تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,458 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,837 |
طبقه بندی توت فرنگی بر اساس میزان رسیدگی و اندازه به کمک ماشین بینایی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 12، دوره 50، شماره 1، فروردین 1398، صفحه 145-154 اصل مقاله (899.63 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2018.252600.665039 | ||
نویسندگان | ||
جلال خدائی* 1؛ ناصر بهروزی خزاعی2؛ امین حسین زاده رندی1 | ||
1گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | ||
2گروه مهندسی بیوسیستم ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش برای درجهبندی میوه توتفرنگی از لحاظ اندازه و میزان رسیدگی از بینایی ماشین و شبکه عصبی مصنوعی استفاده شد. ابتدا یک الگوریتم پردازش تصویر برای استخراج ویژگیهای رنگ و اندازه توتفرنگی توسعه داده شد و سپس درجهبندی توتفرنگی بر اساس اندازه به سه طبقه ممتاز، درجه یک و درجه دو و بر اساس میزان رسیدگی به کمک ویژگیهای رنگی به سه طبقه رسیده، نیمرس و نارس انجام شد. نتایج تحلیل حساسیت نشان داد که درجهبندی بر اساس اندازه به ویژگی قطر بزرگ، قطر کوچک، محیط و مساحت حساسیت بیشتری دارد. همچنین بر اساس همبستگی بین میزان مواد جامد محلول و رنگ محصول، a* و S از میان بقیه ویژگیهای رنگی برای درجهبندی بر اساس میزان رسیدگی انتخاب شدند. در نهایت نتایج نشان داد که شبکه عصبی مصنوعی قادر است با دقت کلی 04/94 و 14/95 به ترتیب درجهبندی بر اساس اندازه و میزان رسیدگی را انجام دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
شبکه های عصبی مصنوعی؛ پردازش تصویر؛ تحلیل حساسیت؛ میزان مواد جامد محلول | ||
مراجع | ||
Afshari-Joibari, H. and Farahnaki, A. (2010). Possibility of using Photoshop software for measurement food color: Investigation of the color changes of the Masafaty date of Bam during artificial propagation. Iranian Food Science and Technology Research,5(1): 37-46. Anonymous. (2016). Agriculture Iranian statistics, http://amar.maj.ir. Bato, P.M., Nagata, M., Cao, Q.X., Hiyoshi, K. and Kitahara, T. (2000). Study on sorting system for strawberry using machine vision (part 2): development of sorting system with direction and judgement functions for strawberry (Akihime variety). Journal of the Japanese Society of Agricultural Machinery, 62(2): 101-110. Banakar, A., Zareiforoush, H., Baigvand, M., Montazeri, M., Khodaei, J., Behroozi-khazaei, N. (2016). Combined application of decision tree and fuzzy logic techniques for intelligent grading of dried figs. Journal of Food Process Engineering. doi:10.1111/jfpe.12456. Baigvand, M., Banakar, A., Minaei, S., Khodaei, J., Behroozi-khazaei, N. (2015). Machine vision system foe grading of dried figs. Computers and Electronics in Agriculture, 119: 158-165. Hayashi, S., Shigematsu, K., Yamamoto, S., Kobayashi, K., Kohno, Y., Kamata, J. and Kurita, M. (2010). Evaluation of a strawberry-harvesting robot in a field test. Biosystems Engineering, 105: 160-171. Hohen, E.Gasser, F.Gugyenbuhl, B., Kunsch, U. (2003). Efficacy of instrumental measurements for determination of minimum requirements of firmness, soluble solids, and acidity of several apple varieties in comparison to consumer expectations. Postharvest Biology and Technology, 7: 27-37. Liming, X. and Yanchao, Z. (2010). Automated strawberry grading system based on image processing. Computers and Electronics in Agriculture, 71: 32-39. Lee, D. H., Cho, Y. and Choi, J. M. (2017). Strawberry Volume Estimation Using Smartphone Image Processing. Horticultural Science and Technology, 35(6): 707-716. Ishikawa, T., Hayashi, A., Nagamatsu, S., Kyutoku, Y., Dan, I., Wada, T., Oku, K., Saeki, Y., Uto, T., Tanabata, T., Isobe, S. and Kochi, N. (2018). Classification of strawberry fruit shape by machine learning. Int. Arch. Photogramm. Remote Sens. Spatial Inf. Sci., XLII-2, 463-470. Mohsenin, N. N. (1970). Physical Properties of Plant and Animal Materials. Gordon and Breach, NewYork. Mohammadi, V., Kheiralipour, K., Ghasemi-Varnamkhasti, M. 2015. Detecting maturity of persimmon fruit based on image processing technique. Scientia Horticulturae, 184: 123-128. Mark, S.N. and Alberto, S.A. 2002. Feature Extraction and Image Processing. A division of Reed Educational and Professional Publishing Ltd. Jordan Hill, Oxford. 350 P. Nagata, M. and Tallada, J.G. (2008). Quality evaluation of strawberries. Computer Vision Technology for Food Quality Evaluation, 1: 265-287. Qingchun, F., Xiu, W., Wengang, Z., Quan, Q. and Kai, J. (2012). A new strawberry harvesting robot for elevated-trough culture. International Journal of Agricultural and Biological Engineering, 5(2): 1-8.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 570 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 686 |