![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,114 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,394 |
بررسی خواصی فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلمهای زیستتخریبپذیر همیسلولز- ژلاتین | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 9، دوره 49، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 609-619 اصل مقاله (692 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2018.248621.665022 | ||
نویسندگان | ||
حسن برزگر* 1؛ محمدامین مهرنیا2؛ مینا حسن زاده3 | ||
1دانشیار، گروه علوم و صنایعغذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم و صنایعغذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
3کارشناس، گروه علوم و صنایعغذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، فیلمهای زیستتخریبپذیر همیسلولز-ژلاتین با نسبتهای متفاوت تولید و خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی آنها مطالعه شد. در نسبت 25/75، همیسلولز/ ژلاتین، فیلمهای ترکیبی تولید شده، در مقایسه با دیگر فیلمها، کمترین نفوذپذیری به بخارآب (g/msPa10-10×59/4 )، کمترین حلالیت در آب (995/29 درصد)، کمترین مقاومت کششی (83/1 مگاپاسکال) و بیشترین درصد کشش در نقطهی پارگی (85/203 درصد) را از خود نشان دادند. همچنین در مقایسهی فیلمهای ترکیبی تهیه شده با فیلم شاهد (فیلم ژلاتینی، HGa)، مشاهده شد که با افزودن 25 درصد همیسلولز میزان حلالیت در آب و همچنین مقاومت کششی فیلمها، کاهش و درصد کشش در نقطهی پارگی دچار افزایش زیادی شد و پس از آن با افزایش نسبت همیسلولز، حلالیت و مقاومت کششی رو به افزایش گذاشته و از سوی دیگر درصد کشش در نقطهی پارگی کاهش یافت. با توجه به نتایج بهدست آمده به نظر میرسد ترکیب همیسلولز-ژلاتین، مخلوطی مناسب با ویژگیهایی قابل توجه برای تولید فیلمهای زیستتخریبپذیر باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
فیلم ترکیبی؛ همیسلولز؛ ژلاتین؛ باگاس نیشکر | ||
مراجع | ||
Aadil, K. R., Barapatre, A. & Jha, H. (2016). Synthesis and characteraization of Acacia lignin-gelatin film for its possible application in food packaging. Bioresources and Bioprocessing, 3(1), 27. Acosta, S., Chiralt, A., Santamarina, P., Rosello, J., Gonzalez-Martinez, C. & Chafer, M. (2016). Antifungal films based on starch-gelatin blend, containing essential oils. Food hydrocolloids, 61, 233-240. ASTM., 2002, Standard test method for tensile properties of thin plastic sheeting, D882, Annual book of ASTM standards designation, Philadelphia, PA: American Society for Testing and Materials. Bian, J., Peng, F., Peng, X. P., Xu F., Sun, R.C., & Kennesy J.F. (2012). Isolation of hemicellulose from sugarcane bagasse at different temperatures: structure and properties. Carbohydrate polymers, 88(2), 638-645. Brienzo, M., Siqueira, A.F. & Milagres A.M.F. (2009). Search for optimum cinditions of sugarcane bagasse hemicellulose extraction. Biochemical Engineering Journal, 46(2), 199-204. Buslov, D.K., Kaputski, F.N., Sushko, N.I., Torgashev, V.I., Soloveva, L.V., Tsarenkov, V.M., Zubets, O.V. & Larchenko, L.V. (2009). Infrared spectroscopic analysis of the structure of xylans. Journal of applied spectroscopy, 76(6), 801-805. Cao, N., Yang, X. & Fu, Y. (2009) Food Hydrocolloids Effects of various plasticizers on mechanical and water vapor barrier properties of gelatin films. Food Hydrocolloids, 23, 729-735. Cao, N., Fu, Y. & He, J. (2007). Mechanical properties of gelatin films cross-linked, respectively, by ferulic acid and tannin acid. Food Hydrocolloids, 21(4),575-584. Colom, X., Carrillo, F., Nogues, F. & Garriga, P. (2003). Structural analysis of photodegraded wood by means of FTIR spectroscopy. Polymer degradation and stability, 80, 543-549. Cuq, B., Gontard, N. & Guilbert, S. (1995). Edible films and coatings as active layers. In Active food packaging (pp. 111-142). Springer US. Denavi, G.A., Perez-Mateos, M., Anon, M.C. Montero, P., Mauri A.N. & Gomez-Guillen, M.C. (2009). Food Hydrocolloids Structural and functional properties of soy protein isolate and cod gelatin blend films. Food Hydrocolloids, 23(8), 2094-2101. Fang, J.M., Sun, R.C. & Tomkinson, J. (2000). Isolation and characterization of hemicelluloses and cellulose from rye straw by alkaline peroxide extraction. Cellulose. 7(1), 87-107. Goksu, E. I., Karamanlioglu, M., Bakir, U., Yilmaz, L. & Yilmazer, U. (2007). production and characterization of films from cotton stalk xylan. Journal of agricultural and food chemistry, 55(26), 10685-10691. Liu, K. X., Li, H.Q., Zhang, J., Zhang, Z.G. & Xu, J. (2016). The effect of non-structural components and lignin on hemicellulose extraction. Bioresource Technology, 214, 755-760. Nunez-Flores, R., Gimenez, B., Fernandez-Martin F., Lopez-Caballero, M.E., montero, M.P. & Gomez-Guillen. (2013). Physical and functional characterization of active fish gelatin films incorporated with lignin. Food Hydrocolloids, 30(1), 163-172. Otoni, C. G., Avena-Bustillos R.J., Olsen C.W., Bilbao-Sainz, C. & Mchugh, T.H. (2016). Mechanical and water barrier properties of isolated soy protein composite edible films as affected by carvacrol and cinnamaldehyde micro and nanoemulsions. Food Hydrocolloids, 57, 72-79. Pandey, K.K. & Pitman, A.J. (2003). FTIR studies of the changes in wood chemistry following decay by brown-rot and white-rot fungi. International Biodeterioration and Biodegradation, 52(3),151-160. Pena, C., De la caba, K.O.R.O, Eceiza, A., Ruseckaite, R. & Mondragon, I. (2010). Enhancing water repellence and mechanical properties of gelatin films by tannin addition. Bioresource Technology, 101(17). 6836-6842. Rosellini, E., Cristallini, C., Barbani, N., Vozzi, G. & Giusti, P. (2009). Preparation and characterization of alginate/gelatin blend films for cardiac tissue engineering. Journal of Biomedical Materials Research Part A, 91(2), 447-453. Ruiz, H.A., Cerqueira, M.A., Silva, H.D., Rodriguez-Jasso, R.M., Vicente, A.A. & Teixeira, J.A. (2012). Bio refinery Valorization of auto hydrolysis wheat straw hemicellulose to be applied in a polymer-blend film. Carbohydrate polymers, 92(2), 2154-2162. Sabiha-Hanim, S. & Aziatul-Akma, A. (2016). Polymer characterization of cellulose and hemicellulose. In A. Mendez-Vilas & A. Solano-Martin (eds.), Polymer science: research advances, practical applications and educational aspects (pp. 404-411), Formatex Research Center. Sabiha-Hanim, S. & Siti-Norsafurah, A. (2012). Physical properties of hemicellulose films from sugarcane bagasse. Procedia Engineering, 42, 1390-1395. Shimokawa, T., Togawa, E., Kakegawa, K., Kato, A. & Hayashi, N. (2015). Film formation and some structural features of hemicellulose fractions from Pinus densiflora leaves. Journal of wood Science, 61(1),53-59. Silverstein, R. M., Webster, F. X., Kiemle D. J. & Bryce, D.L. (2005). Spectrometric identification of organic compounds. John wiley & sons. Sorbal, P.D.A., Menegalli, F.C., Hubinger, M.D. & Roques, M.A. (2001). Mechanical, water vapor barrier and thermal properties of gelatin based edible film. Food hydrocolloids, 15(4), 423-432. Spotti, M.L., Cecchini, J.P., Spotti, M.J. & Carrara, C.R. (2016). Brea Gum ( from Cercidium praecox ) as a structural support for emulsion-based edible films. LWT - Food Science and Technology, 68,127-134. Sun, X.F., Fowler, P., Rajaratnam, M. & Zhang, G., (2010). Extraction and characterisation of hemicelluloses from maize stem. Phytochemical Analysis, 21(5), 406-415. Xiao, C., Lu, Y., Gao, S. & Zhang, L. (2001). Characterization of Konjac Glucomannan – Gelatin. Journal of Applied polymer science, 79(9),1596-1602. Xiao, C., Lu, Y., Liu, H. & Zhang, L. (2001). Preparation and characterization of Konjac Glucomannan and sodium carboxy methylcellulose blend films. Journal of applied polymer science, 80(1), 26-31. Xu, F., Sun, J.X., Liu, C.F. & Sun, R.C. (2006). Comparative study of alkali- and acidic organic solvent-soluble hemicellulosic polysaccharides from sugarcane bagasse. Carbohydrate Research, 341(2),253-261. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 536 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 315 |