکوآریوم و تکثیر و پرورش ماهی های آکواریومی آب شیرین" انتشارات علمی آبزیان، چاپ دوم، تهران، ایران. فاضلی، ز. (1389)،" راهنمای کامل آکواریم آب شیرین و شور" انتشارات فرهنگ نور ، چاپ دوم، تهران، ایران. Gatlin III, D.M. (2002). “Nutrition and Fish Health.” In: Halver, J.E. and Hardy, R.W., Eds., Fish Nutrition, No. 3, Academic Press, London, 671-702. Klontz, G. W. (1992). “Fish Medicine.” Philadelphia. 343. NRC (National Research Council) (1993). “Nutrient Requirements of Fish.” National Academy Press, Washington, DC. http://www.petzip.ir http://www.esfahanfishing.ir http://www.fishland.ir | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 165 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 121 |