تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,102,782 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,209,152 |
نقش عصارۀ برگ زیتون و نانوذرات در ساختار پوشش پلیاکریلات بر ویژگیهای سطحی چوب تیمار گرماییشده در طی هوازدگی طبیعی | ||
نشریه جنگل و فرآورده های چوب | ||
دوره 73، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 1-12 اصل مقاله (1.19 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfwp.2020.294318.1049 | ||
نویسندگان | ||
زهرا نوروزی1؛ بهبود محبی* 2؛ مرتضی ابراهیمی3؛ مارکو پتریچ4 | ||
1دانشجوی دکتری فراوردههای چندسازۀ چوب، دانشکدۀ منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
2دانشیار گروه علوم چوب و کاغذ، دانشکدۀ منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
3دانشیار گروه رنگ و پوشش، دانشکدۀ مهندسی پلیمر و رنگ، دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران | ||
4استاد گروه صنایع چوب و تکنولوژی، دانشکدۀ بیوتکنولوژی، دانشگاه لیوبلیانا، لیوبلیانا، اسلوونی | ||
چکیده | ||
پوششهای شفاف مانند پلیاکریلات در محیط بیرون بهطور معمول عمر کوتاهی دارند، زیرا پرتوهای خورشید از آنها عبور میکنند و موجب تخریب سطح چوب میشوند. این پدیده را میتوان با استفاده از جاذبهای نور فرابنفش مناسب در ساختار پوشش کاهش داد. به همین منظور، در این پژوهش تأثیر عصارۀ برگ زیتون در ترکیب با نانوذرات TiO2 و ZnO بر ویژگیهای سطحی چوب تیمار گرمایی پوششدادهشده با پلیاکریلات طی هوازدگی طبیعی بررسی شد. در نهایت بر روی هر نمونه، شاخصهای ارزیابی مانند تغییر رنگ، زاویۀ تماس، زبری سطح و رشد میکروارگانیسمها توسط میکروسکوپ Dino lite اندازهگیری شد. نتایج نشان دادند که تغییرات رنگ در چوب تیمار گرمایی پوششدهیشده در مقایسه با چوب پوششدهینشده اندک بود. همچنین زبری سطح طی هوازدگی در همۀ نمونهها افزایش یافت. بیشترین زبری سطح در نمونههای پوششدهینشده مشاهده شد. اندازهگیری زاویۀ تماس بیانکنندۀ ویژگی آبگریزی چوب تیمار گرمایی پوششدادهشده با پلیاکریلات بهتنهایی یا ترکیبشده با افزودنیها در طی شش ماه هوازدگی طبیعی بود. با توجه به نتایج تغییر رنگ و بررسی میکروسکوپی میتوان بیان کرد که عصارۀ برگ زیتون بهدلیل ویژگی آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی آن در ترکیب با نانوذرات اکسید روی کمترین تغییر رنگ و رشد میکروارگانیسم را نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
پلیاکریلات؛ چوب تیمار گرمایی؛ عصارۀ برگ زیتون؛ نانودیاکسید تیتانیوم؛ نانواکسید روی؛ هوازدگی طبیعی | ||
مراجع | ||
[1]. Temiz, A., Yildiz,U., Aydin, I., Eikenes, M., Alfredsen, G., Çolakoglü, G. (2005). Surface roughness and color characteristics of wood treated with preservatives after accelerated weathering test. Journal of Applied Surface Science, 250: 35-42. [2]. George, B., Suttie, E., Merlin, A., Deglise, X. (2005). Photo degradation and photostabilisation of wood the state of the art. Polymer Degradation and Stability, 88: 268-274. [3]. Dawson, B.S.W., Singh, A.P., Kroese, H.W., Schwitzer, M.A. S., Gallagher, S.J., Riddiough, S. Wu. (2008). Enhancing exterior performance of clear coatings through photostabilisation of wooden surfaces. Part 2: coating and weathering performance. Journal of Coatings Technology and Research, 5: 207–219. [4]. Evans, P.D., Hasse, J.G., Shakri, A., Seman, B.M., Kiguchi, M. (2015). The search for durable exterior clear coatings for wood. Journal of Coatings, 5: 830-864. [5]. Schuh, A.E. Theuerer, H.C. (1937). Effect of film thickness on physical properties and exposure behavior. Industrial and Engineering Chemistry, 29: 182-189. [6]. Aloui, F., Ahajji, A., Irmouli, Y., George, B., Charrier, B., Merlin, A. (2007). Inorganic UV absorbers for the photostabilisation of wood-clear coating systems: comparison with organic UV absorbers. Applied Surface Science, 253: 3737–3745. [7]. Hill, C.A.S. (2006). Wood modification: chemical, thermal and other processes, Belgium. [8]. Cao, Y., Jiang, J., Lu, J., Huang, R., Jiang, J.I., Wu, Y. (2012). Color change of chinese fir through steam-heat treatment. BioResources, 7 (3):2809-2819. [9]. Miklečic, J., Lučic Blagojevič, S., Petrič, M., Jirouš-Rajkovi, V. (2015). Influence of TiO2 and ZnO nanoparticles on properties of waterborne polyacrylate coating exposed to outdoor conditions. Progress in Organic Coatings, 89: 67-74. [10]. Militz, H., (2002). Thermal treatment of wood. In: European Process and Their Background, the International Research Group on Wood Preservation. IRG:/WP 02-40241, Cardiff, Wales. [11]. Sow, C., Riedl, B., Blanchet, P. (2010). UV-waterborne polyurethane-acrylate nano composite coatings containing alumina and silica nanoparticles for wood: mechanical, optical, and thermal properties assessment. Journal of Coat Technology Research, 8: 211–221. [12]. Standard Practice for Atmospheric Environmental Exposure Testing of Nonmetallic Materials, Annual Book of ASTM Standard, G7-97, 2003. [13]. Standard Practice for Calculation of Color Tolerances and Color Differences from Instrumentally Measured Color Coordinates, Annual Book of ASTM Standard, D2224-02, 2016 [14].Standard Test Method for Evaluating Degree of Surface Disfigurement of Paint Films by Microbial (Fungal or Algal) Growth or Soil and Dirt Accumulation.Annual Book of ASTM Standard, D3274-95. [15]. Saha, S. Kocaefe, D. Boluk, Y. Pichette, A. (2011). Enhancing exterior durability of Jack Pine by photo-stabilization of acrylic polyurethane coating using bark extract. Part 1: Effect of UV on color change and ATR–FT-IR analysis. Progress in Organic Coatings, 70: 376-382. [16]. Yildiz, S., Yildiz, U., Cafer, T., Eylem, D. (2011). The effects of natural weathering on the properties of heat-treated alder wood. Journal of Bio resources, 6: 2504- 2521. [17]. Pandey, K. K., Srinivas, K. (2015). Performance of polyurethane coatings on acetylated and benzoylated rubber wood. European Journal Wood Product, 73: 111-120. [18]. Saha, S., Kocaefea, D., Boluk, Y., Pichettea, A. (2013). Surface degradation of CeO2 stabilized acrylic polyurethane coated thermally treated jack pine during accelerated weathering. Applied Surface Science, 276: 86-94. [19]. Shi, L. E., Li, Z. H., Zheng, W., Zhao,Y. F., Jin, Y. F., Tang, Z.-X. (2014). Synthesis, antibacterial activity, antibacterial mechanism and food applications of ZnO nanoparticles. Food Additives and Contaminates, 31: 173-186. [20]. Korukluoglu, M., Sahan, Y., Yigit, A. (2008). Antifungal properties of olive leaf extracts and their phenolic compounds. Journal of Food. Safety, 28: 76-87. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 532 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 328 |