تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,506 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,300 |
تأثیر پودر گیاهان آویشن زوفایی و سرخارگل بر کیفیت عضله سینه جوجههای گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 14، دوره 22، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 153-164 اصل مقاله (858.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.285130.623420 | ||
نویسندگان | ||
حسن شیرزادی* 1؛ زینب نظری2؛ کامران طاهرپور3 | ||
1استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. | ||
2دانش آموختە کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. | ||
3دانشیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر پودر گیاهان آویشن زوفایی و سرخارگل بر کیفیت عضله سینه جوجههای گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی انجام شد. از تعداد 192 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (هر دو جنس) سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و هشت قطعه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: یک)جیره پایه فاقد افزودنی (بهعنوان گروه شاهد)؛ دو،سه) جیره پایه+پودر گیاه سرخارگل (0/25و0/50درصد)؛ چهار،پنج)جیره پایه+پودر گیاه آویشن زوفایی(0/25و0/50درصد) و شش)جیره پایه+آنتیبیوتیک اریترومایسین (55میلیگرم درکیلوگرم) بودند. تمام جوجهها در روز 21 دوره پرورش با cfu/mL1011×4 از سوسپانسیون باکتری کمپیلوباکتر ژژونی به طریق گاواژ دهانی چالش یافتند. غلظت مالوندیآلدهید عضله سینه توسط مکمل کردن جیره با پودر سرخارگل(0/25درصد)، پودر آویشن زوفائی(0/25درصد) و اریترومایسین بهصورت معنیداری کاهش یافت(0/05>P). همچنین در مقایسه با گروه شاهد تمام تیمارهای آزمایشی منجر به کاهش معنیداری در کلونیزاسیون باکتریهای سرمادوست در عضله سینه شدند(05/0>P)، با این حال شمار باکتریهای هوازی تنها توسط جیرههای حاوی پودر آویشن زوفائی(0/25درصد) و اریترومایسین بطور معنیداری کاهش یافت(0/05>P). سایر صفات نظیر pH، رنگ، ترکیب شیمیایی، ظرفیت نگهداری آب، اتلاف آب ناشی از تراوش، اتلاف آب ناشی از پخت و پز، اتلاف آب ناشی از پرس تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. با توجه به نتایج حاصل، برای پیشگیری از پراکسیداسیون چربیهای گوشت و کاهش باکتریهای سرمادوست میتوان از گیاهان سرخارگل و آویشن زوفایی بهمیزان 25/0 درصد جیره به جای اریترومایسین استفاده کرد، با این حال آویشن زوفایی بهدلیل فعالیت ضد باکتریایی بالاتر آن روی کاهش شمار باکتریهای هوازی، نسبت به سرخارگل ارجحیت دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن زوفایی؛ باکتریهای هوازی و سرمادوست؛ رنگ گوشت؛ سرخارگل؛ ظرفیت نگهداری آب؛ مالوندیآلدئید | ||
مراجع | ||
1. Andargani S, Jamshidi S, and Oraei M (2015) Antibacterial effect of flower essential oils and 5. Dadali G, Demirhan E, and Özbek B (2007) Color change kinetics of spinach undergoing microwave drying. Drying Technology 25(10): 1713-1723. 16. McCurdy RD, Barbut S, and Quinton M | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 453 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 270 |