تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,107,434 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,212,350 |
بررسی برهمکنش پایه و رقم سیب بر صفات کمی و کیفی میوه در شرایط آبوهوایی مشهد | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 26، دوره 24، شماره 4، دی 1401، صفحه 1421-1433 اصل مقاله (522.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2022.332244.2626 | ||
نویسندگان | ||
الهه حسینی ثانوی1؛ بهرام عابدی* 2؛ طاهره پروانه3 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. رایانامه: hosseinisanavie.elahe@alumni.um.ac.ir | ||
2نویسنده مسئول، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. رایانامه: abedy@um.ac.ir | ||
3بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، (شاهرود)، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود، ایران. رایانامه: t.parvaneh@areeo.ac.ir | ||
چکیده | ||
مطالعات زیادی در مورد تأثیر پایه و رقم بر صفات فیزیکوشیمیایی سیب صورت گرفته و نتایج تأثیرگذاری متفاوت این دو عامل را نشان دادهاند. بهمنظور ارزیابی اثر سه پایه رویشی M9، M7 و MM106 بر برخی صفات کمی و کیفی میوه سیب ارقام "گلدندلیشز" و "رددلیشز"، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی مشهد در اواخر تابستان 1400 اجرا شد. صفات کمی و کیفی میوه شامل وزن، حجم، چگالی، طول، قطر، سفتی، اسیدیته، مواد جامد محلول، محتوای فنلی، فعالیت آنتیاکسیدانی و آنتوسیانین میوه در این آزمایش اندازهگیری شد. براساس نتایج بیشترین مقدار فنل کل (9/652 میلیگرم بر گرم وزن تر) و آنتوسیانین (9/35 میلیگرم بر گرم وزن تر) در ترکیب رقم "رددلیشز" روی پایه M9 مشاهده شد. رقم "رددلیشز" بیشترین قطر (64/78 میلیمتر) و وزن میوه (9/166 گرم) را به خود اختصاص داد. بیشترین سفتی نیز در پایه M9 (64/5 کیلوگرم بر سانتیمتر مکعب) مشاهده شد. بهطورکلی، نتایج این پژوهش حاکی از تأثیر متفاوت برهمکنش پایه و رقم بر ویژگیهای موردمطالعه بود و بسته به هدف باغدار میتوان ترکیبات پیوندی گوناگونی را توصیه نمود. ارقام بر روی پایه M9و MM106 با داشتن ترکیبات فنلی و آنتوسیانین زیاد از نظر فواید سلامتی بهعنوان ترکیب پیوندی ارزشمند در شرایط آب و هوایی مشهد پیشنهاد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ سفتی؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ محتوای فنلی؛ مواد جامد محلول | ||
مراجع | ||
Abedi, B., Parvaneh, T., & Ardakani, E. (2019). Evaluation of physical properties of fruit, secondary metabolites, and browning index of Bekran red flesh apple genotype and some spring apple cultivars. Journal of Horticulture Science, 33(4). https://doi.org/10.22067/jhorts4.v33i4.72902 Al-Hinai, Y. K., & Roper, T. R. (2004). Rootstock Effects on growth, cell number, and cell size of Gala apples. Journal of the American Society for Horticultural Science, 129(1), 37-41. https://doi.org/10.21273/JASHS.129.1.0037 Andziak, J., & Tomala, K. (2004). Influence of rootstocks on mineral nutrition, fruit maturity and quality of ‘Jonagold’apples. Sodininkyste ir Darzininkyste, 23(1), 20-32. Autio, W. R., Hayden, R. A., Micke, W. C., & Brown, G. R. (1996). Rootstock affects ripening, color, and shape of' Starkspur Supreme Delicious' apples in the 1984 NC-140 cooperative planting. Fruit Varieties Journal (USA). Autio, W. R., Schupp, J. R., Embree, C. G., & Moran, R. E. (2003). Early performance of' Cortland, Macoun, McIntosh and Pioneer Mac apple trees on various rootstocks in Maine, Massachusetts, and Nova Scotia. Journal of the American Pomological Society, 57(1), 7. Boyer, J., & Liu, R. H. (2004). Apple phytochemicals and their health benefits. Nutrition Journal, 3(1), 1-15. Brown, G. R., & Wolfe, D. (1992). Rootstock affects maturity of ‘Starkspur supreme Delicious’ apple. Horticultural Science, 27(1). 76. Brand-Williams, W., Cuvelier, M. E., & Berset, C. L. W. T. (1995). Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. LWT-Food Science and Technology, 28(1), 25-30. https://doi.org/10.1016/S0023-6438(95)80008-5 Chun, I. J., Fallahi, E., Colt, W. M., Shafii, B., & Tripepi, R. R. (2002). Effects of rootstocks and microsprinkler fertigation on mineral concentrations, yield, and fruit color of 'BC-2 Fuji 'apple. Journal of the American Pomological Society, 56(1), 4. D’Abrosca, B., Pacifico, S., Cefarelli, G., Mastellone, C., & Fiorentino, A. (2007). ‘Limoncella’ apple, an Italian apple cultivar: Phenolic and flavonoid contents and antioxidant activity. Food chemistry, 104(4), 1333-1337. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.01.073 Drogoudi, P. D., & Pantelidis, G. (2011). Effects of position on canopy and harvest time on fruit physico-chemical and antioxidant properties in different apple cultivars. Scientia Horticulturae, 129(4), 752-760. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2011.05.036 Fallahi, E. (2012). Influence of rootstock and irrigation methods on water use, mineral nutrition, growth, fruit yield, and quality in ‘Gala’ apple. HortTechnology, 22(6), 731-737. https://doi.org/10.21273/HORTTECH.22.6.731 Faramarzi, S., Yadollahi, A., Barzegar, M., Sadraei, K., Pacifico, S., & Jemric, T. (2014). Comparison of Phenolic Compounds’ Content and Antioxidant Activity between Some Native Iranian Apples and Standard Cultivar 'Gala'. Journal of Agricultural Science and Technology, 16(7), 1601-1611. http://jast.modares.ac.ir/article-23-80-en.html Garcia, E., Rom, C. R., & Murphy, J. B. (2002). Comparison of phenolic content of 'liberty' apple (Malus X domestica) on various rootstocks. In I International Symposium on Rootstocks for Deciduous Fruit Tree Species, 658, 57-60. Ghorbani, E., & Bakhshi, D. (2012). Evaluation of content of chlorogenic acid, flavonoids and antioxidant potential of 13 native and foreign apple cultivars. Plant Production Technology, 3(2), 53-62. (in Persian) Ghorbani, E., & Bakhshi, D., Hajnajjari, H., Ghasemneghad, M., & Taghidoost, P. (2010). Phenolic compounds and antioxidant activity of some Iranian and imported apple cultivars in Karaj region. Journal of Horticultural Sciences, 24(1), 83-90. (in Persian) Goulao, L.F., & Oliveira, C. M. (2008). Cell wall modifications during fruit ripening: when a fruit is not the fruit. Trends Food Science & Technology, 19(1), 4-25. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2007.07.002 Hasani, G., Rezaee, R., Peirasteh, Y., & Henareh, M. (2014). Evaluation of some spur-type and standard apple cultivars in the northwestern region of Iran. International Journal of AgriScience, 4(6), 301-306. http://www.inacj.com/attachments/sect... Jadczuk, E., Pietranek, A., & Sadowski, A. (2004). Influence of rootstocks on growth, yield and fruit quality of 'Redkroft' apple trees. In VIII International Symposium on Canopy, Rootstocks and Environmental Physiology in Orchard Systems 732, 197-202. 10.17660/ActaHortic.2007.732.26 Jensen, P. J., Makalowski, I., Altman, N., Fazio, G., Praul, C., Maximova, S. N., Crassweller, R. M., Travis, J. W., & McNellis, T. W. (2010). Rootstock-regulated gene expression patterns in apple tree scions. Tree Genetics and Genomes, 6, 57-72. Kondo, S., Maeda, M., Kobayashi, S., & Honda, C. (2002). Expression of anthocyanin biosynthetic genes in Malus sylvestris L.‘Mutsu’non-red apples. Journal of Horticultural Science & Biotechnology, 77(6), 718-723. https://doi.org/10.1080/14620316.2002.11511562 Kviklys, D., Liaudanskas, M., Janulis, V., Viškelis, P., Rubinskienė, M., Lanauskas, J., & Uselis, N. (2015). Rootstock genotype determines phenol content in apple fruits. Plant, Soil and Environment, 60(5), 234-240. Kviklys, D., Liaudanskas, M., Viškelis, J., Buskienė, L., Lanauskas, J., Uselis, N., & Janulis, V. (2017). Composition and concentration of phenolic compounds of ‘Auksis’ apple grown on various rootstocks. In Proceedings of the Latvian Academy of Sciences, 71(3), 144-149. DOI:10.1515/prolas-2017-0025 Łata, B. (2008). Apple peel antioxidant status in relation to genotype, storage type and time. Scientia Horticulturae, 117(1), 45-52. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2008.03.011 Liaudanskas, M., Viškelis, P., Kviklys, D., Raudonis, R., & Janulis, V. (2015). A comparative study of phenolic content in apple fruits. International Journal of Food Properties, 18(5), 945-953. Mainla, L., Moor, U., Karp, K., & Pussa, T. (2011). The effect of genotype and rootstock on polyphenol composition of selected apple cultivars in Estonia. Zemdirbyste Agriculture, 98(1), 63-70. Markowski, J., & Plocharski, W. (2006). Determination of phenolic compounds in apples and processed apple products. Journal of fruit and ornamental plant research, 14(Suppl. 2). Milošević, T., Milošević, N., & Mladenović, J. (2018). Role of apple clonal rootstocks on yield, fruit size, nutritional value and antioxidant activity of ‘Red Chief® Camspur’cultivar. Scientia Horticulturae, 236, 214-221. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2018.03.050 Moharrami, R., Rabiei, V., Amiri, M., & Azimi, M. R. (2011). Rootstock Effects on some Charateristics of Apple cv. Delbarstival. Seed and Plant Improvement Journal, 27-1(3), 323-337. (in Persian) Parvaneh, T. (2019). Study of the rootstock effect on the anthocyanin biosynthesis and activity of Phenylalanine ammonia lyase (PAL) enzyme in plant tissues of red flesh apple. Ph.D.Dissertation. Ferdowsi university of Mashhad. Rafiee, M., Naseri, L., Bakhshi, D., & Alizadeh, A. (2012). Phenolic compounds and antioxidant activity of some Iranian and commercial apple varieties in West Azarbaijan province. Journal of Crops Improvement, 14(2), 44-54. 10.22059/jci.2013.29500. (In Persian) Rabiei, V., Heydarnajad giglou, R., & Razavi, F. (2019). Study of physicochemical and antioxidant properties of some apple cultivars in Zanjan region. Food Science and Technology, 16(92), 51-62. http://fsct.modares.ac.ir/article-7-21591-en.html. (In Persian). Shaeri, M., Rabiei, V., & Taheri, M. (2014).Rootstock and Cultivar Effects on Mineral Elements Uptake Efficiency and some Quantitative and Qualitative Characteristics of Apple cvs. Golden Delicious, Fuji and Delbarestival. Seed and Plant Production Journal, 30-2(4), 357-373. (In Persian) Sotiropoulos, T. E. (2006). Performance of the apple cultivar ‘Golden Delicious’ grafted on five rootstocks in Northern Greece: (Anbau der Apfelsorte ‘Golden Delicious’ okuliert auf fünf verschiedenen Wurzelstöcken in Nord Griechenland). Archives of Agronomy and Soil Science, 52(3), 347-352. https://doi.org/10.1080/03650340600612532 Sotiropoulos, T.E. )2008(. Performance of the apple (Malus domestica Borkh) cultivar ‘Imperial Double Red Delicious’ grafted on five rootstock. Horticultural Science, 35, 7-11. https://doi.org/10.17221/645-HORTSCI van der Sluis, A. A., Dekker, M., de Jager, A., & Jongen, W. M. (2001). Activity and concentration of polyphenolic antioxidants in apple: effect of cultivar, harvest year, and storage conditions. Journal of Agricultural and food chemistry, 49(8), 3606-3613. https://doi.org/10.1021/jf001493u Volz, R. K., & McGhie, T. K. (2011). Genetic variability in apple fruit polyphenol composition in Malus× domestica and Malus sieversii germplasm grown in New Zealand. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59(21), 11509-11521. https://doi.org/10.1021/jf202680h Westwood, M. N., Lombard, P. B., Robbins, S., & Bjornstad, H. O. (1986). Tree size and performance of young apple trees of nine cultivars on several growth controlling rootstocks. Horticultural Science, 21, 1365-1367. Wrolstad, R. E. )1976(. Color and pigment analyses in fruit products. Station bulletin 624. Corvallis, OR: Agricultural Experiment Station Oregon State University. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 400 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 197 |