تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,411 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,067 |
بررسی تغییرات آلیسین و فلاونوئید و جذب روزانه سلنیوم در گیاه سیر (Allium sativum L.) تحت تأثیر تیمارهای کود سلنیومی و تلقیح میکوریزایی | ||
تحقیقات آب و خاک ایران | ||
مقاله 323، دوره 51، شماره 6، شهریور 1399، صفحه 1567-1577 اصل مقاله (789.76 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijswr.2020.293590.668419 | ||
نویسندگان | ||
علی چمن نژادیان1؛ محمد فیضیان* 2؛ امیدعلی اکبرپور3 | ||
1دانشجوی دکتری گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
2گروه علوم و مهندسی خاک، دانشگاه لرستان | ||
3استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
چکیده | ||
امروزه تحقیقات زیادی برای جایگزینی مواد شیمیایی با مواد طبیعی در راستای کاهش ترکیبات سنتزی در مواد غذایی انجام میشود. گیاه سیر به علت داشتن ترکیبات آلیسین، فلاونوئید و قابلیت انباشت سلنیوم، در صنعت غذا و دارو اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق با اعمال تیمارهای کود سلنیوم در سه سطح صفر (شاهد)، 100 و 200 میلیگرم بر لیتر و تلقیح مایکوریزا آربکسولار در دو سطح بر روی دو اکوتیپ سیر (رامهرمز و دزفول) بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی به بررسی تغییر ترکیبات مؤثر و عملکرد سیر پرداخته شد. بیشترین مقادیر فلاونوئید (618/27 میلیگرم برگرم) و آلیسین (17/5 میلیگرم بر میلیلیتر) در اکوتیپ دزفول و بیشترین مقدار جذب روزانه سلنیوم (08/11 میکروگرم بر کیلوگرم در روز) در اکوتیپ رامهرمز مشاهده شد. همزیستی میکوریزا همبستگی مثبت و معنیدار با فلاونوئید و وزن پیاز سیر در سطح یک درصد و با آلیسین در سطح پنج درصد به دست آمد. اما با جذب روزانه در سطح پنج درصد عکس شد و همچنین کاربرد کود سلنیوم با افزایش جذب روزانه سلنیوم و فلاونوئید موجود در پیاز سیر به ترتیب در سطح یک درصد و پنج درصد معنیدار شد و با مقدار آلیسین همبستگی منفی در سطح یک درصد دارد. اکوتیپ دزفول عملکرد بهتری به لحاظ افزایش عملکرد سیر داشت و اختلاف دو اکوتیپ نیز در سطح یک درصد معنیدار بود. با توجه به نتایج متفاوت اعمال تیمارها، اگر هدف تولید سیری غنی از هر یک ترکیبات سلنیوم، فلاونوئید و آلیسین باشد، کاهش برخی از ارزشهای غذایی و تغییر نوع اکوتیپ اجتنابناپذیر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
سیر؛ آلیسین؛ فلاونوئید؛ سلنیوم؛ میکوریزا | ||
مراجع | ||
Arzanlou, M., Bohlooli, S. (2010). Introducing of green garlic plant as a new source of allicin. Food Chemistry, 6, 12–15. Baghalian, K., Ziaei, S. A., Naghavi, M.R., Naghdiabadi, H., and khalighi, A. (2005). Evalution of allicin contant and botanical traits in Iranian garlic (Allium sativum L.) echotypes. Sci. hort,103, 155-166. Benkeblia, N. (2005). Free-radical scavenging capacity and antioxidant properties of some selected onions (Allium cepa L.) and garlic (Allium sativum L.) extracts. Brazilian Archives of Biology and Technology, 48, 753–759. Braca, A., Sortino, C. Politi, M. Morelli I. and Mendez, J. (2002) Antioxidant activity of flavonoids from Licania licaniaeflora. Journal of Ethnopharmacology, 79, 379-381. Chamannejadian, A., Sayyad, G., Moezzi, A., and Jahangiri, A. (2013). Evaluation of estimated daily intake (EDI) of cadmium and lead for rice (Oryza sativa L.) in calcareous soils. Iranian J. Environ. Health Sci. Eng, 10 (28), 1-5. Conversa, G., Lazzizera, C., Chiaravalle A. E., Miedico, O., Bonasia, A., La Rotonda, P., Elia, Antonio. (2019). Selenium fern application and arbuscular mycorrhizal fungi soil inoculation enhance Se content and antioxidant properties of green asparagus (Asparagus officinalis L.) spears, Scientia Horticulturae, 252, 176-191. Cuderman, P., Kreft, I., Germ, M., Kovacevic, M. and Stibilj, V. (2008). Selenium species in selenium-enriched and drought-exposed potatoes. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 9114-9120. Evelin, H., Kapoor, R. and Giri, B. (2009). Arbuscular mycorrhizal fungi in alleviation of salt stress: A review. Annals of Botany,104. 1263–1280. Feng, R., Wei, C. and Tu, S. (2013). The roles of selenium in protecting plants against abiotic stresses. Environmental and Experimental Botany, 87, 58-68. Ghasemi, K., Bolandnazara, S., Tabatabaeia, S.J., Pirdashtib, H., Arzanlouc, M., Ebrahimzadehd, M. A., and Fathid, H. (2014). Antioxidant properties of garlic as affected by selenium and humic acid treatments. New Zealand Journal of Crop and Horticultural Science, 43(3), 173–181. http://dx.doi.org/10.1080/01140671.2014.991743 Golubkina, N. A., Nadezhkin, S.M., Agafonov, A.F., Kosheleva, O.V., Molchanova, A.V., Russo, G., Cuciniello, A., Caruso, G. (2019). Seed oil content, fatty acids composition and antioxidant properties as affected by genotype in Allium cepa L. and perennial onion species. Adv. Hort. Sci, 29, 199–206. Gupta, M., and Gupta, S. (2017). An Overview of Selenium Uptake, Metabolism, and Toxicity in Plants. Frontiers in Plant Science, 7, 1-14. doi: 10.3389/fpls.2016.02074 Halliwell, B., and Gutteridge, J. M. (1990). The antioxidants of human extracellular fluids. Arch Biochem Biophys, 280(1), 1-8. Hlusek, J., Richter, R. and Rigerova, L. (2002). Sulphur in the nutrition and fertilization of vegetables. Chemia i Inżynieria Ekologiczna, 11, 1383-1390. Huyut, Z., Beydemir, ¸S., Gülçin, I. (2017). Antioxidant and Antiradical Properties of Selected Flavonoids and Phenolic Compounds. Biochem. Res. Int., 2017, 1-10. https://doi.org/10.1155/2017/7616791 Jessie Rebecca, A., Surendra Babu, P., Chandini Patnaik, M. (2018). Effect of Sulphur and Selenium on Yield, Selenium Content and Antioxidant Properties in Sunflower (Helianthus annuus L.), Int.J.Curr.Microbiol.App.Sci., 7(04): 283-289. Juana, P., Miguel, N., Herminia, L. & Maria, C. L. (1994). Determination of Selenium Levels in vegetables and Fruits by Hydride Generation Atomic Absorption Spectrometry. J. Agric. Food Chem., 42 (12), 2848–2851. Lawrence, R., and Lawrence, K. (2011). Antioxidant activity of garlic essential oil (Allium sativum) grown in north Indian plains. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 1, 51–54. Liu, C., Cooper, R.J., Bowman, D.C., (1998). Humic acid application affects photosynthesis, root development and nutrient content of creeping bentgrass, Hortscience, 33, 1023–1025. Marrelli, M., Amodeo, V., Statti, G., and Conforti F. (2019). Biological Properties and Bioactive Components of Allium cepa L.: Focus on Potential Benefits in the Treatment of Obesity and Related Comorbidities. Molecules, 24, 119; doi:10.3390/molecules24010119. Mollavali, M., Bolandnazar, S., Nazemieh, H., Zare, F., Aliasgharzad, N. (2015). The effect of mycorrhizal fungi on antioxidant activity of various cultivars of onion (Allium cepa L), Int J Biosci, 6:66–79. Pizzino, G., Irrera, N., Cucinotta, M.P., Pallio, G., Mannino, F., Arcoraci, V., Squadrito, F., Altavilla, D., and Bitto, A. (2017). Oxidative Stress: Harms and Benefits for Human Health. Oxid. Med. Cell. Longev, 2017, 1–13. https://doi.org/10.1155/2017/8416763 Pokorný, J. (2007). Are natural antioxidants better – and safer – than synthetic antioxidants? European Journal of Lipid Science and Technology, 109(8), 883-883. Poldma, P., Tonutare, T., Viitak, A., Luik, A. and Moor, U. (2011). Effect of selenium treatment on mineral nutrition, bulb size and antioxidant properties of garlic (Allium sativum). Journal of Agriculture and Food Chemistry, 59, 5498-5503. Reid, M. E., Stratton, M. S., Lillico, A. J., Fakih, M., Natarajan, R., Clark, L. C. and Marshal, J. R. (2004). A report of high-dose selenium supplementation: response and toxicities. Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, 18, 69-74. Slusarenko, A.J., Patel, A., and Portz, D. (2008). Control of plant diseases by natural products: Allicin from garlic as a case study. Eur. J. Plant Pathol., 121, 313. https://doi.org/10.1007/s10658-007-9232-7 Spallholz, J. E. and Hoffman, D. J. 2002. Selenium toxicity: cause and effects in aquatic birds. Aquatic Toxicology, 57: 27-37. Suleria, H. A. R., Butt, M. S., Khalid, N., Sultan, S., Raza, A., Aleem, Abbas, M., and Abbas M. (2015). Garlic (Allium sativum): diet based therapy of 21st century-a review. Asian Pacific journal of tropical disease, 5(4), 271-278. doi: 10.1016/S2222-1808(14)60782-9. Varma, A., Bakshi, M., Lou, B., Hartmann, A. and Oelmueller, R. (2012). Piriformospora indica: A novel plant growth-promoting mycorrhizal fungus. Agric. Res., 1, 117-131 Wallock-Richards, D., Doherty, C. J., Doherty, L., Clarke, D. J., Place, M., Govan, J. R. W.,and Campopiano, D. J. (2014). Garlic Revisited: Antimicrobial Activity of Allicin-Containing Garlic Extracts against Burkholderia cepacia Complex. PLOS ONE, 9(12), 1-13. doi:10.1371/journal.pone.0112726. Whanger, P. D. (2002). Selenocompounds in plants and animals and their biological significance. Journal of the American Collage and Nutrition, 21, 223-232. White, P. J. (2016). Selenium accumulation by plants. Annals of Botany, 117(2), 217–235. doi:10.1093/aob/mcv180, White, P. J., Bowen, H. C., Parmaguru, P., Fritz, M., Spracklen, W. P., Spidy, R. E., Meachamn, M. C., Mead, A., Harriman, M., Trueman, L. J., Smith, B. M., Thomas, B. and Broadley, M. R. (2004). Interactions between selenium and sulphur nutrition in Astragalus thaliana. Journal of Experimental Botany, 55, 1927-1937. Zayova, E., Stancheva, I., Geneva, M., Hristozkova, M., Dimitrova, L., Petrova, M., Sichanova, M., Salamon, I., Mudroncekova, S. (2018). Arbuscular mycorrhizal fungi enhance antioxidant capacity of in vitro propagated garden thyme (Thymus vulgaris L.). Symbiosis, 74(3), 177–187. Zhan, F., Li, B., Jiang, M., Yue, X., He, Y., Xia, Y. (2018). Arbuscular mycorrhizal fungi enhance antioxidant defense in the leaves and the retention of heavy metals in the roots of maize. Environ Sci Pollut Res Int, 25(24), 24338- 24347. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 783 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 453 |