تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,052 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,641 |
بررسی ترکیبات بیوشیمیایی و کلاسه های چربی ناپلی و بیومس Artemia franciscana غنی شده با لسیتین سویا | ||
شیلات | ||
مقاله 10، دوره 71، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 93-102 اصل مقاله (549.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2018.256104.1027 | ||
نویسندگان | ||
هادی جمالی1؛ نصرا... احمدی فرد* 2؛ فرزانه نوری3؛ ناصر آق4؛ انریک گیسبرت5 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
2استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
3استادیار گروه آرتمیا، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
4دانشیار گروه آرتمیا، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
5موسسه تحقیقات غذا و کشاورزی (IRTA)، تاراگونا، اسپانیا. | ||
چکیده | ||
لسیتین به عنوان منبع غنی از فسفولیپید برای افزایش کارایی رشد، تولیدمثل و تکامل ماهیان و سخت پوستان محسوب می شود. با توجه به عدم تولید کافی فسفولیپیدها در بدن آبزی، این پژوهش برای بررسی تاثیر لسیتین سویا بر میزان غنی سازی ناپلی و بیومس Artemia franciscana انجام شد. در مرحله اول ناپلی آرتمیا با تراکم 200 هزار عدد در لیتر به مدت 24 ساعت با لسیتین سویا (با 42/74 درصد فسفولیپید) غنی سازی شد. امولسیون غنـی سـازی (با نسبت 10 میلی لیتر از آب و 1 گرم پودر لسیتین) به میزان 3 میلی لیتر در 2 زمان صفر (ابتدای غنی سازی) و 12 ساعت به ظروف غنی سازی اضـافه شـد. برای غنی سازی آرتمیای بالغ (14 روزه و طول 8/50 میلی متر) با تراکم 3000 عدد در لیتر همانند مرحله اول از امولسیون غنی سازی در زمان صفر و 3 ساعت به مقدار 3 میلی لیتر استفاده شد و بعد از مدت زمان 6 ساعت آرتمیای غنی شده برداشت شدند. ماده خشک و پروتئین خام در ناپلی و بیومس آرتمیای غنی شده و غنی نشده تفاوت معنی داری را نشان ندادند (0/05<P). غنی سازی با لسیتین در هر دو مرحله ناپلی و بیومس، سبب افزایش معنی دار در میزان چربی خام (در ناپلی از 17/62 به 21/39 درصد و در بیومس از 16/05 به 19/69 درصد) شد. میزان فسفاتیدیل کولین، فسفاتیدیل سرین + فسفاتیدیل اینوزیتول به طور معنی داری در ناپلی های غنی شده بیشتر از ناپلی های غنی نشده بود (0/05>P). در آرتمیای بالغ غنی شده میزان فسفاتیدیل اتانول آمین و لیزوفسفاتیدیل کولین با گروه شاهد تفاوت معنیداری داشتند. همچنین غنی سازی ناپلی و بیومس آرتمیا باعث افزایش معنی دار در میزان چربی قطبی کل (12/96 و 43/72 درصد) و تری گلیسرید (53/35 و 9/79 درصد) شد. در مجموع م یتوان بیان کرد که استفاده از 0/6 گرم در لیتر لسیتین سویا باعث افزایش گروه های فسفولیپیدی و همچنین میزان چربی کل در ناپلی و بیومس آرتمیا می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آرتمیا؛ غنی سازی؛ لسیتین سویا؛ فسفولیپید؛ چربی قطبی؛ تری گلیسرید | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,281 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,516 |