تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,884 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,076 |
تأثیر افزودن ویتامینB3 در یک سازگان توأم ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) و گیاه کاهو (Lactuca sativa) و بررسی عملکردی رشد گیاه و ماهی | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 2، تیر 1399، صفحه 163-174 اصل مقاله (1.36 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.300760.1159 | ||
نویسندگان | ||
عرفان سلمرودی1؛ غلامرضا رفیعی* 2؛ احسان هاشمی3؛ کامران رضایی توابع4 | ||
1پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - گروه شیلات | ||
2استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه شیلات | ||
4کروه آموزشی شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، شهر کرج | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر افزودن ویتامین B3 به غذادهی و تاثیر آن بر شاخص های رشد در تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) و گیاه کاهو (Lactuca sativa)، در یک سازگان توأم ماهی و گیاه ، تعداد 240 قطعه ماهی تیلاپیای نیل با میانگین وزنی 25/1± 12 گرمی و 240 عدد نشا کاهو به صورت کاملاً تصادفی به 12 واحد آزمایشی وارد شدند. تیمارها تحت تأثیر 20، 40، و 60 میلیگرم ویتامین B3در کیلوگرم غذای خشک به مدت 60 روز قرار گرفتند. شاخص های رشد ماهی تغییر معنیداری را در بین تیمارها نشان نداد (05/0P≥). شاخص های رشد گیاه از قبیل طول نهایی برگ و عرض نهایی برگ تفاوت معنیداری را در بین تیمار ها نشان دادند (05/0P<) ولی در طول نهایی بوته، وزن تر بوته، وزن خشک بوته، وزن تر ریشه و وزن خشک ریشه تفاوت معنی دار مشاهده نگردید (05/0P≥). اندازهگیری شاخص های بیوشیمیایی خون ماهی نیز نشان داد با افزایش سطح 60 میلیگرم ویتامین B3در هرکیلوگرم غذای خشک، میزان پروتئین کل، گلوکز و تریگلیسیرید افزایش یافت (05/0P<) ولی محتوئ کورتیزول، آلکالین فسفاتاز و آسپارتات آمینوترانسفراز سرم خون ماهی فاقد تفاوت معنی دار بود (05/0P≥). نتایج این آزمایش نشان داد با افزودن 40 تا 60 میلیگرم ویتامین B3 به غذا، فاکتورهای استرسی خون ماهی تغییر میکند و همچنین رشد ماهی و کاهو افزایش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
ویتامین B3؛ گیاه کاهو؛ ماهی تیلاپیا؛ ماهی آب شیرین؛ آکواپونیک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 494 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 337 |