تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,509 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,128,958 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,236,136 |
مطالعه وضعیت تغذیهای باغهای پرتقال تامسونناول شرق مازندران با استفاده از روش تشخیص چندگانه | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 15، دوره 49، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 1003-1011 اصل مقاله (662.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.239110.1297 | ||
نویسندگان | ||
مجید بصیرت* 1؛ امید قاسمی2؛ مهرداد شهابیان2؛ سید مجید موسوی3 | ||
1استادیار، مؤسسه تحقیقات خاک وآب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
2استادیار، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران | ||
3دانشجوی دکتری گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور مطالعه وضعیت تغذیهای باغهای پرتقال تامسونناول در شمال کشور (شرق مازندران) با روش تشخیص چندگانه، 133 باغ مورد بررسی قرار گرفت. پس از انتخاب و نشانگذاری 30 درخت در هر باغ، در فصل تابستان (ماه مرداد) جهت تعیین غلظت عناصر، از آنها نمونهبرداری و در فصل برداشت میانگین عملکرد آنها اندازهگیری شد. در این تحقیق با استفاده از مدل تابع تجمعی نسبت واریانس عناصر غذایی روش تشخیص چندگانه و حل معادلات تابع تجمعی درجه سه مربوط به عناصر غذایی، عملکرد حدواسط (58 تن در هکتار) بهعنوان جداکننده دو گروه عملکرد بالا و پایین تعیین شد. از میانگین اعداد بهدستآمده عناصر غذایی برای جامعه با عملکرد بالا، غلظت عناصر مورد نظر شامل: نیتروژن 24/0± 32/2 درصد، فسفر 01/0± 17/0 درصد، پتاسیم 24/0± 74/1 درصد، کلسیم 94/0±38/3 درصد، منیزیم 8 0/0± 41/0 درصد، منگنز 18 ± 0/40 میلیگرم در کیلوگرم، روی 25 ± 8/45 میلیگرم در کیلوگرم، آهن 78± 4/199 میلیگرم در کیلوگرم، مس 70/6± 14 میلیگرم در کیلوگرم و بور 36± 80 میلیگرم در کیلوگرم بهدست آمد. در مقایسه با اعداد مرجع حاصله برای باغهای با عملکرد مطلوب، بهترتیب مقادیر پتاسیم، فسفر و منگنز گیاه در باغهای مورد بررسی کمبود بیشتری نشان دادند. وابستگی عملکرد مطلوب به تأمین فسفر، پتاسیم و منگنز توسط تجزیه به مؤلفههای اصلی نیز نشان داده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اعداد مرجع؛ پرتقال؛ مدیریت تغذیهای | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 435 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 327 |