تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,000 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,185 |
اثر افزودن ضایعات خشک فرآوردههای لبنی در خوراک آغازین بر عملکرد رشد گوساله های هلشتاین | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 21، شماره 3، مهر 1398، صفحه 329-337 اصل مقاله (831.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.274728.623360 | ||
نویسندگان | ||
علی رضا آقاشاهی* 1؛ هادی حسینی2؛ سید عبداله حسینی3؛ امیررضا صفائی4؛ علیرضا یوسفی5؛ جعفر رمضانخانی6 | ||
1دانشیار،موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، تخصص: تغذیه نشخوارکنندگان-مسول بخش تحقیقات تغذیه.آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
2دانشآموخته دکتری -دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی | ||
3دانشیار،موسسه تحقیقات علوم دامی، تخصص: تغذیه طیور | ||
4استادیار، مدیر طرح و برنامه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
5استادیار، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. | ||
6دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاروزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف مطالعه اثر افزودن ضایعات خشک محصولات لبنی در خوراک آغازین، بر عملکرد رشد گوساله های شیرخوار انجام شد. تعداد 28 راس گوساله ماده تازه متولد شده نژاد هلشتاین به طور تصادفی به چهار گروه آزمایشی تقسیم شدند و پس از دو هفته سازگاری با شرایط آزمایش، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی، به صورت انفرادی با خوراک آغازین حاوی سطوح صفر (شاهد)، 10، 20 و 30 درصد محصول خشک ضایعات لبنی، تا سن هشت هفتگی تغذیه شدند. وزن بدن، مصرف خوراک، افزایش وزن و بازده مصرف خوراک بهصورت هفتگی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که وزن زنده، افزایش وزن روزانه، میزان مصرف خوراک آغازین و نسبت اضافه وزن به خوراک مصرفی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. بررسی اثر متقابل بین تیمار × زمان نشان داد که در هفته نخست، بالاترین افزایش وزن مربوط به گوسالههای تغذیه شده با سطح 10 درصد ضایعات لبنی در جیرهی آغازین و گروه شاهد بود، اما در هفته پنجم، بالاترین افزایش وزن مربوط به گوساله های تغذیه شده با 30 درصد ضایعات لبنی در جیره آغازین بود (0/05>P). نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن ضایعات لبنی تا 30 درصد به جیره ی آغازین گوساله ها، تاثیر منفی بر عملکرد رشد آنها ندارد و می توان از این ترکیب به عنوان یک محصول جانبی صنایع لبنی با ارزش تغذیهای و صرفهی اقتصادی، در تغذیه ی گوساله های شیرخوار استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
تغذیه؛ خوراک آغازین؛ ضایعات فرآورده لبنی؛ عملکرد رشد؛ گوساله | ||
مراجع | ||
1. کشانیدخت ش، آبایی آ و لبافی م (1393) فراوری ضایعات و ارزش افزوده آنها در صنعت لبنیات. بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی، گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران، گرگان. 2. AOAC (1995) Official methods of analysis, 16th Edition. Association of Official Analytical Chemists, Arlington VA, USA, p 684. 6.DePeters E, Fisher L and Stone J (1986) Effect of adding dried whey to starter diet of early and late weaned calves. Journal of Dairy Science 69: 181-186. 13. Moore D, Taylor J, Hartman M and Sischo W (2009) Quality assessments of waste milk at a calf ranch. Journal of Dairy Science 92: 3503- 3509. 15. NRC (2001) Nutrient requirements of dairy cattle. 7th rev ed National Acad. Sci., Washington, DC. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 501 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 377 |