تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,116,013 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,220,478 |
تاثیر جیره های غذایی با درصدهای مختلف گیاه کاهو (Lactuca sativa) بر شاخص های رشد و ترکیبات بیوشیمیایی بدن بچه ماهی سفید (Rutilus kutum) | ||
شیلات | ||
مقاله 1، دوره 70، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 376-385 اصل مقاله (588.35 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2018.132138.872 | ||
نویسندگان | ||
غلامرضا رفیعی* 1؛ امین هاشمی پناه2؛ مهدی اسماعیلی بیدهندی3 | ||
1استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3استادیار گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
چکیده | ||
در قالب یک طرح کاملاً تصادفی، جیرههای پایه A به عنوان تیمار شاهد بدون حضور کاهو و تیمارهای دیگر شامل سه جیره آزمایشی B، C و D که به ترتیب حاوی 4 ، 8 و 12 درصد برگ خشک شده کاهو و با هدف جایگزین شدن کاهو به جای پودر ماهی و آرد گندم و آرد جو بود، برای رسیدن به جیرههای غذایی جدید و تاثیر آنها بر رشد بچه ماهی سفید مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری بین شاخصهای رشد در بین تیمارها وجود دارد (P<0.05). با محاسبه میانگین شاخص های رشد در تیمارهای مختلف و بررسی آنها در پایان آزمایش، شاخص های ضریب تبدیل غذا، ضریب بهره وری پروتئین و درصد افزایش وزن در تیمار C بهترین حالت را نشان داد. میانگین درصد رشد روزانه در تیمار B از بقیه تیمارها بالاتر ولی معنی دار نبود (P>0.05). کمترین میزان این شاخص ها مربوط به تیمار D بود. تیمار B کمترین میزان درصد بقا را با 68 درصد از خود نشان داد. بیشترین درصد بقا را تیمار C با 94 درصد، به خود اختصاص داد. براساس نتایج ماهی سفید قابلیت این را دارد که از مواد با منشاء گیاهی بیشتری در جیره غذایی خود استفاده کند. با توجه به نتایج همچنین میتوان کاهو را بین 8 تا 12 درصد وارد جیره غذایی ماهی سفید کرد، بدون این که تاثیر منفی روی رشد این ماهی در مرحله پرورش بچه ماهی داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی سفید؛ پودر ماهی؛ شاخص های رشد؛ جیره غذایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 479 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 379 |