تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,282 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,826 |
برخی پاسخهای بیوشیمیایی لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) به کنه تارتن دو نقطهای (Tetranychus urticae Koch) | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 10، دوره 49، شماره 3، آذر 1397، صفحه 109-119 اصل مقاله (814.51 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijfcs.2017.231380.654306 | ||
نویسندگان | ||
ماریه شوروئی1؛ عبدالهادی حسین زاده* 2؛ رضا معالی امیری1؛ حسین الهیاری3 | ||
1گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
2پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشکده علوم زراعی و دامی، گروه زراعت و اصلاح نباتات | ||
3گروه گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
القای مقاومت در دو رقم مقاوم و حساس (به ترتیب، ناز و اختر) لوبیا نسبت به آلودگی کنه تارتن دونقطهای، Tetranuychus urticae Koch (Acari; Tetranychidae)، مورد مطالعه قرار گرفت. در این مطالعه صفات محتوای فنل کل، مالون دیآلدئید، ظرفیت آنتی اکسیدانی، و فعالیت آنزیمهای دفاعی گیاه )گایاکول پراکسیداز (GPX) و آسکوربات-پراکسیداز((APX) در گیاه غیر آلوده (شاهد)، و آلوده (1، 3 و 5 روز پس از آلودگی) اندازهگیری شد. مقادیر فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی رقم ناز (بیشینه: 8/0 و 67/53، به ترتیب) نسبت به اختر بیشتر بود، اما محتوای مالوندیآلدئید در رقم ناز پایین بود. همچنین، رقم ناز فعالیت آنزیمی بیشتری (GPX: 29/37 و APX 87/21) را نسبت به رقم اختر نشان داد. نتایج حاکی از این بودهاند که آنزیمهای دفاعی گیاه مانند GPX و APX در مقاومت لوبیا نسبت به T. urticae دخیلند. بنابراین افزایش فعالیت GPX و APX همراه با تجمع فنل کل،مقاومت گیاه را نسبت به T. urticae افزایش می-دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
"آنزیمهای دفاعی"؛ "متابولیتهای ثانویه"؛ "کنه تارتن دو نقطهای"؛ "لوبیا" | ||
مراجع | ||
10. Çetin, H., Arslan, D. & Musa Özcan, M. (2011). Influence of Eriophyid mites (Aculus olearius Castagnoli and Aceria oleae (Nalepa) (Acarina: Eriophyidae)) on some physical and chemical characteristics of Ayvalık variety olive fruit. Journal of the Science of Food and Agriculture, 91, 498-504. 11. Davletova, S., Rizhsky, L., Liang, H., Shengqiang, Z., Oliver, D. J., Coutu, J. & Mittler, R. (2005). Cytosolic ascorbate peroxidase 1 is a central component of the reactive oxygen gene network of Arabidopsis. The Plant Cell, 17, 268-281. 12. Diaz-Montano, J., Reese, J. C., Schapaugh, W. T. & Campbell, L. R. (2006). Characterization of antibiosis and antixenosis to the soybean aphid (Hemiptera: Aphididae) in several soybean genotypes. Journal of economic entomology, 99, 1884-1889. 13. Dowd, P. F. (1994). Enhanced maize (Zea mays L.) pericarp browning: associations with insect resistance and involvement of oxidizing enzymes. Journal of chemical ecology, 20, 2777-2803. 14. Fu, L., Xu, B. T., Xu, X. R., Gan, R. Y., Zhang, Y., Xia, E. Q., & Li, H. B. (2011). Antioxidant capacities and total phenolic contents of 62 fruits. Food Chemistry, 129, 345-350. 15. Gill, S. S. & Tuteja, N. (2010). Reactive oxygen species and antioxidant machinery in abiotic stress tolerance in crop plants. Plant physiology and biochemistry, 48, 909-930. 16. Goel, A. & Sheoran, I. S. (2003). Lipid peroxidation and peroxide-scavenging enzymes in cotton seeds under natural ageing. Biologia plantarum, 46, 429-434. 17. Gulsen, O., Eickhoff, T., Heng-Moss, T., Shearman, R., Baxendale, F., Sarath, G. & Lee, D. (2010). Characterization of peroxidase changes in resistant and susceptible warm-season turfgrasses challenged by Blissus occiduus. Arthropod-Plant Interactions, 4, 45-55. 18. Han, Y., Wang, Y., Bi, J. L., Yang, X. Q., Huang, Y., Zhao, X. & Cai, Q. N. (2009). Constitutive and induced activities of defense-related enzymes in aphid-resistant and aphid-susceptible cultivars of wheat. Journal of chemical ecology, 35(2), 176-182. 19. Howe, G. A. & Jander, G. (2008). Plant immunity to insect herbivores. Annu. Rev. Plant Biol., 59, 41-66. 20. Johnson, K. S. & Felton, G. W. (2001). Plant phenolics as dietary antioxidants for herbivorous insects: a test with genetically modified tobacco. Journal of chemical ecology, 27, 2579-2597. 21. Kaur, H., Gupta, A. K., Kaur, N. & Sandhu, J. S. (2009). Differential response of the antioxidant system in wild and cultivated genotypes of chickpea. Plant growth regulation, 57, 109. 22. Kielkiewicz, M. & Van de Vrie, M. (1990). Within-leaf differences in nutritive value and defence mechanism in chrysanthemum to the two-spotted spider mite (Tetranychus urticae). Experimental and Applied Acarology, 10(1), 33-43. 23. Lin, J. Y. & Tang, C. Y. (2007). Determination of total phenolic and flavonoid contents in selected fruits and vegetables, as well as their stimulatory effects on mouse splenocyte proliferation. Food chemistry, 101, 140-147. 24. Lowry, O. H., Rosebrough, N. J., Farr, A. L. & Randall, R. J. (1951). Protein measurement with the Folin phenol reagent. J biol Chem, 193, 265-275. 25. Martínez-Ferrer, M. T., Jacas, J. A., Ripollés-Moles, J. L. & Aucejo-Romero, S. (2006). Approaches for sampling the twospotted spider mite (Acari: Tetranychidae) on clementines in Spain. Journal of economic entomology, 99, 1490-1499. 26. Meier, U. (1997). Growth stages of mono-and dicotyledonous plants. Blackwell Wissenschafts-Verlag. 27. Migeon A., Dorkeld F. (2006-2016). Spider Mites Web: a comprehensive database for Tetranychidae [Internet] Available from: http://www.montpellier.inra.fr/CBGP/spmweb. Last accessed on November 2016 28. Migeon, A., Nouguier, E. & Dorkeld, F. (2011). in Trends in Acarology, Springer, 557-560. 29. Mittler, R., Vanderauwera, S., Gollery, M. & Van Breusegem, F. (2004). Reactive oxygen gene network of plants. Trends in plant science, 9, 490-498. 30. Moran, P. J. (2001). The effects of wilt symptom development and peroxidase induction on interactions between vascular wilt bacteria and cucumber beetles. Entomologia experimentalis et applicata, 98, 149-156. 31. Moustafa-Farag, M., Bingsheng, F., Malangisha Guy, K., Hu, Z., Yang, J. & Zhang, M. (2016). Activated antioxidant enzymes-reduced malondialdehyde concentration, and improved mineral uptake-promoted watermelon seedlings growth under boron deficiency. Journal of Plant Nutrition, 39(14), 1989-2001 32. Nakano, Y. & Asada, K. (1981). Hydrogen peroxide is scavenged by ascorbate-specific peroxidase in spinach chloroplasts. Plant and cell physiology, 22, 867-880. 33. Racchi, M. L. (2013). Antioxidant Defenses in Plants with Attention to Prunus and Citrus spp. Antioxidants, 2, 340-369. 34. Saeidi, Z. & Slehi, F. (2005). The Study of resistance of selected lines from local common bean variety to two spotted spider mite. Methods in enzymology, 105, 121-126. 35. Scully, B. T., East, D. A., Edelson, J. V. & Cox, E. L. (1991). Resistance to the two-spotted spider mite in muskmelon. In Florida State Horticultural Society (pp. 276-278). 36. Shannon, M. C. & Grieve, C. M. (1998). Tolerance of vegetable crops to salinity. Scientia Horticulturae, 78, 5-38. 37. Sharma, H. C. (2007). Host plant resistance to insects: modern approaches and limitations. Indian Journal of plant protection, 35(2), 179-184. 38. Stumpf, N. & Nauen, R. (2001). Cross-resistance, inheritance, and biochemistry of mitochondrial electron transport inhibitor-acaricide resistance in Tetranychus urticae (Acari: Tetranychidae). Journal of Economic Entomology, 94, 1577-1583. 39. Sytykiewicz, H. (2014). Differential expression of superoxide dismutase genes in aphid-stressed maize (Zea mays L.) seedlings. PLoS One, 9(4), e94847. 40. Tahmasebi, Z., Mohammadi, H., Arimura, G. I., Muroi, A. & Kant, M. R. (2014). Herbivore-induced indirect defense across bean cultivars is independent of their degree of direct resistance. Experimental and Applied Acarology, 63(2), 217-239. 41. Trevisan, M. T. S., Scheffer, J. J. & Verpoorte, R. (2003). Peroxidase activity in hop plants after infestation by red spider mites. Crop Protection, 22, 423-424. 42. War, A. R., Paulraj, M. G., Ahmad, T., Buhroo, A. A., Hussain, B., Ignacimuthu, S. & Sharma, H. C. (2012a). Mechanisms of plant defense against insect herbivores. Plant signaling & behavior, 7, 1306-1320. 43. War, A. R., Paulraj, M. G., War, M. Y. & Ignacimuthu, S. (2012b). Differential defensive response of groundnut germplasms to Helicoverpa armigera (Hubner)(Lepidoptera: Noctuidae). Journal of Plant Interactions, 7, 45-55. 44. War, A. R., Munghate, R. S. & Sharma, H. C. (2015). Expression of different mechanisms of resistance to insects in groundnut under field conditions. Phytoparasitica, 43(5), 669-677. 45. Wei, H., Zhikuan, J. & Qingfang, H. (2007). Effects of herbivore stress by Aphis medicaginis Koch on the Malondialdehyde contents and the activities of protective enzymes in different alfalfa varieties. Acta Ecologica Sinica, 27(6), 2177-2183 46. Zhang, S. Z., Hua, B. Z. & Zhang, F. (2008). Induction of the activities of antioxidative enzymes and the levels of malondialdehyde in cucumber seedlings as a consequence of Bemisia tabaci (Hemiptera: Aleyrodidae) infestation. Arthropod-Plant Interactions, 2(4), 209-213
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 379 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 231 |