تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,508 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,128,430 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,235,907 |
ارزیابی برخی ویژگیهای پومولوژیک و بیوشیمیایی ارقام ملسترش و یوسفخانی انار در پاسخ به محلولپاشی کائولین | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 12، دوره 22، شماره 3، مهر 1399، صفحه 487-498 اصل مقاله (945.21 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2020.293836.2311 | ||
نویسندگان | ||
سید مرتضی زاهدی* 1؛ رحمت اله غلامی2؛ مهدیه کریمی3؛ حجت الله غلامی4 | ||
1استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران. | ||
2استادیار، بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران. | ||
3کارشناس، بخش باغبانی، سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، خنداب، ایران. | ||
4دانشآموخته کارشناسیارشد، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران. | ||
چکیده | ||
آفتابسوختگی یکی از عوامل مهم محدودکننده تولید انار بهویژه در مناطق با تابستان گرم میباشد و ازآنجاکه کاربرد برونزای کائولین میتواند موجب افزایش تحمل به برخی تنشهای محیطی از طریق بهبود مسیرهای متابولیک و افزایش فتوسنتز خالص شود، در این پژوهش اثر محلولپاشی کائولین بر برخی ویژگیهای پومولوژیک و بیوشیمیایی ارقام تجاری انار در منطقه ریجاب واقع در غرب استان کرمانشاه بهصورت آزمایش فاکتوریل شامل سه غلظت کائولین (صفر (آب مقطر)، سه و شش درصد) و دو رقم انار (ملس ترش و یوسفخانی) بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی و سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در هر دو رقم تیمار کائولین در غلظت شش درصد سبب بهبود وزن میوه، طول و عرض آریل و میوه، وزن صد آریل و عملکرد گردید. همچنین میوههای درختان انار هر دو رقم با تیمار کائولین در هر دو غلظت، بهویژه در غلظت شش درصد افزایش مواد جامد محلول، درصد آب میوه و فنل کل را نشان دادند. با وجود عکسالعملهای متفاوت مورفولوژیک و بیوشیمیایی در دو رقم میتوان با توجه به هدف و شرایط مختلف، از یکی از این رقم استفاده کرد. همچنین تیمار کائولین در غلظت بالا، آفتابسوختگی و ترکخوردگی میوههای انار را در هر دو رقم موردمطالعه به حداقل رساند و عملکرد در هکتار را افزایش داد که این تیمار میتواند بهعنوان یک روش مناسب برای کاهش نابسامانیهای فیزیولوژیک در مناطق پرورش انار از جمله منطقه ریجاب معرفی و مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
آفتاب سوختگی؛ دمای بالا؛ عملکرد؛ فنل کل؛ ملس ترش؛ منطقه ریجاب | ||
مراجع | ||
Abd El-Rhman, I. E. (2010). Physiological studies on cracking phenomena of Pomegranates. Journal of Applied Sciences Research, 6(6), 696-703. Abou El-Wafa, M. (2015). Effect of some treatments on reducing sunburn in wonderful pomegranate fruit trees. Egypt Journal of Horticulture, 42(2), 795-806. DOI: 10.21608/ejoh.2015.1332. Aly, M., El-Megeed, N. A., & Awad, R. M. (2010). Reflective particle films affected on, sunburn, yield, mineral composition and fruit maturity of ‘Anna’ apple (Malus domestica) trees. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences, 6, 84-92. AOAC, Association Official Analytical Chemists. (2005). Official methods of analysis. 18th edn. Washington. DC. USA. Denaxa, N. K., Roussos, P. A., Damvakaris, T., & Stournaras, V. (2012). Comparative effects of exogenous glycine betaine, kaolin clay particles and Ambiol on photosynthesis, leaf sclerophylly indexes and heat load of olive cv. Chondrolia Chalkidikis under drought. Scientia Horticulturae, 137, 87-94. DOI: 10.1016/j.scienta.2012.01.012. Dinis, L. T., Bernardo, S., Conde, A., Pimentel, D., Ferreira, H., Felix, L., Geros, H., Correia, C. M., & Moutinho-Pereira, J. (2016). Kaolin exogenous application boosts antioxidant capacity and phenolic content in berries and leaves of grapevine under summer stress. Journal of Plant Physiology, 191, 45–53. DOI: 10.1016/j.jplph.2015.12.005. Dinis, L. T., Malheiro, A. C., Luzio, A., Fraga, H., Ferreira, H., Gonçalves I., Pinto G., Correia C. M., & Moutinho-Pereira, J. (2018). Improvement of grapevine physiology and yield under summer stress by kaolin-foliar application: water relations, photosynthesis and oxidative damage. Photosynthetica, 56, 641. DOI: 10.1007/s11099-017-0714-3. Faissal, F. A., Mokhtar, M. S., & Ahmed, M. K. (2011). Protecting crimson seedless grapevines growing in hot climates from sunburn. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences, 7 (1), 135-141. FAO. (2017). FAO Land and plant nutrition management service. http:/ www.fao.org/. Farazmand, H. (2012). Effect of processed kaolin on sunburn on pomegranate fruits. Pests and plant diseases, 80(2), 173- 184. (In Persian). Fawole, O. A., & Opara, L. U. (2013). Changes in physical properties, chemical and elemental composition and antioxidant capacity of pomegranate (cv. Ruby) fruit at five maturity stages. Scientia Horticulturae, 150, 37–46. DOI: 10.1016/j.scienta.2012.10.026. Ghanbarpour, E., Rezaei, M., & Lawson, S. (2019). Reduction of cracking in pomegranate fruit after foliar application of humic acid, calcium-boron and kaolin during water stress. Erwerbs-Obstbau, 61, 29. DOI: 10.1007/s10341-018-0386-6. Giusti, M. M., & Wrolstad, R. E. (2001). Characterization and measurement of anthocyanins by UV–visible spectroscopy. In: Wrolstad, R. E., & Schwartz, S. J. (Eds.), Current protocols in food analytical chemistry, John Wiley and Sons, New York. Glenn, D. M. (2010). Canopy gas exchange and water use efficiency of 'Empire' apple in response to particle film, irrigation, and microclimatic factors. Journal of the American Society for Horticultural Science, 135(1), 25–32. DOI: 10.21273/JASHS.135.1.25. Glenn, D. M., Prado, E., Erez, A., McFerson, J., & Puterka, G. J. (2002). A reflective, processed kaolin particle film affects fruit temperature, radiation reflection, and solar injury in apple. Journal of the American Society for Horticultural Science, 127(2), 188-193. DOI: 10.21273/JASHS.127.2.188. Hegazi, A., Samra, N. R., El-Baz, E. E. T., Bahan Khalil, M., & Gawish, M. S. (2014). Improving fruit quality of manfaloty and wonderfull pomegranates by using bagging and some spray treatments with gibberellic acid, calcium chloride and kaolin. Journal of Plant Production, 5(5), 779-792. DOI: 10.21608/jpp.2014.55421. Hmid, I., Elothmani, D., Hanine, H., Oukabli, A., & Mehinagic, E. (2017). Comparative study of phenolic compounds and their antioxidant attributes of eighteen pomegranate (Punica granatum L.) cultivars grown in Morocco- Review. Arabian Journal of Chemistry, 10(2), 2675-2684. DOI: 10.1016/j.arabjc.2013.10.011. Jalili Moghaddam, Z. (2015). Comprehensive pomegranate guide. Agricultural Education and Promotion Press. Tehran, Iran. pp. 22-72. (In Persian) Kavand, M., Arzani, K., Barzegar, M., & Mirlatifi, M. (2016). Effects of sunscreen, kaolin application, fruit thinning and supplementary irrigation on the aril browning disorder of Pomegranate cv. “Malase Torshe Saveh”. Journal of seed and seedling Improvement, 33(1), 85-112. (In Persian). DOI: 10.22092/SPPJ.2017.113760. Lal, N., & Sahu, N. (2017). Management strategies of sunburn in fruit crops-A Review. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences, 6(6), 1126-1138. DOI: 10.20546/ijcmas.2017.606.131. Meighani, H Ghasemnezhad M, & Bakhshi D. (2015). Effect of kaolin on the sunburn damage and qualitative characteristics of pomegranate fruit cv. Malas-e-Torsh-e-Saveh. Iranian Journal of Horticultural Science (IJHS), 47(3), 491-499. (In Persian) Melgarejo, P., Martínez, J. J., Hernández, F. A., Martínez –Font, R., Barrows, P., & Erez, A. (2004). Kaolin treatment to reduce pomegranate sunburn. Scientia Horticulture, 100, 349-353. DOI: 10.1016/j.scienta.2003.09.006. Mousavinejad, G., Emam-Djomeh, Z., Rezaei, K., & Khodaparast, M.H.H. (2009). Identification and quantification of phenolic compounds and their effects on antioxidant activity in pomegranate juices of eight Iranian cultivars. Food Chemistry, 115, 1274-79. DOI: 10.1016/j.foodchem.2009.01.044. Parashar, A., & Ansari, A. (2012). A therapy to protect pomegranate (Punica granatum L.) from sunburn. International Journal of Comprehensive Pharmacy, 3, 1-3. Rosati, A. (2007). Physiological effects of kaolin particle film technology: A review. Functional Plant Science, & Biotechnology, 1, 100-105. Rosati, A., Metcalf, S., Buchner, R., Fulton, A., & Lampinen, B. (2007). Effects of kaolin application on light adsorption and distribution, radiation use efficiency and photosynthesis of almond and walnut canopies. Annals of Botany, 99(2), 255-263. DOI: 10.1093/aob/mcl252. Roshan, A. A. (2007). Evaluation of agro-climatic zones compatible with olive (Olea europaea L.) cultivation in Iran. PhD. Thesis. University of Tehran. Faculty of Geography. (In Persian). Samra, B. N., & Shalan, A. M. (2013). Studies on thinning, bagging and aluminum silicate spraying on yield and quality of Wonderfull pomegranate. Journal of Plant Production, 4 (2), 219-227. DOI: 10.21608/jpp.2013.68984. Sharma, R. R., Reddy, S. V. R., & Datta, S. C. (2015). Particle films and their applications in horticultural crops. Applied Clay Science, 116-117, 54-68. DOI: 10.1016/j.clay.2015.08.009. Sharma, R. R., Datta, S. C., & Varghese, E. (2018). Effect of Surround WP®, a kaolin-based particle film on sunburn, fruit cracking and postharvest quality of ‘Kandhari’ pomegranates. Crop Protection, 114, 18-22. DOI: 10.1016/j.cropro.2018.08.009. Singh, A., Burman, U., Saxena, A., & Meghwal, P. R. (2019). Interactive effects of micronutrients, kaolin and mulching under drip irrigation system in managing fruit cracking of pomegranate (Punica granatum). Acta Horticulturae, 1254, 213-218. DOI: 10.17660/ActaHortic.2019.1254.32. Singleton, V. L., & Rossi, J. A. (1965). Colorimetry of total phenolics with phosphomolybdic-phosphotungstic acid reagents. American Journal of Enology and Viticulture, 16, 144-158. Viyar, A. H., Qadri, R., Iqbal, A., Nisar, N., Khan, I., Bashir, M., & Shah, F. (2017). Evaluation of unexplored pomegranate cultivars for physicochemical characteristics and antioxidant activity. Journal of Food Science and Technology, 54(9), 2973-2979. DOI: 10.1007/s13197-017-2736-z. Weerakkody, P., Jobling, J., Vergara, M. M., & Rogers, G. (2010). The effect of maturity, sunburn and the application of sunscreens on the internal and external qualities of pomegranate fruit grown in Australi. Scientia Horticulturae, 124 (1), 57–61. DOI: 10.1016/j.scienta.2009.12.003. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 444 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 347 |