تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,838 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,403 |
تاثیر مرزه خوزستانی بر دستگاه گوارش ، لیپیدهای کبد و خون خروس های بالغ | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 3، دوره 73، شماره 2، تیر 1397، صفحه 147-153 اصل مقاله (823.87 K) | ||
نوع مقاله: بهداشت خوراک دام، طیور و آبزیان | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2018.133525.2363 | ||
نویسندگان | ||
مریم شیخیان؛ حشمت اله خسروی نیا* ؛ سعید محمدزاده | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: مواد فیتوژنیک از جمله افزودنیهای غیر آنتی بیوتیکی برای جیره طیور هستند که احتمالا بخشی از تاثیر مثبت آنها بر عملکرد و سلامت طیور با تحریک ترشحات هضمی در کانال گوارش تحقق می یابد. هدف: این مطالعه با هدف بررسی تأثیر سطوح جیره ای پودر مرزه خوزستانی بر دستگاه گوارش، لیپیدهای کبد و خون در خروسهای بالغ بومی اصفهان اجرا شد. روش کار: تعداد 36 قطعه خروس بالغ بومی اصفهان در سن 40 هفتگی در قفسهای انفرادی تحت برنامه نوردهی 14 ساعت نور و 10 ساعت تاریکی نگهداری و با سه جیره حاوی سطوح صفر (گروه شاهد)، 20 یا 40 گرم در کیلوگرم پودر مرزه خوزستانی در 12 تکرار برای مدت 10 هفته تغذیه شدند. در پایان آزمایش، همه خروسها کشتار و صفات مربوط به کبد، وزن کیسه صفرا، غلظت کلسترول و بیلی روبین صفرا، pH دئودنوم، ایلیوم و سکوم و همچنین لیپیدهای خون (تری گلیسریدها، کلسترول تام، LDL و HDL کلسترول)، لیپیدتام کبد و وزن نسبی پانکراس، دئودنوم، ایلیوم و سکوم اندازهگیری شد. نتایج: pH سکوم برای خروس های تغذیه شده با جیره حاوی 40 گرم در کیلوگرم مرزه به طور معنیداری کمتر از گروه شاهد بود (05/0>P). افزودن 20 گرم در کیلوگرم پودر مرزه به جیره، درصد لیپیدتام در بافت کبد خروس را در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش داد (05/0>P). نمره ارزیابی ظاهری سلامت کبد برای خروس های تغذیه شده با جیره حاوی سطح بالاتر پودر مرزه تفاوت معنی داری با گروه شاهد داشت (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: نتایج نشان داد که پودر گیاه مرزه خوزستانی خاصیت کلرنرژیک در خروس بالغ ندارد ولی باعث کاهش لیپید تام و افزایش سلامت کبد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
مرزه خوزستانی؛ ترکیبات صفرا؛ لیپیدهای کبدی؛ خروس بالغ؛ خاصیت صفرا زایی | ||
مراجع | ||
Abdollahi, M., Salehnia, A., Mortazavi, S.H.R., Ebrahimi, M., Shafiee, A., Fouladian, F., Keshavarz, K., Sorouri, S., Khorasani R., Kazemi, A. (2003) Antioxidant, antidiabetic, antihyperlipidemic, reproduction stimulatory properties and safety of essential oil of Satureja Khuzestanica in rat in vivo: a toxicopharmacological study. Med Sci Monit. 9: 331-335.## Amanlou, M., Dadkhah, F., Salehnia, A., Farsam, H., Dehpour, A. R. (2005) An anti-inflammatory and anti-nociceptive effects of hydroalcoholic extract of Satureja khuzistanica Jamzad extract. J Pharm Sci. 8: 102-6.## Bhat, G.B., Chandrasekhara, N. (1987) Effect of black pepper and piperine on bile secretion and composition in rats. Nahrung. 31: 913-916.## Bhat, G.B., Srinivasan, M.R., Chandrasekhara, N. (1984) Influence of curcumin and capsaicin on the composition and secretion of bile in rats. J Food Sci Technol. 21: 225-227. ## Elliott, R.J. (1984) Ektachem DT-60 Analyzer. Physician’s. Leading Comput J. 2: 6.## Esteller, A. (2008) Physiology of bile secretion. World J Gastroenterol. 14: 5641-5649.## Farsam, H., Amanlou, M., Radpour, M. R., Salehinia, A. N., Shafiee, A. (2004) Composition of the essential oils of wild and cultivated Satureja khuzistanica Jamzad from Iran. Flavour Fragr J. 19: 308-310. Folch, J., Lees, M., Stanley, C.H.S. (1957) A simple method for the isolation and purification of total lipides from animal tissues. J Biol Chem. 226: 497-509. ## Garcia, V., Catala, P., Gregori, F., Hernandez, M., Megias, D., Madrid, J. (2007) Effect of formic acid and plant extracts on growth, nutrient digestibility, intestine mucosa morphology, and meat yield of broilers. Poult Sci.16: 555-562. ## Hadian, J., Hossein Mirjalili, M., Reza Kanani, M., Salehnia, A., Ganjipoor, P. (2011) Phytochemical and Morphological Characterization of Satureja khuzistanica Jamzad Populations from Iran. Chem Biodivers. 8: 902-915.## Hargis, P.S., Van Elswyk, M.E., Hargis, B.M. (1991) Dietary modification of yolk lipid with menhaden oil. Poult Sci. 70:874-883.## Harris, C.S., Beaulieu, L.P., Fraser, M.H., McIntyre, K.L., Owen, P.L., Martineau, L.C., Cuerrier, A., Johns, T., Haddad, P.S., Bennett, S.A., Arnason, J.T. (2011) Inhibition of advanced glycation end product formation by medicinal plant extracts correlate with phenolic metabolites and antioxidant activity. Planta Med. 77: 196-204.## Jayasooriya, A.P, Sakono, M., Yukizaki, C., Kawno, M., Yamamoto, K., Fukuda, N. (2000) Effect of Momordica charantia powder on serum glucose levels and various lipid parameters in rats fed with cholesterol-free and cholesterol-enriched diets. J Ethnopharmacol. 72: 331-336. ## Kalmendal, R., Elwinger, K., Holm, L., Tauson, R. (2011) High-fibre sunflower cake affects small intestinal digestion and health in broiler chickens. Br Poult Sci. 52: 86-96. ## Khosravinia, H. (2015) Hypolipidemic Effects of Satureja khuzistanica essential oil in broiler chicken are realized through alteration in steroid hormones. Kafkas Univ Vet Fak Derg. 21: 203-209.## Khosravinia, H., Ghasemi, S., Rafiei Alavi, E. (2013) Effect of savory (Satureja khuzistanica) essential oils on performance, liver and kidney functions in broiler chicks. J Anim Feed Sci. 22: 50-55. ## Lee, K., Everts, W., Beyen, A.C. (2006) Dietary carvacrol lowers body gain but improves feed conversion in female broiler chickens. J Appl Poult Res. 12: 394-399.## Lumpkins B.S., Batal, A.B., Lee, M.D. (2010) Evaluation of the bacterial community and intestinal development of different genetic lines of chickens. Poult Sci. 89: 1614-1621.## Maldonado-Valderrama, J., Wilde, P., Macierzanka, A, Mackie. A. (2011) The role of bile salts in digestion. Adv Colloid Interface Sci. 165: 36-46.## Mateos, G.G., Jiménez-Moreno, E., Serrano, M.P., Lázaro, R.P. (2012) Poultry response to high levels of dietary fiber sources varying in physical and chemical characteristics. J Appl Poult Res. 21: 156-174. ## Nazari, A., Delfan, B., Shahsavari, G. (2005) The effect of Satureja khuzestanica on triglyceride, glucose, creatinine and alkaline phosphatase activity in rat. J Shahrekord Univ Med Sci. 7 :1-8## Newall, C.A., Anderson, L.A., Phillipson, J.D. (1996) Herbal Medicines: A Guide for health- care professionals. Hondon: The pharmaceutical press. (2nd ed.) 432 pages, pp: 36-37, London, UK.## Platel, K., Srinivasan, K. (2000) Stimulatory influence of select spices on bile secretion in rats. Nutr Res. 20: 1493-503. ## Qureshi, A.A., Din, Z.Z., Abuirmeileh, N., Burger, W.C., Ahmad, Y., Elson, C.E. (1983) Suppression of avian hepatic lipid metabolism by solvent extracts of garlic: impact on serum lipids. J Nutr. 113: 1746-1755.## Sambaiah, K., Srinivasan, K. (1991) Secretion and composition of bile in rats fed diets containing spices. J Food Sci Technol. 28: 35-38.## Stanley, D., Hughes, R.J., Moore, R.J. (2014) Microbiota of the chicken gastrointestinal tract: influence on health, productivity and disease. Appl Microbiol Biot. 98: 4301-4310.## Ultee, A., Kets, E., Smid, E.J. (1997) Mechanisms of action of carvacrol on the food-borne pathogen Bacillus cereus. Appl Environ Microbiol. 65: 4606-4610. ## Vergani, L., Vecchionea, G., Baldinia, F., Vocia, A., Ferrarib, P.F., Aliakbarian, B., Casazzab, A.A., Peregob, P. (2016) Antioxidant and Hepatoprotective Potentials of Phenolic Compounds from Olive Pomace Laura Vergania . Chem Eng Trans. 49: 475-480.## Waite, D., Taylor, M. (2014) Characterising the avian gut microbiota: membership, driving influences and potential function. Front Microbiol. 5: 223-226.## Walugembe, M., Hsieh, J.C.F., Koszewski, N.J., Lamont, S.J., Persia, M.E., Rothschild, M.F. (2015) Effects of dietary fiber on cecal short-chain fatty acid and cecal microbiota of broiler and laying-hen chicks. Poult Sci. 94: 2351-2359.## Windisch, W., Schedle, K., Plitzner, C., Kroismayr, A. (2008).Use of phytogenic products as feed additives for swine and poultry. J Anim Sci. 86: 140-148.## Karaskova, K., Suchy, P., Strakova, E. (2015)Current use of phytogenic feed additives in animal nutrition: a review. Czech J Anim Sci. 60: 521-530.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 499 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 447 |