تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,509 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,128,517 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,235,953 |
ارزیابی ویژگیهای بیوشیمیایی و حسی برخی ژنوتیپهای امیدبخش زیتون کنسروی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
دوره 51، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 139-151 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.254821.1428 | ||
نویسندگان | ||
یوسف رضائی کلج* 1؛ علی اصغر زینانلو2؛ سید مهیار طاوسی3؛ معصومه عمادپور4 | ||
1پژوهشگر پسادکتری، پژوهشکده میوههای معتدله و سردسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، کرج، ایران | ||
2دانشیار، پژوهشکده میوههای معتدله و سردسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، کرج، ایران | ||
3کارشناس آزمایشگاه، پژوهشکده میوههای معتدله و سردسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، کرج، ایران | ||
4استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
در این پروژه قابلیت فرآوری و کیفیت زیتون کنسروی سبز در دوره عمر قفسهای با استفاده از 6 رقم و 5 ژنوتیپ انتخابی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نمونهها پس از برداشت و شستوشو، بهوسیله محلول سودسوزآور (2 درصد) تلخی زدایی شدند. سپس میوهها به منظور انجام تخمیر و انبارمانی در محلول آب و نمک قرارداده شدند. در طول دوره تخمیر و انبارمانی، اندازهگیری صفاتی همچون درصد خاکستر میوه، گلوکز، اسیدهای چرب، اسیدیته و pH، عناصر معدنی میوه و خواص حسی صورت گرفت. در زمان برداشت، رقمهای دیره، تخم کبکی و ژنوتیپKH15 به ترتیب دارای بیشترین وزن میوه نسبت به سایر رقمها و ژنوتیپ ها بودهاند. در طول دوره فرآوری و انبارمانی مقدار سدیم گوشت میوه، نسبت به زمان برداشت دارای روند افزایشی، ولی مقدار کلسیم و پتاسیم کاهش یافت. هرچند مقدار تغییرات اسیدیته میوهدر این دوره، دارای روند مشخصی نبود. مطابق با ارزیابی حسی، بهترتیب زیتونهای رقم زرد، QG18، GW1، دیره، مشکات، مانزانیلا،TMN2و BN5با کسب امتیاز بالا از نظر پذیرش کلی میوه در بین داوران (بین 5/7 – 9) در یک گروه آماری واقع شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
تخمیر؛ رقم؛ زیتون کنسروی؛ خواص حسی؛ ویژگیهای بیوشیمیایی | ||
مراجع | ||
10. Homapour, M., Hamedi, M., Moslehishad, M. & Safafar, H. (2014). Physical and chemical properties of olive oil extracted from olive cultivars grown in Shiraz and Kazeroon. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology, 9 (1), 121-130. (in Farsi) 11. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (2011). Olive oil-specifications and test methods. ISIRI no. 1446 3rd. revision, Karaj: ISIRI. (in Farsi) 12. International Olive Oil Council: World table olive figures. Retrieved January 12, 2018, from: http: www.internationaloliveoil.org.estaticos.view.132-world-table-olive-figures. Accessed 18 May 2016. 13. Kiritsakis, A. K. (1998). Olive Oil, From the Tree to the Table. Second Edition, Food and Nutrition Press, Inc. Trumbull, Connecticut 06611 USA. 14. Mackvandi, M., Shahpory, S. & Ramin, A.A. (2013). Effect of 1-methylecyclopropen (1-MCP) and calcium chloride (CaCl2) on increasing storage longevity in mature-green “Mission” olives. Journal of Horticultural Science, 27, 488-494. (in Farsi) 15. Marsilio, V., Campestre, C., Lanza, B. & Angelis, M. )2001(. Sugarand polyol compositions of some European olive fruit varieties (Olea europea L.) suitable for table olive purposes. Food Chemistry, 72, 485-490. 16. Marsilio, V., Seghetti, L., Iannucci, E., Russi, F., Lanza, B. & Felicioni, M. (2005). Use of lactic acid bacteria starter culture during green olive (Olea europaea cv L. cv Ascolana tenera) processing. Journal of the Science of Food and Agriculture, 85 (7), 1084-1090. 17. Mickelbart, M.V. & James, D. )2003(. Development a dry matter maturity index for olive (Olea europaea L.). New Zealand Journal of Crop and Hoticulture Science, 31, 267-276. 18. Morales, Sillero A., Jimenez, R., Fernandez, J.E., Troncoso, A. & Rejano, L. (2008(. Effect of fertigation on the ‘Manzanilla de Sevilla’ table olive quality before and after ‘‘Spanish-style’’ green processing. HortScience, 43(1), 153-158. 19. Nikzad, N., Sahari, M., Ghavami, M., Piravi, Z., Hoseini, S., Safavar, H. & Bolandnazar, S. (2013). Physico-chemical properties and nutritional indexes of cultivars during table olive processing. Journal of Food Science and Technology, 39, 31-41. (in Farsi) 20. Ozdemir, Y. & Kurultay, S. (2016). Physical and chemical characteristics of crossed olives and their convenience to green table olive fermentation by using Lactobacillus Plantarum as a starter culture. Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies, 20, 154-161. 21. Panagou, E.Z., Tassou, C.C. & Katsaboxakis, K.Z. (2002). Microbiological, physicochemical and organoleptic changes in dry salted olives of Thassos variety stored under different modified atmospheres at 4 and 20°C. International Journal of Food Science & Technology, 7, 635-641. 22. Pannelli, G., Rosati, A., Pandolfi, S., Padula, G., Mennone, C., Giordani E. & Bellini, E. (2006). Field evaluation of olive selections derived from a breeding program. In: Proceedings of 2nd International Conference of “Biotechnology and Quality of Olive Tree Products Around the Mediterranean Basin”, 5-10 November, Mazara del Vallo, 1, 95-102. 23. Piga, A., Gambella, F., Vacca, V. & Agabbio, M. (2001). Response of three Sardinian olive cultivars to processing by the Greek style. Italian Journal of Food Science, 13, 29-40. 24. Piravi Vanak, Z. (2009(. Comprehensive Method of Identifying the Foreign Oils inTypes of Olive Oil. Ph.D. Thesis. Islamic Azad University. Science and Research Branch of Tehran, Iran. (in Farsi) 25. Savaş, E. & Uylaşer, V. (2013). Quality improvement of green table olive cv. ‘Domat’ (Olea europaea L.) grown in Turkey using different de-bittering methods. Notulae Botanicae Horti Agrotanici Cluj-Napoca, 41(1), 269-275. 26. Soltani, S., Seifi, E., Ghasemnejad, A. & Fereidooni, H. (2017). The study of some native and exotic olive cultivars and genotypes in terms of morphological diversity, oil quality and fatty acid composition. Journal of Plant Production, 23 (2), 1-22. (in Farsi) 27. Ünal, K. & Nergiz, C. (2003). The effect of table olive preparing methods and storage on the composition and nutritive value of olives. Grasas Aceites, 54, 71-76. 28. Yildirim, G. (2009(. Effect of storage time on olive oilquality. M.Sc.thesis, İZMİR University, Turkey: 29. Zeinanloo, A.A., Arji, I., Taslimpour, M.R., Ramazani Malak Roodi, M. & Azimi, M. (2013). Effect of cultivar and climatic conditions on olive (Olea europaea L.) oil fatty acid composition. Iranian Journal of Horticultural Science, 26(2), 232-242. (in Farsi) 30. Zeinanloo, A.A. & Zeinaloo, A.A. (2014). Olive oil and its health benefits. Qazvin University of Medical Sciences Press. Pp: 15. (in Farsi) 31. Vamvoukas, D., Stefanoudakis–Katzourakis E., Loupasakis-Androulakis, M. & Kiritsakis, A. (1980). Results from chemical analysis and determinations of the main cultivars and styles of Greek table olives. In Proceedings of the 3rd International Congress on the biological value of Olive Oil. Chania, Crete, pp. 21-541. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 524 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 298 |