تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,513 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,130,065 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,236,637 |
اثرات عصاره هیدروالکلی گیاه چویر و افزودنیهای خوراکی رایج بر عملکرد و برخی صفات بیوشیمائی خون جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 21، شماره 3، مهر 1398، صفحه 381-392 اصل مقاله (649.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.277778.623383 | ||
نویسندگان | ||
زهرا نوره1؛ کامران طاهرپور* 2؛ محمد اکبری قرایی3؛ حسن شیرزادی4؛ حسینعلی قاسمی5 | ||
1دانشجوی دکترای تخصصی رشته تغذیه طیور گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. | ||
3استادیار، گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایران | ||
4استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
5دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه اراک، اراک، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این آزمایش، بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی گیاه چویر (Ferulago angulata L.) به عنوان جایگزینی برای افزودنیهای خوراکی رایج بر عملکرد و فراسنجههای بیوشیمیایی و هماتولوژی خون جوجههای گوشتی سویه راس 308 بود. از 450 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و پنج تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه فاقد مواد افزودنی (شاهد)، جیره پایه حاوی آنتیبیوتیک سالینومایسین (500 میلیگرم در کیلوگرم)؛ پروبیوتیک پریمالاک® (سطح توصیه شده)؛ مخلوط ویتامین و مواد معدنی (200 میلیگرم در کیلوگرم ویتامینهای E و C و 0/3 میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم) و عصاره گیاه چویر در سطوح 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم بودند. در کل دوره پرورش، پرندگانی که با جیرههای حاوی افزودنیها تغذیه شدند افزایش وزن و ضریب تبدیل بهتری در مقایسه با پرندگان شاهد داشتند (p<0/05). درصد هیدروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در جوجه هایی که با جیره های حاوی افزودنی های مورد آزمایش ( به استثنای تیمار حاوی 200 میلی گرم در کیلوگرم عصاره چویر) تغذیه شدند کاهش یافت (p<0/05). براساس نتایج این تحقیق، عصاره گیاه چویر بخصوص در سطح 400 میلی گرم در کیلوگرم جیره میتواند به عنوان جایگزین مناسبی برای افزودنی های تجاری مورد استفاده در جیره در جهت بهبود عملکرد رشد و فراسنجه های هماتولوژی و بیوشیمی خون جوجه های گوشتی استقفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
افزودنیهای خوراکی؛ پاسخهای فیزیولوژیکی؛ جوجههای گوشتی؛ عصاره چویر؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
1. محیطی اصل م و قناعت پرست رشتی م (1394) تأثیر ویتامین های Eو C و نوع روغن جیره بر عملکردو فراسنجه های سرم جوجه های گوشتی. تولیدات دامی. (17)2: 233- 223. 2. Amirghofran Z, Malek-Hosseini S, Golmoghaddam H, Kalantar F and Shabani M (2011) Inhibition of nitric oxide production and proinflammatory cytokines by several medicinal plants. Iranian Journal of Immunology. 8: 159- 169. 12. Govahi R, Ghalamkari G, Toghyani M, Eghbal Saied S, Mohammadrezaei M, Shahryari M and Dehghani Abari A (2013) Effect of Ferulago angulata sub. carduchorum on total serum antioxidant activity and some of the humoral immune responses in broiler chicks. Journal of Herbal Medicine. 4: 119-126. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 525 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 378 |