تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,110,096 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,213,830 |
آثار ویژگی های لکسیکوگرافیک مصرف کنندگان در تقاضای محصولات نوین شیلاتی: مطالعه موردی استان مازندران | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 2، دوره 49، شماره 2، تیر 1397، صفحه 191-202 اصل مقاله (330.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2017.237240.668453 | ||
نویسندگان | ||
فرشته اسداله پور* 1؛ حامد رفیعی2؛ اسماعیل پیش بهار3؛ رسول محمدرضایی4 | ||
1دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
2استادیار اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
3دانشیار اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
4دانشیار اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
گوشت انواع ماهی، به لحاظ دارا بودن پروتئین و چربی با کیفیت بالا و فراوانی انواع مواد معدنی و ویتامینهایی که در آن موجود است، بهعنوان یک غذای کامل محسوب میشود. در این مطالعه بهمنظور بررسی رفتار مصرفکنندگان در بازار ماهی (پرورشی، دریایی و فیله ماهی) برپایه ترجیحات لکسیکوگرافیک، مصرفکنندگان به دو دسته کیفیتگرا و قیمتگرا تقسیم بندی شدند و برای محاسبه کششهای قیمتی و درآمدی آنان به تفکیک مدل رفتاری آنان، از سیستم تقاضای تقریباً ایدهآل درجه دو استفاده شد. برای رسیدن به اهداف مطالعه از پرسشنامه در سال 1394 در استان مازندران استفاده شد. نتایج مطالعه نشان میدهد رفتار افراد بر حسب کیفیتگرایی و قیمتگرایی متفاوت است و میانگین کشش درآمدی ماهی دریایی برای افراد کیفیتگرا 16/1 و برای افراد قیمتگرا 3/1 است. بنابراین، هر دو گروه در رده کالاهای لوکس قرار دارند. کشش قیمتی ماهی دریایی برای افراد کیفیتگرا 59/0- و قیمتگرا 63/0- است. از آنجا که در استان مازندران تعداد افراد کیفیتگرا بیش از افراد قیمتگرا است؛ بنابراین، سیاستگزاران در جهت افزایش مصرف ماهی در این استان باید بهبود کیفیت ماهی و محصولات آنرا در اولویت اولیه خود قرار دهند، که میتوان به افزایش تنوع در مصرف ماهی و معرفی محصولات نوین شیلاتی در جهت بهبود کیفیت ماهی پرداخت. | ||
کلیدواژهها | ||
سیستم تقاضای ایده آل درجه دو؛ کشش قیمتی؛ کشش درآمدی؛ لکسیکوگرافیک؛ مازندران | ||
مراجع | ||
10. Gharibnavaz, M. (2007). The effect of income distribution on consumption pattern of households in urban and rural, model QAIDS. Msc. Thesis, University of Shiraz. (In Farsi). 11. Ghoreshi, A. & Sadrolashrafi, M. (2005). Estimating the demand for meat with using of AIDS model. Agriculture Science, 11(3), 133-143. (In Farsi). 12. Karagiannis, G., Katranidis, S., & Velentzas, K. (2000). An error correction almost ideal demand system for meat in Greece. Agricultural Economics, 22, 29-35. 13. Laraki K. (1989). Food subsidies: A case study of price reform in morocco. Lsms working paper. NO 50. 14. Liu, K. & Chern, W. (2003). Food demand in urban china: An application of a multi-stage censored demand system. Paper prepared for presentation at the American agricultural economics. Association annual meeting. Montreal, Canada. 15. Liu K. & Sun, C. (2009). A globally flexible, quadratic almost ideal demand system: an application for meat demand in Taiwan. Department for economics. National chung Cheng University. 16. Pakdaman, M. (2009). The effect of reforming of food subsidies on food security sector in Iran. Msc. Thesis, University of Shiraz. (In Farsi). 17. Safavi, R. (2001). Estimating the demand for protein products in Iran. Agricultural research, 1(2), 152-167. (In Farsi). 18. Skripnichenko, A., & Chen, K. (2002). Estimation of an effectively globally regular demand system: An application to United States meat consumption. Empirical Economics, 27(2), 601-606. 19. Spash, C.L., & Hanley, N. (2000). Preferences, information and biodiversity preservation. Ecological Economics, 12(4), 191-208. 20. Taljaard, P.R., van Schalkwyk, H.D., & Alemu, Z.G. (2009). Choosing between the AIDS and Rotterdam models: A meat demand analysis case study, Agrekon. 45(2), 158-172. 21. Tarmast, G.H. (2000). Almost Ideal Demand System Parameter Estimation and demand for a group of Iranian food. Agricultural Science, 10 (3), 59-73. (In Farsi). 22. Weliwita, A., Nyange, D., Tsujii, H. (2003). Food Demand Patterns in Tanzania: A Censored Regression Analysis of Microdata, Sri Lankan. Journal of Agricultural Economics, 5 (1), 9-18. 23. Wenye, Y. (2010). Food demand in rural china: a study of rural household models. Ph.D. thesis The Ohio State University. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 451 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 483 |