تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,519,608 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,778,799 |
واکاوی رفتار خرید مصرفکنندگان در مورد کاهش ضایعات محصولات کشاورزی (مورد مطالعه: میادین میوه و ترهبار شهر تهران) | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 49، شماره 1، اردیبهشت 1397، صفحه 75-92 اصل مقاله (374.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2018.66037 | ||
نویسندگان | ||
فرهاد خسروانی1؛ غلامرضا پزشکی راد* 2؛ همایون فرهادیان3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
2دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
هدف این تحقیق واکاوی رفتار خرید مصرفکنندگان در مورد کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در شهر تهران بود. این تحقیق به روش پیمایشی انجام شد و از نوع مطالعات، توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری تحقیق، مصرفکنندگان محصولات کشاورزی در شهر تهران بودند که از این تعداد 384 نفر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به روش طبقهای تصادفی با انتساب متناسب بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه محققساخته بود که روایی محتوایی و ظاهری آن توسط پانلی از اساتید دانشگاه تربیت مدرس، مورد تأیید قرار گرفت. مقدار پایایی (آلفای کرونباخ) پس از انجام پیش آزمون برای قسمتهای مختلف پرسشنامه بین 76/0 تا 82/0 بهدست آمد که نشان از مناسب بودن ابزار تحقیق بود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد بین درآمد، ویژگیهای فرهنگی، ویژگیهای اجتماعی و ویژگیهای روانشناختی مصرفکنندگان با رفتار خرید آنان پیرامون کاهش ضایعات محصولات کشاورزی رابطه معنیداری وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
رفتار خرید؛ مصرفکنندگان؛ ضایعات محصولات کشاورزی؛ مدل کاتلر؛ شهر تهران | ||
مراجع | ||
10. Ghanbari, Y, & Barghi, H. (2008). Major challenges for sustainable agricultural development in Iran, Rahbordeyas Journal, 16, 218-224. (In Farsi) 11. Godfray, H.C.J., Beddington, J.R., Crute, I.R., Haddad, L., Lawrence, D, Muir, J.F. & Toulmin, C. (2010). Food security: the challenge of feeding 9 billion people. Science, 327(5967), 812-818. 12. Haghjo M., Hayati, b., Pishbaha, A. & Dashti, Gh. (2011). Factors influencing the willingness to pay increased rates of potential consumers for healthy food products. Journal of Sustainable Agriculture and Production, 21(3): 105-117. (In Farsi) 13. Hbybpvr Gtaby , K., & Safari Shali, R. (2009). Comprehensive guide to the use of SPSS survey research. Second edition, Tehran: Publication Loya. (In Farsi) 14. Imankhan, N. (2008). Consumer behavior in digital marketing, Management Journal, (11), 81-88. (In Farsi) 15. Kerlynjer, F. (2009). Research in the Behavioral Sciences, Pasha Sharif Hassan and Hussain Najafi his translator. Volume I, Second Edition, published by Avay nour. (In Farsi) 16. Kotler, P. & Armstrong, G. (2007). Principles of Marketing. Upper Saddle River, NJ: Prentice Hall. 17. Khoshnodifar, Z., & Assadi, A. (2010). Analysis of the attitude to waste management Wheat Wheat farmers in the Markazi Province. Journal of Agricultural Extension and Education, 3(4), 43-57. (In Farsi) 18. Krejcie, R.V. & Morgan, D.W. (1970). Determining Sample size for Research Activities. Educational and Psychological Measurement, 30(7), 608. 19. Mahmoudi, H., Mahdavi Damghani, A. & Liyaghati., H. (2008). Introduction to organic farming (biological). Mashhad: Mashhad University Jihad. (In Farsi) 20. Malek-Mohammadi, I. (2006). Factors influencing wheat, flour and bread waste in Iran. Journal of New Seeds, 8(4), 1-8. 21. Ministry of Agriculture. (2008). Comprehensive plan to reduce waste agricultural products. agricultural waste reduction management. (In Farsi) 22. Momeni., M. & Qayyumi., A. (2006). Statistical analysis using SPSS. Ketab noe publications. (In Farsi) 23. Nassiri, D. (2012). Examine the role of customer satisfaction and behavioral tendencies, available on: http://www.victorbusiness.com/home/132-customer-behavior.pdf?type=raw. (In Farsi) 24. Pierce, C.A., Block, R. A. & Aguinis, H. (2004). Cautionary note on reporting eta-squared values from multifactor ANOVA designs. Educational and psychological measurement, 64(6), 916-924. 25. Pride, W.M. & Ferrell, O.C. (2000). Marketing: concepts and strategies. Houghton Mifflin. 26. Solomon, M.R. (1983). The role of products as social stimuli: a symbolic interactionism perspective. Journal of Consumer research , 319-329. 27. Satarinajaf Abadi, M. (2009). investigate the effect of nano-technology and nano packaging to reduce wastage of agricultural products. Fifth National Conference of new ideas in agriculture: 1-6. (In Farsi) 28. Stanton, W.J., Etzel, M.J. & Walker, B.J. (1994). Fundamentals of marketing. New York: McGraw-Hill. 29. Statistics Letter. (2011). Statistical Report 2011, 22 districts of Tehran, Tehran Municipality Cultural Organization. Available on: http://motaleat.farhangsara.irx. (In Farsi) 30. Statt, D.A. (2003) Psichologija potrebitelej. St.Peterburg: 385. 31. Reynolds, P. & Lancaster, G. (1998). A marketing strategy for public sector organisations compelled to operate in a compulsory competitive tendering environment. International journal of public sector management, 11(7), 583-595. 32. Totiyaei, A. & Solaymani, A. (2009). About modification pattern (11) reducing waste agricultural products, infrastructure studies (Department of Agriculture): pp. 1-12. (In Farsi) 33. Yakup, D. & Jablonsk, S. (2012). Integrated Approach to Factors Affecting Consumers Purchase Behavior in Poland and an Empirical Study. Global Journal of Management and Business Research, 12(15). 34. Yazdi Samadi, B., Majnon Hoseini., N. & Tavakol., R. (2006) Reduced losses in wheat production and consumption. College of Agriculture and Natural Resources Karaj. (In Farsi) 35. Ziyabakhsh deylami, M. & Sedaghat, N. (2006). Use tags Time - Temperature at reducing of food waste, National Food Congress Sixteenth, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources: pp. 1-10. (In Farsi) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 665 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 924 |