تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,191 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,555 |
مقایسه پروتکلهای مختلف تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) از میوه به | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
دوره 51، شماره 3، آذر 1399، صفحه 539-549 اصل مقاله (848.4 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2020.292847.665244 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه نوشاد1؛ علی اصغری* 2؛ محسن آزادبخت3؛ عظیم قاسم نژاد4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
4دانشیارگروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
روش تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، یکی از روشهای غیرمخرب تعیین کیفیت و بلوغ میوهها است، که با پروتکلهای متفاوتی، تراکم و ساختاری که اتمهای هیدروژن در آن قرار گرفته را نشان میدهد. در تحقیق حاضر تصاویر MRI گرفته شده با این پروتکلها از بافت گوشت، بخش کوفته شده و هسته میوه بدون آفت و آفتزده "به" مقایسه و بهترین پروتکل معرفی شد. به این منظور از 18 عدد میوه "به" بارگذاری شده هنگام انبارداری، با استفاده از دو پروتکل T1 و T2 تصویربرداری تشدید مغناطیسی انجام گردید. بارگذاریهای میوه "به" در سه سطح نیروی 300، 500 و 700 نیوتن به صورت شبه استاتیکی انجام شده و سپس در دورههای 30 و 50 روزه در دمای 4 انبارداری شدند. پس از پایان هر دوره انبارداری عکسبرداری انجام شد. سپس با استفاده از نرمافزار ImageJ، تضاد تصاویر T1 و T2 از بافت سالم و کوفته شده و دانه میوههای "به" بدون آفت، آفتزده و بارگذاری شده، تعیین شد. از مقایسه این تصاویر چنین نتیجهگیری شد که دانهها و بافت سالم بدون آفت میوه "به" در تصاویر T1 از تصاویر T2واضحتر بودند، همچنین کوفتگی ناحیه بارگذاری شده در میوههای بدون آفت در تصاویر T2قابل تشخیصتر از تصاویر T1 بود. | ||
کلیدواژهها | ||
بارگذاری شبه استاتیکی؛ روش غیرمخرب؛ پروتکلهای T1 و T2؛ آفت زدگی میوه | ||
مراجع | ||
Azadbakht, M., Torshizi, M.V., Ziaratban, A. & Ghajarjazi, E. (2016). Application of artificial neural network (ANN) in predicting mechanical properties of canola stem under shear loading. Agricultural Engineering. international. 18, 413-425. Blink, E.J. (2004). Basic MRI physics. (2nd). Chen, P., McCarthy, M.J., Kim, S.-M. & Zion, B. (1996). Development of a high-speed NMR technique for sensing maturity of avocados. Transactions of the ASAE. 39, 2205–2209. Clare, S., Weiskopf, N., Sitaram, R., Josephs, O., Veit, R., Scharnowski, F., Goebel, R., Birbaumer, N., Deichmann, R., Mathiak, K. & Clare, S. (2007). Functional magnetic resonance imaging: Methods and applications. Magnetic Resonance Imaging. 25, 989–1003. Costa, R.M., Magalhães, A.S., Pereira, J.A., Andrade, P.B., Valentão, P., Carvalho, M. & Silva, B.M. (2009). Evaluation of free radical-scavenging and antihemolytic activities of quince (Cydonia oblonga) leaf: A comparative study with green tea (Camellia sinensis). Food and Chemical Toxicology. 47, 860–865. Defraeye, T., Lehmann, V., Gross, D., Holat, C., Herremans, E., Verboven, P., Verlinden, B.E. & Nicolai, B.M. (2013). Application of MRI for tissue characterisation of “Braeburn” apple. Postharvest Biology and Technology. 75, 96–105. Diels, E., Dael, M. Van, Keresztes, J., Vanmaercke, S., Verboven, P., Nicolai, B., Saeys, W., Ramon, H. & Smeets, B. (2017). Postharvest biology and technology assessment of bruise volumes in apples using X-ray computed tomography. Postharvest Biology and Technology. 128, 24–32. Gonzalez, J.J., Valle, R.C., Bobroff, S., Biasi, W. V., Mitcham, E.J. & McCarthy, M.J. (2001). Detection and monitoring of internal browning development in ‘Fuji’apples using MRI. Postharvest Biology and Technology. 22, 179–188. Haishi, T., Koizumi, H., Arai, T., Koizumi, M. & Kano, H. (2011). Rapid detection of infestation of apple fruits by the peach fruit moth, Carposina sasakii Matsumura, larvae using a 0.2-T dedicated magnetic resonance imaging apparatus. Applied Magnetic Resonance. 41, 1-18. Hernández-Sánchez, N., Hills, B.P., Barreiro, P. & Marigheto, N. )2007(. An NMR study on internal browning in pears. Postharvest Biology and Technology. 44, 260–270. Ishida, N., Naito, S. & Kano, H. (2004). Loss of moisture from harvested rice seeds on MRI. Magnetic Resonance Imaging. 22, 871–875. Létal, J., Jirák, D., Šuderlová, L. & Hájek, M. (2003). MRI “texture” analysis of MR images of apples during ripening and storage. Food Science and Technology. 36, 719–727 Mazhar, M., Joyce, D., Cowin, G., Brereton, I., Hofman, P., Collins, R. & Gupta, M. (2015). Non-destructive 1H-MRI assessment of flesh bruising in avocado (Persea americana M.) cv. Hass. Postharvest Biology and Technology. 100, 33–40. McRobbie, D.W., Moore, E.A., Graves, M.J. & Prince, M.R. (2017). MRI from picture to proton. Cambridge university press. Musse, M., Quellec, S., Devaux, M.-F., Cambert, M., Lahaye, M. & Mariette, F. (2009). An investigation of the structural aspects of the tomato fruit by means of quantitative nuclear magnetic resonance imaging. Magnetic Resonance Imaging. 27, 709–719. Patel, N., Rathod, B., Shah, V. & Mahajan, A. (2011). Cydonia vulgaris Pers.: A review on diversity, cultivation, chemistry and utilization. Journal of Pharmaceutical Sciences Letters. 3, 51–61. Radjabi, G. (1989). Insects attacking rosaceous fruit trees in Iran. Vol. III. Publication of Plant Pest & Diseases Research Institute. (In Farsi) Razavi, M.S., Asghari, A., Azadbakh, M. & Shamsabadi, H.A. (2018). Analyzing the pear bruised volume after static loading by Magnetic Resonance Imaging (MRI). Scientia Horticulturae. 229, 33–39. Sanches, J., Biscegli, C.I., Durigan, J.F., Simões, M.L. & Silva, W.T.L. (2003). Diagnosis of mechanical injuries in avocados by Magnetic Resonance Imaging. Proceedings V World Avocado Congress. 695–700. Slaughter, D.C. (2009). Nondestructive maturity assessment methods for mango : A review of literature and identification of future research needs. Agricultural and Biological Engineering. 1–18. Srivastava, R.K., Talluri, S., Beebi, S.K. & Kumar, B.R. (2018). Magnetic resonance imaging for quality evaluation of fruits: a review. Food Analytical Methods. 11, 2943–2960. Thayyil, S., De Vita, E., Sebire, N.J., Bainbridge, A., Thomas, D., Gunny, R., Chong, K., Lythgoe, M.F., Golay, X. & Robertson, N.J. (2012). Post-mortem cerebral magnetic resonance imaging T1 and T2 in fetuses, newborns and infants. European Journal of Radiology. 81, e232–e238. Thomas, M., Guillemin, F., Guillon, F. & Thibault, J.F. (2003). Pectins in the fruits of Japanese quince (Chaenomeles japonica). Carbohydrate Polymers. 53, 361–372.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 483 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 357 |