تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,103,703 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,209,889 |
بررسی الگوی مصرف انرژی، آنالیز حساسیت و عملکرد اقتصادی تولید آلوی بخارا در شهرستان خوانسار | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 3، دوره 51، شماره 2، تیر 1399، صفحه 263-272 اصل مقاله (895.11 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2020.278816.665175 | ||
نویسندگان | ||
گل محمد خوب بخت1؛ اسداله اکرم* 2 | ||
1استادیار، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران | ||
2دانشیار،گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش تعیین الگوی مصرف انرژی و بررسی رابطه بین انرژی ورودی و عملکرد، هزینهها و درآمد برای تولید آلو در شهرستان خوانسار میباشد. در این تحقیق، اطلاعات مورد نیاز به وسیله پرسشنامه و مصاحبه حضوری با باغ داران جمع آوری شد. نهادههای مورد بررسی شامل نیروی کارگری، ماشین، سوخت دیزل، کودهای شیمیایی و آلی، آب آبیاری و الکتریسیته بودند. برای بررسی اثر انرژیهای ورودی بر عملکرد، از مدل کاب داگلاس و تحلیل حساسیت استفاده شد. در این تحقیق کل انرژی مصرفی برای تولید محصول آلو 19/56721 مگا ژول در هکتار بهدست آمد و نهاده برق با 25/66 درصد، پرمصرف ترین نهاده در تولید آلو بود. سهم انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید این محصول 36/3 درصد بود. نتایج حاصل از تابع کاب داگلاس نشان داد که انرژی نهادههای نیروی انسانی، برق و کود شیمیایی تاثیر معنیداری بر روی عملکرد داشتند. همچنین نتایج حاصل از تحلیل حساسیت نشان داد که از بین انرژیهای ورودی، انرژی نیروی انسانی بیشترین مقدار بهرهوری فیزیکی حاشیهای (MPP) را به خود اختصاص داد، همچنین انرژی نیروی انسانی بیشترین اثر (87/0) در مقایسه با سایر منابع در تولید آلو داشت. بازده انرژی برای تولید آلو 46/0 بهدست آمد و نیروی کارگری با 75/70 درصد، بیشترین هزینه تولید را به خود اختصاص داد. همچنین نسبت فایده به هزینه در تولید محصولات آلو، 9/1 بهدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی ورودی؛ کاب داگلاس؛ بازده انرژی؛ هزینه | ||
مراجع | ||
Acaroglu, M. (1998). Energy from biomass, and applications, Graduate school of natural and applied sciences. University of Selcuk; Textbook. Anonymous,(2015). http://nabie.blog.ir Banaeian, N. and Zangeneh, M. (2011). Modelling energy flow and economic analysis for walnut production in Iran. Research Journal of Applied Sciences, Engineering and Technology, 3(3), 194-201. Emadi, B., Nikkhah, A., Khojastehpour, M. and Payman, S.H. (2015). Effect of farm size on energy consumption and input costs of peanut production in Guilan province, Iran. Agricultural Machinery, 5 (1), 217-227. Gundogmus, E. (2006). Energy use on organic farming: A comparative analysis on organic versus conventional apricot production on small holding in Turkey. Energy Conversion and Management, 47: 3351-335. Kitani, O. (1999). CIGR handbook of agricultural engineering, Volume 5: Energy and biomass engineering. ASAE Publications, St Joseph, MI Kizilaslan, H. (2009). Input-output energy analysis of cherries production in Tokat Province of Turkey. Applied Energy 86, 1354-1358 Mani, I., Kumar, P., Panwar, J.S. and Kant, K., (2007). Variation in energy consumption in production of wheat-maize with varying altitudes in hilly regions of Himachal Pradesh, India. Energy, 32, 2336-2339. Mansour Far, K. 1997. Statistical Methods. Tehran University Press. (In Farsi). Mohammadshirazi, A., Akram, A., Rafiee, S., Mousavi Avval, S.H. and Bagheri, E. (2012). An analysis of energy use and relation between energy inputs and yield in tangerine production. Renewable and Sustainable Energy Reviews 16, 4515–4521. Moore, S.R. (2010). Energy efficiency in small-scale biointensive organic onion production in Pennsylvania, USA. Renewable Agriculture and Food Systems, 25, 181-188 Mohammadi, A., Rafiee, Sh., Mohtasebi., Rafiee, H. (2010). Energy inputs – yield relationship and cost analysis of kiwifruit production in Iran. Renewable Energy, 35, 1071-1075. Nikkhah, A., Emadi, B., Shabanian, F. and Hamzeh-Kalkenari, H., (2014). Energy sensitivity analysis and greenhouse gas emissions for tea production in guilan province, Iran. Agroecology. 6 , 622-633. Ozkan, B., Akcaoz, H. and Karadeniz, F. (2004). Energy requirement and economic analysis of citrus production in Turkey. Energy Conversion and Management, 45, 1821-1830 Ozkan, B., Ceylan, R. F. and Kizilay, H. (2011). Comparison of energy inputs in glasshouse double crop (fall and summer crops) tomato production. Renewable Energy, 36: 1639-1644. Pimentel, D., (1999). Energy inputs in production agriculture, In: R.C. Fluck (Ed), Energy in Farm Production, Elsevier, Amsterdam, 13 - 29. Royan, M., Khojastehpour, M., Emadi, B.and Ghasemi Mobtakr, H., (2012). Investigation of energy inputs for peach production using sensitivity analysis in Iran. Energy Conversion and Management. 64, 441-446. Safa, M. and Tabatabaeefar, A., (2002). Energy consumption in wheat production in irrigated and dry land farming. In: Proc. Intl. Agric. Eng. Conf., Wuxi, China, November, 28-30. Samavatian, N. (2009). Study on the Mechanization of Garlic Production Case Study: Hamedan and Bahar in Hamedan Province. Master's thesis of Tehran University. (In Farsi). Shaghozayi, S. and Nadi, F., (2015). Energy modeling of plum production in Golestan province. Iranian journal of Biosystem Engineering. 47, 541- 549. Singh, J.M. (2002). On farm energy use pattern in different cropping systems in Haryana, India. Germany: Master of Science, International Institute of Management,University of Flensburg. Singh, S. and Mittal, J.P. (1992). Energy in production agriculture. Mittal Publications | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 300 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 331 |