تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,028 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,499,430 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,762,029 |
امکان سنجی استفاده از ویژگیهای خازنی برای تعیین میزان رسیدگی سیب | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 4، دوره 49، شماره 2، تیر 1397، صفحه 203-195 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2018.218246.664861 | ||
نویسندگان | ||
علی حیاتی1؛ محمدحسین رئوفت2؛ سعادت کامگار* 3؛ فیروز جهانی1 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شیراز | ||
2استاد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شیراز | ||
3استادیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
درجهبندی محصولات کشاورزی بر اساس رسیدگی برای بسیاری از میوه ها و سبزیجات از اهمیت ویژهای برخوردار است. روشهای مختلفی برای تشخیص میزان رسیدگی میوه به کار گرفته شده است که بعضی مخرب و برخی دیگر غیر مخرب هستند. در این تحقیق برای تعیین رسیدگی میوهی سیب در دوران انبارمانی بر اساس ویژگیهای ظرفیت خازنی ابتدا یک سامانهی آزمایشگاهی به منظور اندازهگیری ظرفیت حسگر خازنی طراحی و ساخته شد. سپس مدلی برای استخراج ثابت دیالکتریک سیب پیشنهاد گردید و در ادامه رابطهی بین ثابت دیالکتریک و میزان رسیدگی میوه بررسی شد. نمونهها از سیب پائیزه رقم رد دلیشز و گلدن دلیشز انتخاب شدند. تمام نمونههای بالغ در یک روز برداشت شدند و هر کدام از ارقام به سه گروه 45 تایی، و هر گروه به سه دسته 15 تایی کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم شدند. ثابت دیالکتریک سیب در طی رسیدن میوه در شرایط کنترل شده دما و رطوبت اندازهگیری شد. نتایج این مرحله نشان داد ثابت دیالکتریک در طی رسیدن میوه کاهش مییابد. به عبارت دیگر در بسامد kHz 100 ثابت دیالکتریک در طی رسیدن میوه روند کاهشی منظمی را دنبال کرده و ازین رو این اطلاعات ذیقیمت است. ادامهی مطالعات از جمله بررسی رابطه "زمان رسیدن- میزان مواد جامد محلول" و "زمان رسیدن – استحکام" در این بسامد انجام گرفت. نتایج این مرحله نشان داد که استحکام در طی رسیدن میوه روند کاهشی دارد و میزان مواد جامد محلول (TSS) در طی مراحل رسیدن روند افزایشی را طی می کند. | ||
کلیدواژهها | ||
سیب؛ حسگر خازنی؛ بسامد؛ درجه بندی میوه | ||
مراجع | ||
Abbott, J. A., Bachman, G. S., Childers, N. F., Fitzgerald, J. V. and Matuski, F. J. (1968). Sonic techniques for measuring texture of fruits and vegetables. Food Technology, 22 (5), 101-112. Bengtsson, N. E. and Risman, P. O. (1971). Dielectric properties of food at 3 GHz as determined by a cavity perturbation technique. Journal of Microwave Power, 6(2), 107-123. Dunlap, W. C., and Makower B. (1945). Radio frequency dielectric properties of dehydrated carrots. Journal of Physical Chemistry, 49, 601-622. Jalili, Kh. (2004). Postharvest physiology (Vol. 2). (p 229).Orumieh University. (In Farsi) Joyce, D. C., Hockings, P. D., Mazucco, R. A., and Shorter A. J. (2002). H-nuclear magnetic resonance imaging of ripening ‘Kensington Pride’ mango fruit. Functional Plant Biology, 29, 873-879. Kato, K. (1997). Electrical density sorting and estimation of soluble solids content of watermelon. Journal of Agricultural Engineering Research, 67, 161 – 170. Li, M., Slaughter, C. D. and Thompson, J. F. (1997). Optical chlorophyll sensing system for banana ripening. Postharvest Biology and Technology, 12, 273–283 Nelson, S. O., Guo, W., Trabelsi, S. and J Kays, S. (2007). Dielectric spectroscopy of watermelons for quality sensing. Measurments science technology, 18: 1887–1892. 15. Sirikulrat, k. and Sirikulrat, N. (2008). Dielectric properties of different maturity soybean. KMITL Science Journal, 8 (2), 12-18. Talai, A. (1998). Fruit trees physiology in temperate regions. Tehran University publication. (In Farsi) Zachariah, G. and Louis, C. (1965). Evaluation of some physical methods for determining avocado maturity. Erickson California Avocado Society, Yearbook 49, 110-115. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 506 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 523 |