
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,232 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,200,483 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,030,213 |
عوامل مؤثر بر طبقهبندی محصول جدید (نمونهپژوهی: ماست نوشیدنی لاکتیویا) | ||
مدیریت بازرگانی | ||
مقاله 13، دوره 12، شماره 1، 1399، صفحه 243-259 اصل مقاله (296.38 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jibm.2018.259481.3085 | ||
نویسندگان | ||
شهریار عزیزی1؛ آرمین قاسمی نقیبدهی* 2 | ||
1دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف: تعریف و مدیریت طبقه محصول جدید، مسئلهای جدید برای برندها و استراتژیستهای بازاریابی است. هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی عواملی است که در طبقهبندی محصول جدید در کانون توجه مشتری قرار دارند. روش: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است و از نظر روش گردآوری اطلاعات در زمره پژوهشهای کیفی قرار میگیرد. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه شهروندان دو شهر ساری و تهران بودند که در معرض تبلیغات ماست نوشیدنی لاکتیویا قرار داشته یا آن را مصرف کردهاند. از بین این افراد 39 نمونه بهروش غیراحتمالی هدفمند، انتخاب شد و با استفاده از الگوی تحلیل تم برای تجزیه و تحلیل دادهها، نشانهها و منبع آنها که مصرفکنندگان برای انتساب طبقه محصول استفاده کردند، شناسایی شدند. یافتهها: در مجموع 13 طبقه محصول و 9 نشانه به دست آمد. یافتهها نشان میدهد که در فرایند طبقهبندی محصول جدید، تجربه مشتریان از مصرف محصولات مشابه، پیام تبلیغاتی و اظهار نظر نزدیکان درباره محصول، در کانون توجه قرار میگیرند و همچنین منحصربهفرد بودن آمیخته محصول، از اهمیت بسزایی برخوردار است. نتیجهگیری: اهمیت بالای خواص و ویژگیهای محصول جدید، رابطه مستقیم انتساب محصول در طبقه مرتبط با نام خود و تناسب ادراکشده میان شکل ـ نام محصول جدید، جدید بودن شکل محصول، ابتکار در نحوه مصرف محصول جدید، نام جدید، شکل و رنگ بستهبندی جدید و درجنکردن برند والد روی بستهبندی برای کمک به مشتری بهمنظور انتساب محصول به طبقه جدید از مهمترین نتایجی هستند که پژوهش حاضر به آنها دست یافته است. | ||
کلیدواژهها | ||
مرتبط بودن برند؛ طبقهبندی؛ طبقهبندی محصول جدید؛ ماست نوشیدنی | ||
مراجع | ||
آکر، دیوید (2011). ارتباط برند (رقبا را نامرتبط کنید). ترجمه محمد علیشاه حسینی و کمال رحمانی (1391). تهران: انتشارات نگاه دانش. عزیزی، شهریار؛ ابراهیمزاده، شهرزاد (1395). ارزیابی قابلیت توسعه محصول جدید در صنعت مواد غذایی بستهبندی. فصلنامه پژوهش و فناوری، (3)، 120-141.
References Acker, D. A. (2004). The Innovator's Prescription: The Relevance of Brand Relevance. Strategy + business magazine, (35). Available in: https://www.strategy-business.com/article /04207?gko=1e075. Acker, D. A. (2011). Brand relevance: making competitors irrelevant. Translated by Ali Shah Hosseini and Kamal Rahmani (2012). Tehran: Publishing Negah Danesh. (in Persian) Azizi, Sh., & Ebrahimzadeh, Sh. (2016). Evaluation of New Product Development Capabilities in Food Packaging Industry. Journal of Research and Technology, (3), 120-141. Boyatzis, R. E. (1998). Transforming qualitative information: thematic analysis and code development. Sage. Braun, V., & Clarke, V. (2006). Using thematic analysis in psychology. Qualitative research in psychology, 3(2), 77-101. Calantone, R. J., Chan, K., & Cui, A. S. (2006). Decomposing product innovativeness and its effects on new product success. Journal of Product Innovation Management, 23(5), 408-421. Creusen, M. E., & Schoormans, J. P. (2005). The different roles of product appearance in consumer choice. Journal of product innovation management, 22(1), 63-81. Dawar, N. & Parker, P. (1994). Marketing Universals: Consumers’ Use of Brand Name, Price, Physical Appearance, and Retailer Reputation as Signals of Product Quality. Journal of Marketing, 58(2), 81–95. Dickson, P. R. (1994). Marketing Management. Orlando: The Dryden Press. Engel, J. F., Blackwell, R. D. & Miniard, P. W. (1995). Consumer Behavior. Orlando: The Dryden Press. Estes, W. K. (1986). Array models for category learning. Cognitive Psychology, 18(4), 500-579. Garber, L.L. (1995). The package appearance in choice. Advances In Consumer Research, 22, 653-660. Goldman, E. J. (2005). Developing true product innovations: coming up with innovative food products affects all aspects of a business, and a new product initiative may need outside help to be successful. Prepared Foods. Goode, M. R., Dahl, D. W., & Moreau, C. P. (2013). Innovation aesthetics: The relationship between category cues, categorization certainty, and newness perceptions. Journal of Product Innovation Management, 30(2), 192-208. Gourville, J. T. (2006). Eager sellers stony buyers: Understanding the psychology of new product adoption. Harvard Business Review, 84 (6), 98–106. Grodal, S., Gotsopoulos, A., & Suarez. F. (2015). The co-evolution of technologies and categories during industry emergence. Academy o Management Review 40 (3), 423–445. Harari, T. & Hornic, J. (2010). Factor influencing product involvement among young consumer. Journal of Consumer Marketing, 27 (6), 499-506. Hayes, B.K. & Newell, B.R. (2009). Induction with uncertain categories: When do people consider the category alternatives? Memory and Cognition, 37(6), 730–743. John, D.R. & Sujan, M. (1990). Age differences in product categorization. Journal of Consumer Research, 16(4), 452-460. Kuijken, B., Gemser, G., & Wijnberg, N. M. (2017). Categorization and Willingness to pay for New Products: The Role of Category Cues as Value Anchors. Journal of product Innovation Management, 34 (6), 757-771. Lackman, C. & Lanasa, J. M. (1993). Family Decision-Making Theory: An Overview and Assessment. Psychology & Marketing, 10(2), 81-93. Le Roux, A., Thébault, M., Roy, Y., & Bobrie, F. (2016). Brand typicality impact on brand imitations evaluation and categorization. Journal of Product & Brand Management, 25(6), 600-612. Lee, C. H., & Schluter, G. (2002). Why Do Food Manufacturers Introduce New Products?. Journal of Food Distribution Research, 33(1), 102-111. Medin, D. L., & Schaffer, M. M. (1978). Context theory of classification learning. Psychological review, 85(3), 207. Medin, D. L., Ross, B. H. & Arthur B. Markman (2001), Cognitive Psychology, Harcourt Press. Mervis, C. B., & Rosch, E. (1981). Categorization of natural objects. Annual review of psychology, 32(1), 89-115. Moreau, C. P., Lehmann, D. R. & Markman, A. B. (2001). Entrenched knowledge structures and consumer response to new products. Journal of Marketing Research, 38(1), 14–29. Moreau, C. P., Markman, A. B., & Lehmann, D. R. (2001). “What is it?” Categorization flexibility and consumers' responses to really new products. Journal of Consumer Research, 27(4), 489-498. Moskowitz, H. R., Straus, T., & Saguy, S. (2009). An integrated approach to new food product development. CRC Press. Mugge, R., & Dahl, D. W. (2013). Seeking the ideal level of design newness: Consumer response to radical and incremental product design. Journal of Product Innovation Management, 30(S1), 34-47. Nosofsky, R.M. (1988). Exemplar-based accounts of relations between classification, recognition, and typicality. Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory, & Cognition, 14 (4), 700-708. Petty, R. E., Cacioppo, J. T., & Schumann, D. (1983). Central and peripheral routes to advertising effectiveness: The moderating role of involvement. Journal of Consumer Research, 10(2), 135-146. Rajagopal, P. (2004). Consumer Categorization and evaluation of ambiguous products. PhD Dissertation. The Ohio State University. Roedder J.D. & Sujan, M. (1990). Differences in Product Categorization. Journal of consumer reaserch, 16 (4), 452-460. Rosch, E. & Mervis, C. B. (1975). Family resemblances: Studies in the internal structure of categories. Cognitive Psychology, 7 (4), 573-605. Rosch, E. (1978). Principles of categorization. Cognition and categorization. ed. by Eleanor Rosch & Barbara B. Lloyd, 27-48. Rosch, E., Mervis, C. B., Gray, W. D., Johnson, D. M. & Boyes-Braem, P. (1976). Basic Objects in Natural Categories. Cognitive Psychology, 8(3), 382–439. Ross, B. H. & Murphy, G. L. (1996). Category-based predictions: Influence of uncertainty and feature associations. Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory, and Cognition, 22(3), 736–753. Schmitt, B. & Simonson, A. (1997). Marketing Aesthetics: The Strategic Management of Brands, Identity, and Image. Free Press. Schoormans, J. P. L. & Robben, H. S. J. (1997). The effect of new package design on product attention, categorization and evaluation. Journal of Economic Psychology, 18 (2-3), 221-287. Snelders, H. M. J. J., Hussein, G., Lea, S. E., & Webley, P. (1992). The polymorphous concept of money. Journal of Economic Psychology, 13(1), 71-92. Sujan, M. & Bettman, J. (1989). The Effects of Brand Positioning Strategies on Consumers’ Brand and Category Perceptions: Some Insights from Schema Research. Journal of Marketing Research, 26 (November), 454–468. Sujan, M. (1985). Consumer knowledge: Effects on evaluation strategies mediating consumer judgments. Journal of Consumer Research, 31-46. Talke, K., Salomo, S., Wieringa, J. E., & Lutz. A. (2009). What about design newness? Investigating the relevance of a neglected dimension of product innovativeness. Journal of Product Innovation Management, 26 (6), 601–615. Ward, J., & Loken, B. (1988). The generality of typicality effects on preference and comparison: An exploratory test. ACR North American Advances. Yamauchi, T., & Markman, A. B. (2000). Inference using categories. Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory, and Cognition, 26(3), 776. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,488 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 979 |