تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,289 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,078 |
تأثیر فرآوری ذرت و روش تغذیه شیر بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و شکمبهای گوسالههای هلشتاین | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 22، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 47-54 اصل مقاله (864.58 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.287328.623431 | ||
نویسندگان | ||
وهب عظیم زاده1؛ مهدی دهقان بنادکی* 2؛ ارمین توحیدی3؛ علی اسدی الموتی4 | ||
1دانشجوی دکتری،گروه علوم دامی - پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
2استاد، گروه مهندسی علوم دام، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
4استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان،دانشگاه تهران،پاکدشت، ایران. | ||
چکیده | ||
اثر فرآوریهای مختلف دانه ذرت بر عملکرد و فراسنجههای خونی و شکمبهای 36 رأس گوساله ماده شیرخوار نژاد هلشتاین (وزن بدن 1/20±38/2 کیلوگرم) بررسی شد. تیمارها شامل ذرت کامل، ذرت آردی، ذرت بلغورشده و ذرت ورقهشده با بخار بودند. جیرهها از روز چهارم آزمایش همراه پنج درصد کاه خرد شده تغذیه شد. در همه گوسالهها، برنامه تغذیه شیر بهصورت افزایشی-کاهشی بود. گوسالهها در 71 روزگی از شیرگیری شدند و مجموع مصرف روزانه خوراک آغازین و وزن بدن گوسالهها تا 84 روزگی اندازهگیری شد. مصرف خوراک آغازین و میانگین افزایش وزن روزانه در دوره قبل و بعد از شیرگیری و کل دوره بهترتیب برای تیمارهای ذرت بلغورشده و ذرت ورقهشده با بخار بهطور معنیداری بیشتر از ذرت آردی و ذرت کامل بود (p≤0/01). در زمان از شیرگیری و در پایان آزمایش، تیمارهای ذرت بلغورشده و ذرت ورقهشده با بخار میانگین وزن بدن بیشتری نسبت به تیمارهای ذرت کامل و ذرت آردی داشتند (p≤0/01). تیمارهای آزمایشی روی پروتئین تام سرم گوسالهها نیز اثر معنیدار داشتند (p<0/05). براساس نتایج این تحقیق، تغذیه گوسالههای شیرخوار با ذرت بلغورشده یا ورقهشده با بخار ضمن افزایش مصرف خوراک باعث بهبود افزایش وزن روزانه و وزن بدن در دوره قبل و بعد از شیرخواری میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پس از شیرگیری؛ عملکرد؛ فراسنجه های خونی؛ فراوری ذرت؛ گوساله شیرخوار | ||
مراجع | ||
1. Bach A, Gimenez AJ, Juaristi L and Ahedo J (2007) Effects of physical form of a starter for dairy replacement calves on feed intake and performance. Journal of Dairy Science 90(2): 3028-3033. 9. Imani M, Mirzaei M, Baghbanzadeh-Nobari B, and Ghaffari MH (2017) Effects of forage provision to dairy calves on growth performance and rumen fermentation: A metaanalysis and meta-regression. Journal of Dairy Science 100(2): 1136-1150. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 554 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 488 |