تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,085,442 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,328 |
قیمتگذاری شیر خام بر مبنای فرآوردههای لبنی پر مصرف در بازار ایران | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 2، دوره 51، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 9-16 اصل مقاله (518.18 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2020.287304.653729 | ||
نویسندگان | ||
معصومه توکل نیا1؛ علی صادقی سفیدمزگی* 2؛ نرگس شیروانی بروجنی3؛ غلامرضا قربانی4 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
3دکتری تخصصی مهندسی صنایع، مدیر ارشد منبعیابی و تامین، شرکت سولیکو کاله، تهران، ایران | ||
4گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان- ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، برای قیمتگذاری شیر یک روش چند مؤلفهای پیشنهاد و با روش فعلی مابه التفاوت جزئی مقایسه شد. برای این منظور از خصوصیات کمّی و کیفی شیر خام و محصولات لبنی، اطلاعات اقتصادی مربوط به قیمت فروش و هزینه تولید محصولات لبنی در سال 1396 استفاده شد. پنیر، خامه، شیرخشک بدون چربی و شیر نوشیدنی بعنوان محصولات مرجع و پر مصرف در نظر گرفته شدند. بعد از محاسبه درآمد خالص هر محصول مرجع، با در نظرگرفتن ترکیبات و نسبت تولید آنها، ارزش هر درصد چربی و پروتئین با استفاده از روش حداقل مربعات وزنی برآورد شد. ارزش هر درصد چربی و پروتئین بهترتیب 2741 و 1311 ریال و قیمت یک کیلوگرم شیر پایه با 2/3 درصد چربی و 0/3 درصد پروتئین 12704 ریال برآورد شد که اندکی بالاتر از قیمت پایه فعلی 12500 ریال بود. تفاوت ارزش ریالی باکیفیتترین و کم کیفیتترین شیر در روش قیمتگذاری چند مؤلفه ای بیش از دو برابر روش فعلی مابه التفاوت جزئی بود. برای افزایش قابلیت پذیرش قیمتگذاری چند مؤلفهای توسط شرکتهای لبنی و دامداران لازم است، در ساختار قیمتگذاری فرآوردههای پروتئینی تجدید نظر صورت گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات شیر؛ قیمتگذاری چند مؤلفهای؛ محصولات لبنی مرجع | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 711 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 459 |